"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la preluarea funcției de Președinte al Statelor Unite, el menționează adesea transformarea majoră a unui sector cheie al unui sistem de care nu prea se vorbește mult prin presa zilei, este vorba de sistemului judiciar federal. În ultimii trei ani, Președintele Trump a nominalizat 193 de judecători pentru funcții pe viață, dintre care 2 judecători la Judecătoria Supremă a SUA.

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de veacuri, un război cu reguli bine delimitate, cu soldați îmbrăcați într-o anumită uniformă, care respectă regulile și comenzile superiorilor, care respectă limitele frontului, care să lupte pe viață și pe moarte pentru țară sau pentru o cauză nobilă. Astăzi asistăm la un război mult mai crud, mult mai feroce.

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitingurile organizate pe vremea lui Ceaușescu când “cu mic cu mare” mulțimea de prin școli și întreprinderi erau adunați pentru a-l venera pe dictator iar una dintre lozincile scriptice erau strigătele de “Ura” sacadate sincronizat și robotic de către masele adunate cu pancarte și imagini de tot felul pe care oamenii le țineau în mână.

În ultimii aproape 3 ani, în Statele Unite a avut loc o adevărată mascaradă politică, în care o adunătură de persoane nemulțumite și frustrate de rezultatele alegerilor prezidențiale din 2016, au încercat să destituie un președinte care a fost ales legal de către o majoritate covârșitoare a americanilor. Această majoritate continuă să îl susțină pentru că acesta și-a ținut promisiunile electorale atât pe plan intern cât și pe plan internațional. Este un patriot convins care își iubește țara și poporul.

“Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic şi înfricoşat, care nu caută la faţa oamenilor şi nu primeşte daruri;” Deutromom 10:17

Alegerile “intermediare” care au avut loc în Statele Unite pe data de 6 noiembrie, anul acesta, au fost cele mai scumpe alegeri din istoria alegerilor în Statele Unite. S-au cheltuit peste un miliard de dolari de către cele două partide, Partidul Democrat, de stânga sau liberal și Partidul Republican, de dreapta sau conservatori. Nu a avut loc nici “valul albastru" prezis de democrați care a fost mai degrabă o undă, nici “tsunami roșu” prezis de republicani.

Pe data de 6 octombrie, Brett Kavanaough a fost confirmat ca noul membru al Curții Supreme a Statelor Unite de către Senatul SUA cu un vot de 50 pentru și 48 împotrivă. Cei 50 de senatori, majoritatea republicani au votat pentru confirmarea noului judecător al Curții Supreme. Cei 48 de senatori împotrivă, au fost majoritatea democrați. Judecătorul Kavanaugh este considerat mai conservator decât judecătorul pe care îl va înlocui, Anthony M. Kennedy.

Cred că fiecare dintre noi ne amintim până la mici detalii despre evenimente importante prin care am trecut în viață. Evenimentele unice și dezastruoase din luna septembrie 11 2011, ne-a marcat pe fiecare într-un fel sau altul. Ne amintim exact cum și de unde urmăream cu stupoare evenimentele apocaliptice care se rulau în direct pe ecranelor televizoarelor în direct: Marea Americă era atacată!

În Sfânta Scriptură citim la Ioan capitolul 9 despre un oarecare orb care a fost vindecat de Isus Hristos … într-o zi de Sabat, printr-o “metodă” destul de neobișnuită pentru acea vreme și chiar și pentru zilele noastre: “Isus a scuipat pe pământ şi a făcut tină din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta şi i-a zis: „Du-te de te spală în scăldătoarea Siloamului”. El s-a dus, s-a spălat şi s-a întors văzând bine.”

Sâmbătă 14 aprilie, Statele Unite ale Americii, Franța și Anglia au vizat și bombardat “centrele” unde se presupune că guvernul sirian deținea și dezvolta arme chimice. Coaliția celor 3 state au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei.

Un grup de parlamentari ruși, care s-au întâlnit cu președintele sirian Bashar Assad, a declarat că a considerat atacurile aeriene ale celor 3 țări ca un act de agresiune.

Armata Rusiei a afirmat că apărarea Siriei de sol-aer a doborât câteva dintre rachetele lansate de forțele occidentale însă departamentul Apărării al SUA a declarat sâmbătă că niciuna dintre rachete nu a fost doborâtă.