"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Au început să se “mai relaxeze” restricțiile pe aici pe Coasta de Vest a Statelor Unite, poți să intri prin magazine fără mască dacă ești vaccinat. Pe stradă nu mai poartă aproape nimeni mască. Se pare că majoritatea populației s-a vaccinat, judecând după numărul de oameni care umblă fără mască. Este ciudat să vezi din nou expresiile fețelor oamenilor, zâmbetul de pe buze, frustrările ...

Continuăm să trăim timpuri incerte, pășim pe noi teritorii unde libertățile individului sunt tot mai îngrădite și sunt testate la maxim. Statele Unite, Europa dar și alte zone ale globului se lovesc cu noi restricții și reguli. Atât guvernele lumii cât și corporațiile și companiile private, se silesc din răsputeri să promoveze vaccinarea cetățenilor și a angajaților cu un vaccin experimental care nu este aprobat de către autoritățile medicale ale Statelor Unite, (Food And Drug Administration - Administrația Alimentației și Medicamentelor) de unde originează majoritatea vaccinurilor COVID și se pare că nimeni nu știe ce conține, formula acestora este ținută în secret, mai ceva decât formula faimoasei băuturi Coca Cola.

Ca să fiu clar, cred că virusul covid este real, a afectat mii de vieți, a fost și este mortal pentru mulți și nu sunt împotriva vaccinării împotriva acestuia. Potrivit ultimelor statistici, 67% din cetățenii americani s-au vaccinat. De remarcat că doar 24% din populația Americii “au votat” pentru bătrânul Joe. Noua administrație încearcă din răsputeri să convingă restul populației de 43% să se vaccineze, recurgând la tot felul de reclame și metode prin care să convingă populația rămasă nevaccinată să se vaccineze. Nu se mai ține cont de opinia cetățeanului, de voința acestuia, de poziția religioasă sau de conștiința acestuia.

Cei 43% dintre cetățenii americani nu s-au vaccinat pentru că nu au avut posibilitatea sau nu au auzit de efectele “benefice” ale vaccinului. Sau poate că au auzit de efectele negative sau chiar mortale ale acestuia, publicate chiar pe pagina CDC (Center for Disease Control and Prevention - Centru pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor). La fiecare oră fixă, mass media americană rulează reclame ale vaccinului, media socială, Facebook, Twitter, Youtube (Google) te bombardează permanent cu reclame ale vaccinului. Care să fie oare graba? Ba mai mult, administrația americană se mândrește cu ideea că toți cetățenii americani vor fi vaccinați, dacă nu, aceștia vor ajunge pe o listă “neagră” a guvernului. Secretarul Sănătății și al Serviciilor Umane (Health and Human Services), Xavier Becerra s-a lăudat pe canalele comuniste că “vrem să pretindem că le dăm cetățenilor opțiunea de a alege să fie vaccinați, dar sper că aceștia vor alege să trăiască”, în alte cuvinte, te vaccinezi sau o să găsim noi modalități de a te forța să te vaccinezi. Ba mai mult, guvernul american se pare că vor să îi viziteze acasă pe cei care nu s-au vaccinat. Ce să însemne oare aceasta?

Ce o fi oare în spatele aceste presiuni? Ce interese meschine se urmăresc oare de către guvernele lumii, de către guvernul american? Cazurile de infecții covid au scăzut drastic însă guvernul american continuă să trateze situația ca pe una de urgență. Vaccinare după pandemie? Sunt multe boli care omoară persoane în fiecare zi, poate guvernul să ne forțeze să luăm medicamente despre care ei cred că sunt bune pentru tine, inclusiv medicamente pentru boli mintale?

Potrivit Mayo Clinic, există diferite tipuri de vaccinuri COVID-19: Cum funcționează acestea?

Este interesant modul în care companiile producătoare de vaccin sunt protejate de responsabilitate în cazul când acesta are efecte adverse sau chiar mortale asupra corpului uman. A se observa cuvintele alese cu grijă ca: SE POATE ... , S-AR PUTEA..., PROBABIL… și pe deasupra, acestea sunt protejate de către guvernul american cum au fost și sunt protejate companiile sociale mamut ca Facebook, Twitter și Google.

