"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Anul 2023 a adus Americii o serie de schimbări majore pe care societatea o simte atât la propriu cât şi la figurat. De peste doi ani de zile, conducerea Statelor Unite în frunte cu preşedintele ei Joe Biden, s-au angajat într-o serie de acţiuni politice şi legislative care au afectat societatea atât pe plan intern cât şi pe plan extern. Preşedintele american se pare că e preocupat mai mult de povestea trenului de călători pe care se pare că l-a folosit în trecut, când era tânăr şi senil, decât de problemele cu care se confruntă ţara, atât pe plan intern cât şi pe plan extern. Povestea imaginară a acestuia, dezmințită în mod repetat de către presă sau martori oculari, despre Amtrak (sistemul de trenuri de călători al Statelor Unite), povestită în nenumărate rânduri, prin care un conductor Amtrak care l-a felicitat, pe vremea când era vicepreședinte, pentru că a parcurs mai mulți kilometri cu trenul spre casă, în Delaware, decât la bordul Air Force Two. Povestea a fost verificată de mai multe ori de către organizațiile de știri de-a lungul anilor. Afirmația domnului Biden potrivit căreia kilometrii parcurși pe Amtrak i-au depășit pe cei parcurși la bordul Air Force Two s-ar fi întâmplat doar după ce conductorul a murit, potrivit The Associated Press, iar conductorul, un bărbat pe nume Angelo Negri, se pensionase de la Amtrak cu aproximativ două decenii înainte de conversația pe care dl Biden susține că a avut-o cu el.

În timp ce politicienii de la Casa albă sunt preocupaţi mai mult de schimbarea climatică, de corectitudinea rasială şi genderism, America alunecă pe un tobogan socio-economic-politic periculos cu șanse foarte mici de redresare.

Pe plan social, se pare că administraţia Biden, împreună cu clica de stânga a partidului democrat au dat peste cap tot ce a fost normal pentru Statele Unite, începând de la religia creştină pe care a fost fondată America, până la distrugerea celulei societăţii, familia. Tot ce este normal şi drept, aceştia au întors pe dos. Dacă până acum, bărbatul se numea bărbat, iar femeia s-a numit femeie, aleşii noştri au răsturnat tot normalul cu susul în jos. Bărbatul nu mai este bărbat, femeia nu mai este femeie. De fapt, aleşii noştri se feresc chiar să definească ce este FEMEIA sau BĂRBATUL de dragul inclusivsmului, “ca să nu supere” pe nimeni.

Școlile și facultățile americane se întrec în a promova tot ce este rău și anormal, iar dacă părinții copiilor îndrăznesc să ridice vocile sau să își exprime dezacordul sau nemulțumirile despre curriculum sau literatura ideologică predată în clase, în cadrul ședințelor cu conducerile educaționale, aceștia sunt etichetați drept “teroriști” naționali.
“Jumătate din administraţia mea sunt femei” a menţionat recent “Alesul Poporului” “Sunt complet de acord cu președintele aici. Mai mult de jumătate dintre femeile din administrația sa sunt femei. Se pare că nu este sigur în ceea ce privește restul femeilor din administrația sa” - a remarcat un comentator politic american.

Pe plan economic, America, şi după ea, aproape întreaga lume, se confruntă cu rate istorice de inflaţie. În momentul când scriu acest material, rata inflației e de 6.41%.
Dobânzile bancare pentru împrumuturile pentru cumpărare de proprietăți, a ajuns din nou la un nivel cum au fost acum 26 de ani când am emigrat eu în America, în jur de 7% pentru un împrumut de 30 de ani, cel mai popular produs al cetăţeanului de rând.

În problemele de mediu Administrația Biden face ravagii. Recent, aceasta a anunțat că blochează pe termen nelimitat 16 milioane de acri de terenuri federale și de apă din Alaska de la viitoarele foraje pentru combustibili fosili. Departamentul de Interne (DOI) a precizat că a inițiat un proces de reglementare pentru a “stabili o protecție maximă” pentru 13 milioane de acri de terenuri din Național Petroleum Reserve (NPR), o zonă din North Slope Borough, Alaska, rezervată de Congres pentru dezvoltarea resurselor. În plus, președintele Biden a ordonat ca alte 2,8 milioane de acri să fie retrase de la închirierea de petrol și gaze în Marea Beaufort, în Oceanul Arctic, în largul coastei de nord a Alaskăi.

