"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

M-am tot gândit că nu o să mai vorbesc sau o să mă ocup mai puțin de ... politică,  dar se pare că nu pot să mă abțin. Ni se pare că suntem tot mai puțini cei care mai gândim cu mintea limpede, normal. Au încetat să mă mai intereseze programele de știri pentru că majoritatea sunt știri false (fake news).

Trăim într-o lume, utopică, ireală, în care minciuna și şarlatania au ajuns la nivel de cinste trâmbițate cu mare fast de către mass media americană iar adevărul este suprimat prin orice mijloace posibile, pe toate căile posibile.

Aceiași lunatici care nu cred, printre altele, în biologia umană creată de Dumnezeu,  au pus mâna pe frâiele conducerii celei mai puternice democrații din lume și acum își fac de cap și își bat joc de tot ce a fost bun și normal în America,  atât pe plan politic dar mai ales din punct de vedere economic și social.

S-au apucat să tipărească bani cu duiumu, de ordinul trilioanelor (nici nu știu dacă cuvântul trilion există în limba română,  nici nu mă uit în dicționar ..., dar este un număr colosal pe care mintea umană îl înțelege greu). Iar după cum bine știm,  tipărirea de bani fără o reală acoperire economică duce la inflație,  despre care administrația curentă nu menționează nimic, cu toate că cetățeanul de rând a început să o simtă pe propria piele.

De exemplu, prețul porumbului, una dintre comoditățile de bază ale unei economii, a crescut cu 50%, doar de la începutul anului. Unele materiale de construcție au crescut cu aproape 300%. Prețul proprietăților a crescut la fel în ultimele luni peste măsură. Tot mai puține persoane își pot permite o locuință.

Prețul combustibilului, a țițeiului a crescut și el reflectându-se astfel la pompele de benzină,  iar în unele zone din Estul SUA, vreo 6 state,  combustibilul este foarte puțin ajungându-se la cozi ca pe vremea comunismului.  Bineînțeles că stăpânii puterii dau vina pe niște hackeri care au intrat în sistemul electronic al unei conducte petroliere din sud-estul Americii.

Dacă aș sumariza în câteva cuvinte noua conducere a Americii, ar fi lipsa de responsabilitate și abilitatea de a da vina pe altcineva, dacă se poate pe fostul președinte Trump.

Apoi noua administrație a plătit oamenii de rând care au rămas în şomaj din diferite motive, dar mai ales din cauza covidului, cam tot atât cât câștigau la serviciu,  dar de data aceasta pentru a sta acasă. Așadar America s-a ales cu o problemă neașteptată: lipsa forței de muncă. Este firesc pentru omul de rând să stea acasă și să fie plătit cam cu tot atât cât ar câștiga dacă ar munci.

Pe plan intern, noua administrație a deschis larg porțile de sud ale granițelor Statelor Unite tuturor celor care doresc să intre fără nici o selecție, fără un control al persoanelor care intră pe teritoriul Americii.

Administrația Biden a scos peste 2 miliarde de dolari din programele autorizate de Congres pentru tratarea și testarea persoanelor cu covid, provizii medicale de urgență și alte nevoi de sănătate - și le cheltuiește pentru adăpostul a peste 45.000 de copii migranți neînsoțiți care au inundat granița SUA în acest an. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a retras 850 de milioane de dolari din fondurile alocate pentru testare în proiectul masiv de lege de salvare a coronavirusului de 1,9 trilioane de dolari al președintelui Biden. Secretarul Xavier Becerra a scos încă 850 de milioane de dolari dintr-un fond menit să completeze stocul strategic național de provizii precum mănuși medicale, măști, antibiotice și ventilatoare și a scos 436 milioane de dolari din alte programe de sănătate, potrivit purtătorului de cuvânt al HHS, Mark Weber.

Pe plan internațional, noua administrație dă dovadă de un adevărat eșec politic. Liderul SUA, Biden, a autorizat reluarea finanțării organizațiilor palestiniene. Concomitent, America a reacționat la reluarea terorismului internațional, cerând ambelor părți șă ajungă la o înțelegere și să oprească conflictul.  Situația din Israel unde gruparea teroristă Hamas cheltuie milioane de dolari pe armament și rachete pe care le folosesc să bombardeze teritoriul Israelului, în timp populația Cisiordaniei suferă de foame și sunt privați de servicii sociale.

Nu mi-aș dori să am atitudine pesimistă asupra viitorului Statelor Unite, dar se pare că viitorul acesteia este unul sumbru, dezolant. Dacă se continuă în acest ritm, America va ajunge în curând o Venezuelă sau o Coree de Nord dar la o scară mult mai mare. “Țara tuturor posibilităților” va ajunge în curând “Țara supresiei libertăților”.