"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În vremurile tulburi pe care le trăim, acum, în vara anului 2022, recunoaștem, adesea, că se aprind scântei îndreptate spre omenire și Biserică în vederea unor Treziri Spirituale, foarte necesare, de verificare a poziției noastre în Christos Domnul, în Cuvântul Său, poziție obligatorie la arătarea Lui, poziție de umilire și integritate.

Conform calendarului gregorian, suntem în al doilea an, 2021, al deceniului al treilea (1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2029) al secolului XXI (1 ianuarie 2001 – 31 decembrie 2100). Deceniul curent ne-a adus și ne aduce surprize peste surprize. Scriam în ediția din ianuarie 2021 examenul dat de bisericile de pe tot globul, în primul an al deceniului al treilea, acceptând sau nu distanțarea socială impusă de guvernele lumii sub pretextul protejării de pandemia COVID-19. Încă sunt biserici care nu se mai adună împreună de un an de zile. Ce trist! A fost și este un semnal de alarmă pentru vremurile ce le trăim.

La capitolul escatologic Semne ale vremurilor mă voi ocupa în continuare de Israel, unde de fapt sunt concentrate cele mai multe profeții ale vremurilor din urmă. Revenind la acrostihul cunoscut SEMNE, Semințiile lui Israel, Muntele Templului, Esticii (Împărații Răsăritului) sunt conectate cu Israel. Recunoașterea Israelului ca stat și stabilirea unor relații diplomatice cu statul Israel a statelor arabe în peste 70 ani de existență a avut loc până anul acesta doar din partea a două state. Egiptul a făcut acest lucru în 1979 și Iordania în 1994.

Noul Legământ este unul singur. Nu sunt două legăminte: unul pentru Israel și unul pentru Biserică. Noul Legământ este un PACT Necondițional bazat pe Puterea Sângelui Domnului Christos, VIAȚA noastră definită în Valoarea Răscumpărării. În vederea siguranței Iertării Justificate (Îndreptățite) și în vederea siguranței Albirii (Curățirii Depline) de păcate, Sângele scurs la Golgota este Ținta unui Testament. Sângele scurs la Golgota este mijlocul Apropierii de Tatăl și unii de alții.

Mai întâi o clarificare: Care este diferența între SARS-CoV-2 și COVID-19? Severe Acute Respiratory Syndrome CoronaVirus 2 (SARS-CoV-2) (a 2-a variantă de SARS) este un virus puternic care cauzează boala respiratorie COronaVIrus Disease 2019 (COVID-19), ce a apărut în 2019. Una din întrebările frecvente, în plină criză pandemică, este:

În perioada Noiembrie 1990 – Martie 2002 am lucrat ca și Tehnician de Utilaje de Producție pentru AVX Corporation Vancouver WA. De la 1500 de angajați, am ajuns la 3 printre care m-am numărat și eu și am pregătit, împachetat, instalat utilajele de fabricarea condensatorilor de mici dimensiuni din Vancouver Washington, în Malaiezia. În perioada August 2002 – Octombrie 2003 am lucrat ca și Consultant Tehnic pentru AVX Corporation a Kyocera Group Company.

Așa cum știți, la această rubrică adesea găsiți, realități cu care ne confruntăm fiecare dintre noi și în fiecare zi, realități care însă au o corespondență scripturală și e bine să le dăm o atenție deosebită. De data asta revin la realitatea numită: Încălzirea Globală.

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimbările climatice sau încălzirea globală, privite sub aspect științific, religios, politic, social și economic. Desigur că în toate laturile acestor aspecte vom găsi pro și contra argumente și de aceea voi prezenta câteva realități existente, care își au corespondent scriptural. Prezentul articol este o continuare a articolului tipărit în luna iulie 2019. Trecând peste articolele scrise, de-a lungul anilor, scot în evidență câteva realități.

Pe la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie 2019 vremea destul de capricioasă m-a pus pe gânduri și m-a determinat să fac mai multe cercetări să-mi explic excepțiile. Temperaturile în Canada, au scăzut până la minus 42,6 grade Celsius (minus 44,68 grade Fahrenheit), depășind recordul de 112 de ani, potrivit Environmental Canada.

Suntem martori ai unui eveniment surpriză, care s-a petrecut la un an de la deschiderea Locului de Închinare la Muntele Templului. Le luăm pe rând, și în unele aspecte pentru o înțelegere și interpretare corectă voi reveni cu ceea ce am scris în ediția din ianuarie 2018.