“Prin aceste acțiuni, președintele Biden continuă să respecte cea mai agresivă agendă climatică din istoria Americii”, a declarat DOI într-un comunicat. “El a făcut din Statele Unite un magnet pentru producția de energie verde și locuri de muncă. El a asigurat investiții record în rezistența la schimbările climatice și în justiția de mediu.”

Pe plan financiar, prăbușirea recentă bruscă a Băncii din Silicon Valley, (Silicon Valley Bank) a provocat o undă de șoc la Washington, stârnind temeri că eșecul acesteia ar putea amenința sistemul financiar și ar putea zdruncina economia americană. Să fie oare aceasta începutul sfârșitului?

Legiuitorii se străduiesc să obțină informații de la autoritățile de reglementare bancară și de la liderii din industrie pentru a afla dacă dispariția SVB - care număra printre clienții săi unele dintre cele mai importante firme de investiții din lume - ar putea reprezenta un risc pentru alte bănci. SVB este cel mai mare creditor care a dat faliment de la Washington Mutual în timpul crizei financiare mondiale din 2008, iar prăbușirea sa generează îngrijorarea că mii de întreprinderi ar putea fi în imposibilitatea de a plăti salariile.

Până în prezent, Federal Deposit Insurance Corp. nu a oferit prea multe clarificări cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla cu depozitele neasigurate de peste 150 de miliarde de dolari ale SVB, care susțin mii de start-up-uri de înaltă tehnologie și companii din domeniul sănătății din întreaga lume. După ce i-a informat pe membrii Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților, agenția a amânat sâmbătă o întâlnire cu parlamentarii californieni ale căror districte se numără printre cele mai afectate de criză, frustrându-i pe membrii Congresului.

Datoria Americii a depășit deja 31 de trilioane (știe cineva cam cât ar fi numărul acesta?). Spunea un senator American recent că dacă președintelui american i s-ar da nisipul din Sahara pentru a-l cheltui, acesta ar rămâne fără nisip până la sfârșitul mandatului.

Pe plan politic, America este preocupată mai mult de evenimentul din 6, care nu a fost decât o mascaradă politică mișelească înscenată de democrați pentru a-l împiedica pe fostul Președinte Trump de a mai participa la vreo cursă prezidențială și de a-i anula orice șansă acestuia prin care putea să fie reales ca președinte în 2020, când fostul vicepreședintele Pence, a avut dreptul constituțional de a anula alegerile care au fost fraudate la greu de către democrați. Potrivit imaginilor date publicității recent de către noua conducere a Camerei Reprezentațior care este acum majoritar republicană, așa zișii “teroriști” sau agitatori ai “celui mai mare atentat la democrația americană” au fost de fapt conduși de către polițiștii de la Capitol, li s-a arătat drumul, li s-au deschis uși… deci totul a fost o înscenare grosolană, mârșavă politică.

Pe plan extern, America este văzută ca “fraierul lumii”. Participarea în războiul din Ucraina atât a Americii cât și a Europei, nu este altceva decât un joc sumbru care din păcate afectează milioane de oameni. Nu că rușii și Putin ar fi mai buni, dar clovnul ucrainian se pare că “îi joacă” pe toți, atât pe americani cât și pe europeni, pentru a finanța acest monstru sinistru numit război. Până acum, americanii i-au dat peste 100 de miliarde Ucrainei, în timp ce aici, în America, sunt sute de mii de oameni care își duc traiul de la o zi la alta, sau sunt muritori de foame, pe sub poduri și pe marginea drumurilor marilor orașe … democrate, în timp ce președintele american își finanțează “prietenii” cu care numai ei știu ce afaceri murdare au făcut.

America nu este pe drumul cel bun. Clasa politică americană chiar că “sunt duși cu trenul” sunt manevrați din umbră de marile forțe oculte și sinistre ale lumii sau chiar de forțele demonice ale universului. Dacă conducerea Statelor Unite va continua în aceeași direcție, s-ar putea ca “trenul imaginar al președintelui” să deraieze catastrofal sau să chiar să se nimicească în prăpastia sumbră a istoriei.

