"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimbările climatice sau încălzirea globală, privite sub aspect științific, religios, politic, social și economic. Desigur că în toate laturile acestor aspecte vom găsi pro și contra argumente și de aceea voi prezenta câteva realități existente, care își au corespondent scriptural. Prezentul articol este o continuare a articolului tipărit în luna iulie 2019. Trecând peste articolele scrise, de-a lungul anilor, scot în evidență câteva realități.

Pe la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie 2019 vremea destul de capricioasă m-a pus pe gânduri și m-a determinat să fac mai multe cercetări să-mi explic excepțiile. Temperaturile în Canada, au scăzut până la minus 42,6 grade Celsius (minus 44,68 grade Fahrenheit), depășind recordul de 112 de ani, potrivit Environmental Canada.

Suntem martori ai unui eveniment surpriză, care s-a petrecut la un an de la deschiderea Locului de Închinare la Muntele Templului. Le luăm pe rând, și în unele aspecte pentru o înțelegere și interpretare corectă voi reveni cu ceea ce am scris în ediția din ianuarie 2018.  

Revin cu informații referitoare la evoluţia tehnicii sistemului de identificare numit RFID (Radio Frequency IDentification). Bătrânul Ioan, apostolul, exilat pe insula Patmos în descoperirea pe care o are cu privire la vremurile din urmă a scris că semnul de identificare ce va fi elaborat de fiară va fi aplicat PE mână sau PE frunte.

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are o învățătură foarte practică zilelor noastre. Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l înalţe spre biruinţa adevărului. (Psalm 60:4). Conform principiilor Cărții Vieții,  Scriptura, situația morală mondială a ajuns la un nivel în care oricând poate izbucni mânia Domnului Dumnezeu, și celor ce avem frică de El, trebuie să înălțăm steagul spre biruința adevărului. Într-o democrație dacă vezi ceva, spune ceva și fă ceva. (If you see something, say something and do something)

Pentru majoritatea oamenilor de azi, imagini cu persecuția creștină din primul secol - credincioși reuniți pe furiș în case izolate, creștini târâți prin închisori de maximă siguranță, creștini capturați, arși de vii, răstigniți sau aruncați la fiare le sunt familiare doar prin vizionarea de filme specifice persecuției creștinilor.


Imagini de acest gen sunt văzute și azi, reprezintă realitatea cumplită cu care se confruntă milioane de credincioși creștini - bărbați, femei și copii - în multe părți ale lumii noastre, chiar acum, în secolul 21.

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

Datorită spaţiului limitat, vă voi prezenta cele mai semnificative evenimente, pe scurt, al primelor patru luni ale anului 2014, care se încadrează în cele cinci categorii ale semnelor vremurilor din urmă. De fapt e prima dată în ultimii zece ani când într-o perioadă, relativ, scurtă, mai puţin de 4 luni pot prezenta informaţii ample despre vremurile din urmă, în toate cele cinci categorii. Să fie pentru că suntem într-un an care se termină cu 14 aşa cum declară analiştii? Primul război mondial s-a declanşat în anul 1914. Căderea Imperiului lui Napoleon a avut loc în 1814. Rusia cucereşte Suedia, Finlanda şi-şi extinde imperiul în ţările baltice, în 1714. Iată numai câteva date care ne arată că, în anii cifrei 14 s-au întâmplat evenimente ce au schimbat cursul istoriei.

Convenția anuală a Bisericilor Baptiste din SUA și Canada, anul acesta s-a ținut la Cleveland, Ohio, unde s-au estimat în jur de 1000 de participanți din America, Australia, Europa. Vă prezentăm aici rezoluțiile care s-au aprobat și a căror mesaj a fost trimis oficilităților americane.

 

Cuprins:

Semintiile lui Israel
Erezii
Muntele Templului
Nenorociri
Esticii (Împaratii Rasaritului)

 

Imparatia - Mantuirea - Biserica

Nenorocirile din aceasta secunda: http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

CASCADIA: http://www.opb.org/news/widget/aftershock-find-your-cascadia-earthquake-story/

 

Domnul Isus înainte de a se înalta la cer le-a spus ucenicilor: Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapânirea Sa. (Faptele Apostolilor 1:7). La fel si apostolul Pavel a folosit aceiasi termeni: Cât despre vremuri si soroace, n-aveti trebuinta sa vi se scrie, fratilor. Pentru ca voi însiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea. ( 1 Tesaloniceni 5:1-2).

Este vreo diferenta între vremuri sau soroace si semne?

 

 

CALVINISM

Total Depravity – Totala cădere a omului
Unconditional election – alegerea necondiţionată
Limited Atonement- ispăşire valabilă pt. cei aleși
Irresistible Grace- irezistibilul har
Perseverance of the Saints- păstrarea sfinţilor

CALVINISM

Libertatea omului de a păcătui sau nu

Alegere necondiţionată de răspunsul omului

Largheță în ispăşire (ispășire valabilă pentru toți)

Efectul harului special spre cei aleși

Asigurarea veșniciei

ARMENIANISM

 

Totala cădere a omului

Alegerea condiţionată de răspunsul omului

Largheță în ispăşire (ispășire valabilă pentru toți)

Efectul harului funcție de răspunsul omului

Răsplata asigurării veșniciei în Christos