"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Biserica Philadelphia a luat fiinta in Aprilie 22, 1992 in Orasul Gresham, Statul Oregon. Pentru o perioada de timp s-a intilnit intr-un local inchiriat. Dumnezeu a promis prin Duhul Sfint ca ne va da un local si aceasta promisiune s-a implinit. Cu ajutorul Lui Dumnezeu in August 23, 1996 s-a semnat contractul pentru cumpararea unui local de inchinare in Orasul Vancouver, Statul Washington, unde am inceput sa ne desfasuram activitatea si servicile divine.

 

Inceputul nu a fost usor, dar de la inceput am putut sa vedem daruirea membrilor bisericii pentru lucrarea lui Dumnezeu. De la infiintare si pana acum Biserica a trecut prin periode de incercari, de bucurii si de victorii. Una din situatiile dificile prin care a trecut Biserica a fost de natura spiritual-financiara, cand contractul cu fostul proprietar (Comunitatea Methodista) se apropia de incheiere si noi trebuia sa gasim o Banca care sa ne finanteze. Initial noi nu am stiut ca bancile nu finanteaza Organizatiile Non-Profit si bisericile care nu apartin unei organizatii care sa poata ajuta financiar Biserica in cazul in care aceasta nu-si poate plati rata lunara. Fiind in acest impas am apelat la ajutorul lui Dumnezeu prin post si rugaciune. Aceasta situatie s-a intimplat in anul 2000. In primavara acelui an Biserica a postit 40 de zile si apoi printr-o scrisoare am solicitat Comunitatea Methodista sa accepte extinderea contractului pe care il aveam cu ei. Raspunsul lor a fost ca o parte din Boardul de Conducere este in vacanta, ca inca mai un an pana la expirarea contractului si sa mai cautam pe cineva sa ne finanteze, dar ca ei nu sunt inclinati sa accepte extinderea contractului.

In toamana anului 2000 am intervenit din nou printr-o scrisoare catre Boardul de Conducere a Bisericii Methodiste si din nou Biserica a postit si s-a rugat timp de 40 de zile, cerand ajutorul si interventia lui Dumnezeu. Postul nostru s-a incheiat in ziua de 20 Octombrie 2000 si la sfarsitul postului am avut cu toata biserica un serviciu divin de inchinare. Saptamana urmatoare am primit din partea Boardului de Conducere a Bisericii Methodiste o scrisoare prin care isi exprimau acordul sa extindem contractual cu ei pentru inca 15 ani. Minunea a fost ca aceasta scrisoare, pe care o avem si o pastram ca un semn al raspunsului lui Dumnezeu la post si rugaciune, a fost scrisa tocmai in ziua de 20 Octombrie 2000, care a fost ultima zi a postului nostru. Prin ajutorul lui Dumnezeu, efortul, sacrificiul si daruirea membrilor Bisericii localul a fost in totalitate platit si astazi este proprietatea Bisericii.

Biserica este bine închegata, strâns legata si prin fratii slujitori dati de Domnul asa cum este scris in Cuvantul Domnului: “El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători” si prin ceea ce dă fiecare încheietură si potrivit cu lucrarea fiecaruia, Biserica isi primeste hrana spirituala pentru crestere si maturizare in credinta.

Anul trecut am sarbatorit 20 de ani de activitate si in toata perioada aceasta ne-am bucurat sa colaboram cu toate Bisericile Evanghelice din Zona Portland-Vancouver. De asemenea am avut multe weekenduri de Evanghelizare in care am avut invitati, frati din SUA si Romania si cu care am avut partasii deosebite si momente care au marcat intr-un mod pozitiv viata Bisericii.

Lucrarea pentru desăvârşirea sfinţilor, pentru zidirea trupului lui Hristos continua si astazi. Lucrarea si activitatea din Biserica ii cuprinde pe toti. Ne bucuram sa avem frati si surori care se sacrifica si se daruiesc pentru cresterea spirituala a copiilor si a tinerilor; pentru lucrarea cu surorile, pentru pregatirea corului si a orchestrei si pentru propovaduirea Evangheliei.

Departamentele Bisericii:

· Departamentul de lauda si inchinare

· Departamentul de muzica: Cor si Orchestra

· Departamenturl de tineret

· Corul de copii al bisericii

· Scoala Duminicala pentru copii

· Studiu biblic al surorilor

Adresa bisericii este: 3301 East 29th Street Vancouver, WA 98661-5007. Telefonul: (360) 695-6766

Serviciile divine si activitatile saptamanale sunt urmatoarele:

· Duminica : 09:30 AM – 12:00 PM

06:00 PM – 8:00 PM

· Luni 07:00 PM . 09:00 PM Studiu Biblic I.E.F.

· Marti-Rugaciune 07:00 PM-9:00 PM

· Joi seara 07:00 PM-08:30 PM: Repetitii: Orchestra si Cor. 8:30 PM . 10:00 PM

· VinerI 07:00 PM-9:00 PM Serviciu de Tineret

Prin daruirea si sacrificiul unor frati serviciile divine de duminica pot fi urmarite in direct pe internet pe site-ul bisericii: http://www.philadelphiaromanianchurch.org/ si la televiziunea locala unde se transmit inregistrari de la serviciile divine ale Bisericii.

Programele TV.

Portland:
Ch.11 Simbata 1:30 pm

Ch. 23 Duminica 2:30 pm
Ch. 22 Joi 8:30 pm

Vancouver:
Ch 11: Luni 7:00 am
Ch 11: Miercuri 9:00 pm
Ch 11: Duminica 2:00 pm

Slujind in biserica noi am experimentat credinciosia lui Dumnezeu si am vazut daruirea, sinceritatea si stabilitatea fratior si surorilor, lucru care a motivat pe frati si surori ca sa slujesca lui Dumnezeu si Bisericii.

Multumim toturor celor care s-au inchinat si se inchina impreuna cu noi si le dorim Binecuvintari, Progres si Prosperitate Spirituala. De la infiintare si pana acum putem spune ceea ce a spus Josua “Pana aici Domnul ne-a ajutat.” Va invitam sa ne vizitati si sa slujim impreuna Domnului si Mantuitorului nostru.

Salutul Bisericii:

MARANATA si Apocalipsa 3:11 Eu vin curand. Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa.

Pastor Cornel Danciu