"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Universitatea din California Davis a organizat cea de-a 29-a ediție a Săptămânii “Soaring to a Better Campus, Better World”, eveniment prin care a onorat personalul administrativ si profesoral.

O carte despre tradiţia creştină pe teritoriul ţării noastre și ecoul acestei tradiţii ȋn lumea ortodoxă

Editurile Logos ȋn România şi Reflection Publishing ȋn America pregătesc publicarea, ȋn limba română şi respectiv ȋn limba engleză, a cărţii “Sfântul Paisie Velicikovski de la Neamţ şi Paisianismul” scrisă de Horia Ion Groza.

În fieare an, la sfârșit deseptembrie, la Royer Parc, în Roseville, se organizează Festivalul Românesc din Sacra­men­to, festival care, anul acesta, se va află la cea de-a XIX-a ediție, este organizat de mai bine de 18 ani de "Community Center of Sa­cra­mento".

Interview with Professor Ruxandra Vidu

 

Ruxandra Vidu, PhD is a nanotechnology and photovoltaic expert with over 25 years of experience in chemical engineering and materials science.

De la inceputul lunii decembrie, Centrul Comunitatii Romanesti din Sacramento a organizat mai multe evenimente, printre care:

Ziua Romaniei a fost sarbatorita pe data de 1 decembrie 2018 in Sacramento la restaurantul Firebird detinut de Sandu Sarbu, cu invitati speciali: formatia Dulce-Amaruie din Canada si Abigail Budak - presedinta Comunitatii Romanesti din Sacramento, care au recitat si au cantat despre marea unire.

Interview with Laura Marcu, UC Davis Professor.

România din interiorul granițelor se întâlnește mereu cu cea de pretutindeni. Pentru că oriunde ar fi, românul simte și gândește românește. Am început luna Septembrie la Sacramento cu un remarcabil eveniment cultural și patriotic.

Sarbatoarea Centenarului Marii Uniri la festivalul romanesc din PARCUL ROYER ÎN ROSEVILLE

 

Data: sambata 29 septembrie, 2018, 12 PM – 7 PM

Locatia: Royer Park, 190 Park Dr. Roseville, CA 95678

Intrarea este gratuita! Veniti cu toata familia!!!

Editura Reflection Publishing din Sacramento, California, a publicat ȋn ultimii doi ani o carte cu o problematică majoră creştin-ortodoxă scrisă de Horia Ion Groza pentru publicul american. Ea porneşte de la o veche versiune ȋn limba română care a primit binecuvântarea Părintelui Petroniu Tănase de la Sfântul Munte Athos, scrisoare care este reprodusă pe primele pagini ale cărţii.

Cel de-al 42-lea Congres al Academia Romano-Americane de Arte si Stiinte s-a tinut anul acesta la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca in perioada 23-26 mai 2018.

 

                Un cuvânt pentru ARA,

                de Corneliu-Şerban Popa şi Lucian Dindirică