"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Un sezon al Mulțumirii, mai deosebit anul acesta în America..... La 400 de ani de la sosirea peregrinilor europeni pe tărâmul Americii, unde este visul lor? 
În inimi pline de dragoste de Dumnezeu și de oameni.

 

În lumea de sub soare, există un timp, este o vreme în care semănăm, apoi udăm,  urmărim creșterea, ca apoi să secerăm - gânduri, fapte și vise.  E timpul  Secerișului în America.... Ce s-a semănat în decenii, dă rod în acest 2020 plin de semnificație. Sămânța plantată în viața de familie, în educație, economie și politică, a ajuns la maturitate. Iar societatea americană, culege  roadele într-un Noiembrie ce se arată memorabil. 

Avem nevoie de Restaurare.... Pentru aceasta, se cere dorință, determinare, acțiune.  O restaurare a liniștii interioare, a normalității în viața Cetății.  Comunicarea e Respirația sufletului.  Și câtă nevoie avem de... Aer.!...

În acest tulburător 2020 avem nevoie de inspirație. Avem nevoie de amintiri prin care să călătorim în timp la acele vremuri în România, când am învățat că libertatea e o condiție a spiritului. Vremuri în care ne-am slujit semenii, în pofida restricțiilor  -  sau poate tocmai datorită lor... Și acum, ca pe vremea comunismului în România, avem de ales - să stăm speriați și departe de omul de lîngă noi sau să folosim iubirea ca și catalist în descoperirea de oportunități în a ajuta și răspândi lumină și pace.

Biserică, te-am ținut de mână, de-alungul veacurilor,

zice Domnul Isus....

Comunitatea românească - un exemplu, oriunde trăiește

Poporul român - încercat în istorie, a devenit creativ. A trecut prin mari încercări cu curaj și creativitate.
Și în vremea pandemiei provocată de Corona virus, românii din Sacramento - ca și cei din alte părți ale lumii - au găsit mijloace de comunicare, acțiuni de ajutorare și încurajare.

O primăvară unică prin provocările și frumusețea ei, a cuprins pământul.

O liniște tristă a cuprins pământul - sau, în liniștea pământului e ocazia prețioasă a cercetării de sine.

Omul, cu gândul și trările lui interioare, redescoperă o viață redusă la esență - cele mai importante relații - valoarea clipei trăite frumos - pentru că nu ești stăpân pe următoarea...

A venit primăvara - și răspândim în continuare Lumină în cetatea în care trăim

 

Sărbătorim  trezirea la viață a naturii, dar și Femeia, ca sursă de inspirație, de protecție, de căldură, bunătate și iubire.

Sacramento e cetatea în care ne-am așezat... Și comunitatea românilor e chemată să aducă viață și lumină acestui nou “acasă”, în călătoria prin lume. Unitate și implicare sunt dezideratele noastre.

Ioana Curt a ajuns in Sacramento acum 5, timp în care dragostea și dorul pentru România și Cluj Napoca, unde s-a născut, nu a părăsit-o. Mirosul mâncării gătite în bucătărie, aroma dulce a cozonacului făcut în casă şi tot ce înseamnă bunătăţi făcute cu multă pasiune au fost la baza călătoriei sale culinare.