Vaccinurile ARNm și alte tipuri de vaccinuri COVID-19 VĂ POT ajuta să dezvoltați imunitate la virusul COVID-19?

Potrivit Clinicii Mayo, un vaccin împotriva bolii provocate de coronavirus 2019 (COVID-19) VA PUTEA împiedica o persoană să se îmbolnăvească de COVID-19 sau să vă îmbolnăvească grav sau SĂ MURIȚI din cauza COVID-19. Dar cum funcționează diferitele tipuri de vaccinuri COVID-19?

Fiecare vaccin COVID-19 determină sistemul imunitar să creeze anticorpi pentru combaterea COVID-19. Vaccinurile COVID-19 utilizează o structură asemănătoare vârfurilor pe suprafața virusului COVID-19 numită proteină S. Proteina S ajută virusul SARS-CoV-2 să pătrundă în celulele dumneavoastră și să înceapă o infecție.

Principalele tipuri de vaccinuri COVID-19 disponibile în prezent în SUA sau în curs de studiu includ:

Vaccin ARN mesager (ARNm). Acest tip de vaccin folosește ARNm modificat genetic pentru a oferi celulelor instrucțiuni despre cum să producă proteina S găsită pe suprafața virusului SARS-CoV-2. După vaccinare, celulele dvs. imune încep să producă părți de proteină S și să le afișeze pe suprafețele celulare. Acest lucru determină corpul să creeze anticorpi. Dacă persoana se va infecta ulterior cu virusul SARS-CoV-2, acești anticorpi S-AR PUTEA să lupte împotriva virusului.

După livrarea instrucțiunilor, ARNm este imediat defalcat. Nu intră niciodată în nucleul celulelor umane, unde este păstrat ADN-ul. Atât vaccinurile Pfizer-BioNTech, cât și vaccinurile Moderna COVID-19 folosesc ARNm.    

Vaccinul vector. În acest tip de vaccin, materialul genetic din virusul COVID-19 este plasat într-o versiune modificată a unui alt virus (vector viral). Când vectorul viral intră în celulele corpului acesta furnizează material genetic din virusul SARS-CoV-2 care oferă instrucțiuni celulelor de a face copii ale proteinei S. Odată ce celulele afișează proteinele S pe suprafețele lor, sistemul imunitar răspunde prin crearea de anticorpi și celule albe din sânge defensive. Dacă persoana se va infecta ulterior cu virusul SARS-CoV-2, anticorpii s-ar putea să lupte împotriva virusului.

Vaccinurile vectoriale virale nu pot infecta persoana cu virusul SARS-CoV-2 sau virusul vector viral. De asemenea, materialul genetic livrat nu face parte din ADN-ul corpului. Vaccinul COVID-19 Janssen / Johnson & Johnson este un vaccin vector. AstraZeneca și Universitatea din Oxford au, de asemenea, un vaccin vector COVID-19.

Vaccinul subunitar proteic. Vaccinurile pentru subunități includ doar părțile unui virus care stimulează cel mai bine sistemul imunitar. Acest tip de vaccin COVID-19 conține proteine S inofensive. Odată ce sistemul  imunitar recunoaște proteinele S, acesta creează anticorpi și celule albe din sânge defensive. Dacă organismul uman se va infecta ulterior cu virusul COVID-19, anticorpii vor lupta împotriva virusului.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizații de utilizare de urgență vaccinurilor COVID-19 Pfizer-BioNtech, Moderna și Janssen / Johnson & Johnson. FDA și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au recomandat ca utilizarea vaccinului Janssen / Johnson & Johnson să continue în SUA, deoarece beneficiile depășesc riscurile. Dacă vi se administrează acest vaccin, ar trebui să fiți informat despre posibilele riscuri și simptome ale unei probleme de coagulare a sângelui. Se așteaptă ca mai multe tipuri de vaccinuri să fie autorizate pentru utilizare în lunile următoare.