 

 

Sunt bolnavă de dor, dorul în toate formele lui. Sunt capabilă să simt dorul ca o coardă de vioară foarte subțire pe care te poți juca cu toate buricele degetelor sau cu palma. Pot să stau lângă o persoană, la jumătate de metru și să îi spun ore în șir “îmi e dor de tine”.

Săptămâna aceasta, mai precis pe data de 8 noiembrie, au avut loc alegerile de la jumătatea mandatului aici în Statele Unite. Pentru români și pentru restul lumii, aceste alegeri sunt oarecum ciudate și de neînțeles. Scena politică a Statelor Unite este ciudată în felul ei dar este bine ancorată în constituția țării. Așadar, Constituția Statelor Unite împarte guvernul federal în trei ramuri pentru a se asigura că niciun individ sau grup nu va avea prea multă putere:

Joi, 22 septembrie, am avut ocazia să particip la întâlnirea românilor de pe Coasta de Vest cu Președintele României Klaus Iohannis care a fost însoțit de prima doamnă a României,  doamna Carmen Iohannis.

Întâlnirea a fost organizată de către Ambasada României de la Washington. Participarea s-a făcut pe bază de invitație, la propunerea liderilor din comunitățile românești.  Am contactat personal zeci de persoane din zona Portland pentru a participa la acest eveniment, unic zic eu, dar am constatat cu nedumerire că nimeni nu a vrut să mă însoțească.

Poate că ne gândim la un altfel de normal după ce am trecut prin “pandemia” care ne-a terorizat în ultimii doi ani, care a schimbat şi alterat cursul normal al lumii. Însă nu vreau să ne concentrăm neaparat pe aceasta, ci vreau să vorbim despre un normal pe care îl trăim în fiecare zi și pe care noi îl considerăm anormal.

Luna iunie a fost plină cu evenimente importante în comunitatea românească din Portland.

La Biserica Philadelphia din Portland, în prezența părinților și a invitațiilor speciali, a avut loc festivitatea de absolvire a douăzeci de copii şi adolescenți ce au încheiat diferite niveluri de învățământ privat.

Continuăm și anul acesta seria “Și noi suntem mândri de voi” cu aceeași idee și gând că fiecare dintre noi trecem prin viață și suntem marcați de evenimente care sunt doar niște pietre de hotar despre care noi sau familiile noastre suntem mândri. Și noi, comunitatea, suntem mândri de voi, de evenimentele minunate prin care treceți.

Gașca politică americană “a luat-o pe ulei”

Țapul ispășitor era un animal folosit în timpul ritualurilor din cele mai vechi timpuri de evrei pentru ispășirea păcatelor în Templul Ierusalimului. Numele derivă de la ritul evreiesc efectuat în Ziua Ispășirii (Kippūr), când Marele Preot punea toate păcatele oamenilor pe un țap și îl alunga în deșert. Ritualul este descris în Biblie în Levitic (cap. 16), în Mișna (Yoma cap. 6) și în Talmud (Yoma, foile 66-67).

Vizite consulare (consulat itinerant) efectuate de echipa Consulatului General al României la Los Angeles în statele americane Washington (Seattle) și Oregon (Portland)

Consulatul General al României la Los Angeles informează cu privire la faptul că a efectuat în două vizite consulare (misiuni tip consulat itinerant) în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară cetățeniilor români și americani de origine română stabiliți în nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

Consulatul General al României la Los Angeles informează cetățenii români din nord-vestul Statelor Unite ale Americii cu privire la faptul că organizează două vizite consulare în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară solicitanților de servicii consulare din această zonă, după următorul program de lucru:

Seattle 

Luni, 4 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Marți, 5 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: First Pentecostal Church Adresa: 8315 NE 155th St., Kenmore WA, 98028

 

Portland 

Joi, 7 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Vineri, 8 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: Biserica Filadelfia Adresa: 5544 SE 128 Ave, Portland, OR 97236 

Detalii: http://losangeles.mae.ro/local-news/1343