"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Felicitări Andrei Daescu si Gabriel Tardio care au câștigat aur la proba de dublu profesioniști din Sacramento. La Turneul de Pickleball din orașul Roseville au participat aproximativ 1.500 de jucători (amatori și profesioniști).

Comunitatea românească a sărbătorit in luna ianuarie la Sacramento Ziua Culturii Române, 174 de ani de la nașterea geniului Mihai Eminescu si 165 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Românească. Evenimentul a fost organizat de Romanian Community Center of Sacramento (RCCS) sub coordonarea doamnei Abigaila Budac, președinte RCCS și prezentat cu măiestrie de Traian Oancea. O seara in care români si moldoveni entuziasmați de opera eminesciana au recitat, au povestit si au cântat versurile poeziilor marelui poet.

În lumina călduroasă a Sărbătorii Colindului din Sacramento, comunitatea românească s-a adunat pentru a țese o pânză de tradiție și emoție într-o seară magică oferită de Romanian Community Center of Sacramento (RCCS). Ca un clopot sonor, colindele au răsunat într-o sală plină de suflete unite, iar fiecare notă a adus cu sine un fragment din trecut, îmbrățișând prezentul.

O sărbătoare autentic românească  de Ziua Naționala a României la Sacramento

Într-o atmosferă încărcată de mândrie și patriotism, Romanian Community Center of Sacramento (RCCS) a întâmpinat cu bucurie și Ziua României, organizând o serata memorabila care a unit comunitatea într-un cenaclu numit “Uniți în cuget și-n simțiri.” Acest moment special a fost prezentat cu eleganță și pasiune de Alina Jar si Abigaila Budac, care ne-au dus într-o călătorie plină de culori și patos romanesc, reflectând identitatea noastră națională in aceasta zi de mare sărbătoare.

Un sezon al Mulțumirii, mai deosebit anul acesta în America..... La 400 de ani de la sosirea peregrinilor europeni pe tărâmul Americii, unde este visul lor? 
În inimi pline de dragoste de Dumnezeu și de oameni.

 

În lumea de sub soare, există un timp, este o vreme în care semănăm, apoi udăm,  urmărim creșterea, ca apoi să secerăm - gânduri, fapte și vise.  E timpul  Secerișului în America.... Ce s-a semănat în decenii, dă rod în acest 2020 plin de semnificație. Sămânța plantată în viața de familie, în educație, economie și politică, a ajuns la maturitate. Iar societatea americană, culege  roadele într-un Noiembrie ce se arată memorabil. 

Avem nevoie de Restaurare.... Pentru aceasta, se cere dorință, determinare, acțiune.  O restaurare a liniștii interioare, a normalității în viața Cetății.  Comunicarea e Respirația sufletului.  Și câtă nevoie avem de... Aer.!...

În acest tulburător 2020 avem nevoie de inspirație. Avem nevoie de amintiri prin care să călătorim în timp la acele vremuri în România, când am învățat că libertatea e o condiție a spiritului. Vremuri în care ne-am slujit semenii, în pofida restricțiilor  -  sau poate tocmai datorită lor... Și acum, ca pe vremea comunismului în România, avem de ales - să stăm speriați și departe de omul de lîngă noi sau să folosim iubirea ca și catalist în descoperirea de oportunități în a ajuta și răspândi lumină și pace.

Biserică, te-am ținut de mână, de-alungul veacurilor,

zice Domnul Isus....

Comunitatea românească - un exemplu, oriunde trăiește

Poporul român - încercat în istorie, a devenit creativ. A trecut prin mari încercări cu curaj și creativitate.
Și în vremea pandemiei provocată de Corona virus, românii din Sacramento - ca și cei din alte părți ale lumii - au găsit mijloace de comunicare, acțiuni de ajutorare și încurajare.