"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Sarbatorim in fiecare an, Anul Nou… o promisiune, o speranta care se realizeaza in intregime, mai putin sau, cateodata, chiar deloc in cursul a 365 de zile.

Mai jos, va propun o incursiune in istoria acestui eveniment sarbatorit cu bucurie in intreaga lume!

“O, ce veste minunată!
În Betleem ni s-arată
Astăzi s-a născut
Cel făr’ de-nceput
Cum au zis prorocii.”
                       Colind românesc

Cine nu o cunoaste pe soprana Bianca Ionescu? Frumoasa, talentata, cu o voce aparte, lumineaza prin prezenta sa salile de opera din intreaga tara; renumele sau depasind de mult timp granitele Romaniei.  Pentru mine, a fost o mare bucurie si un adevarat privilegiu sa o cunosc si sa purtam o discutie sincera in urma careia am descoperit pe langa artista minunata pe care o stiam de mult, un suflet sensibil, insetat de frumos si impatimit de muzica si arta. As dori sa-i multumesc inca o data pentru acest interviu si sa-i doresc in numele meu si al tuturor celor ce o cunosc si o iubesc, mult succes si cat mai multe realizari!

“S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole dar trebuie să te înveţe cineva cum să le priveşti, ca să ştii că sunt miracole. Altminteri, nici măcar nu le vezi. Treci pe lângă ele şi nu ştii că sunt miracole. Nu le vezi...” ~  Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene

Avem nevoie de mai multă artă, să o admirăm, să o creăm, să o facem accesibilă și să o transmitem mai departe. În Timișoara, există un tânăr pictor care îndrăznește și are curajul să pună arta pe primul loc, și judecând după recentul sau vernisaj din cadrul Galeriilor Bastion din Timișoara, reușește cu succes să capteze atenția publicului iubitor de artă și totodată să împartă ceva din crezul sau artistic cu toți cei ce iubesc cu adevărat arta.

Fiecare natie are bogatia ei de comori ascunse cu grija in expresii, proverbe, vorbe de duh…definesc comunitatea, zona care o reprezinta dar intr-un context mai larg se aplica, de multe ori, la noi toti. Unul dintre proverbele mele preferate la care revin de multe ori si care-mi sunt cele mai dragi este proverbul african “it takes a village to raise a child”, adica e nevoie de un sat intreg sa cresti un copil!

S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole dar trebuie să te înveţe cineva cum să le priveşti, ca să ştii că sunt miracole. Altminteri, nici măcar nu le vezi. Treci pe lângă ele şi nu ştii că sunt miracole. Nu le vezi...” ~ Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene

Poate ca sunt eu mai sentimentala, poate ca trecutul cu tot ce-a fost bun, frumos dar si trist ma face nostalgica dar de cand am auzit, intamplator, melodia de succes a moldovenilor la Eurovision 2022, “Trenuletul”, efectiv nu ma pot opri sa o ascult si sa lacrimez…de ce plang? Plang pentru oamenii aceia frumosi de ambele parti ale Prutului care ar fi putut spune azi ca traiesc intr-o singura tara, tara lui Stefan cel Mare, iubit si venerat in egala masura, atat in Moldova cat si in Romania.

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Miami a realizat un consulat itinerant în statul Georgia, cu sprijinul domnului Darius Gazinshi, consul onorific al României în Georgia și al Preotului Paroh George Acsine, care a găzduit acțiunea la Biserica ortodoxă română Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Lilburn. A fost prestată întreaga gamă de servicii consulare – pașapoarte, acte notariale, înscrieri acte de stare civilă etc., de care au beneficiat peste 300 de persoane.

“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului.”~ Novalis

“Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai” traieste, munceste si creaza frumosul in fiecare zi pictorul Mihai Olteanu. Flori, femei frumoase, peisaje nostalgice, lumina, culoare si mult galben, si-au dat cu toate intalnire pe panzele acestui prolific pictor roman foarte cunoscut in mediul online si nu numai. In speranta ca mesajul artistic al dansului va ajunge in sufletul cat mai multor iubitori de frumos, va impartasesc si voua, cititorilor mei, crampeie din viata si opera acestui mare artist contemporan.