"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Când împlineşte 10 ani, un copil se apropie de vârsta când lumea îl poate numi tânâr. Când festivalul românesc a ajuns la a 10-a ediţie se poate chema că începe să aibă tradiţie.

Ca-n orice an, din ultimii 10, în weekend-ul cu Labor Day, Biserica Ortodoxă Română Sfânta Maria invită comunitatea română şi cea americană, interesată să cunoască ceva din cultura românească, la două zile de distracţii, voie bună, tratate cu gustoase mâncăruri româneşti, stropite cu vin şi bere.

 

Programul artistic susţinut de artişti din comunitate - formaţia Ardealul (Ionel Câmpean, Romeo Cristea şi Liviu Tomuţa) invitaţi din California (Adrian), Illinois (Anastasia), Ohio (Viorica Ţepeş) şi chiar din România (Vlad), au oferit clipe plăcute celor prezenţi. Filele de istorie frumos prezentate şi împletite cu programul artistic, au adus un plus de cunoştinţe celor interesaţi. Copii au dovedit mult talent la jocurile populare prezentate, dar sau şi distrat cu face painting sau pe bouncer.

Nu trebuie uitat de asemeni vizitele în incinta bisericii făcute de oaspeţi, care nu fac parte din comunitatea ortodoxă, sub îndrumarea persoanelor competente, care ştiu să explice şi pot răspunde la întrebările legate de religia noastră.

Cât priveşte mâncarea, cârnaţii, mămăliga, micii, tocăniţa, sarmalele, cremşnitul şi savarina, prezentate-n condiţii excelente de igienă, apreciate de organele competente care ne-au vizitat, au încântat papilele gustative ale oaspeţilor, în ciuda îngrijorării unora.

În încheiere doresc să mulţumesc organizatorilor şi în special celor care au ajutat pentru ducerea la bun sfârşit a acestei activitaţi; şi nu au fost puţini. Să ne întâlnim sănătoşi la anul!