"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

“Those who make peaceful revolution impossible, will make violent revolution inevitable.” /
“Cei care fac revoluțiile pacifiste imposibile, vor face revoluțiile sângeroase inevitabile”  John F. Kennedy 1962

De la carantină la proteste

Nici nu a apucat bine lumea să iasă din carantină că au și început proteste de stradă, cu geamuri sparte, mașini de poliție incendiate sau magazine vandalizate. Astfel de acte s-au întâmplat și aici, la Chicago. Vă prezentăm o serie de fotografii de la aceste proteste, la care am fost prezenți și noi. Unele au fost mai violente, iar altele foarte pașnice.

A doua zi din luna Mai, metropola Chicago și întreg statul Illinois este teoretic încă în carantină. E deja primăvară și America este, ca de altfel întreg mapamondul, încă sub efectele nefaste ale acestei pandemii, Corona Virus sau COVID19.

Ieri în orasul de pe Someș era o atmosferă apocaliptică - pe străzile pustii ale orașului Cluj Napoca treceau rar mașini și doar inflexiunile luminilor mașinilor de poliție se vedeau pe blocurile în construcție din cartierul meu. Și totuși nu era un scenariu de la Hollywood filmat în cartier, ci realitatea ce s-a abătut asupra omenirii întregi în mai puțin de o lună.

După mai bine de cinci săptămâni de repetiții, și pregătiri  minuțioase, cei aproximativ 80 de copii de la biserica Nașterea Domnului din Chicago au susținut pe 8 Martie o serbare cu cântece și poezii, dedicate femeii. Indiferent că vorbim de cei mai mici care abia au împlinit 3 ani, până la cei de 13 ani, cu toții s-au descurcat excelent, chiar dacă unii din ei au mai avut mici emoții și-a fost nevoie de puțin ajutor din partea educatoarelor.

Pe 24 ianuarie la Chicago scriitoarea Cătălina Florescu și-a continuat seria legată de lansarea celei de-a opta carte, The Rebelled Body Plays, un volum care conține trei piese de teatru: Mia (despre feminitate post mastectomie); Cățelul sinucigaș și Laika (parabolă politică); și Ce rămâne după viață? (despre masculinitate și sănătatea mintală). La evenimentul de la Chicago găzduit de Seminary Co-Op și CEERES (Universitatea Chicago) a avaut-o alături pe terapeuta Mihaela Campion.

Producătorii din industria de mașini vor fi prezenți in perioada 8-17 Februarie la McCormik Place cu aproape 1000 de exponate din întreaga lume, la cea de a 112 ediție a Chicago Auto Show.

Iubitorii de mașini vor avea ocazia să testeze o parte din aceste exponate în cele patru zone special amenajate în interiorul salonului și altele trei in exterior. Foarte multe activități interactive atât pentru adulți cât și pentru copii vor exista zilnic pe întreaga durată a expoziției.

De 77 de ani la Chicago, în luna Decembrie, se celebrează Crăciunul în jurul lumii. Americanii învață despre tradițiile de Crăciun din alte țări. La Muzeul de Științe și Industrie din Chicago, și-n acest an, a avut loc acest eveniment festiv la care, pe lângă pomul de Crăciun, România a fost prezentă cu un program de colinde și tradiții românești.

Miercuri, 4 Decembrie, Consulatul General al României la Chicago în colaborare cu Illinois Romanian-American Community, alături de numeroase compani și organizații românești din zonă a organizat, la Drake Hotel, evenimentul de celebrarea a Zilei Naţionale a României.

Câteva sute de români și americani au participat, la începutul acestei luni, la evenimentul caritabil organizat de Romanian United Fund (RUF) la Stan Mansion, în Chicago. Obiectivul acestora a fost strângerea a 50,000 de dolari pentru proiectul Via Transilvanica din România. Seara a fost una de succes, suma strânsă, la final, fiind dublă față de cea propusă inițial.

În urmă cu 10 ani se năștea la Chicago trupa românească, Vox Maris Band, ce combină muzica rock cu cea contemporană. Chiar dacă în viața de zi cu zi toți au diverse profesii, muzica este cea care îi adună împreună. La rândul lor ei transmit românilor din SUA o muzică românească autentică, prin care încearcă să le aline dorul de România.