"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Cel puțin 100 de realizări pentru binele Americii

Președintele Donald Trump a fost ales în funcție cu 4 ani în urmă. De când a fost ales, a întâmpinat o opoziție acerbă din partea Partidului Democrat Liberal, care au încercat prin diferite metode să îl dea jos și să îl denigreze la maxim. Dar acesta și-a făcut treaba și s-a ținut de multe din promisiunile pe care le-a făcut în timpul campaniei electorale, o unicitate în politica americană și nu numai.

Cu toate că domnul Trump nu este un sfânt, ca om, are și el părțile lui negative, dar cred că va rămâne în istoria Americii ca președitele care și-a iubit cel mai mult țara și care a făcut poate cele mai multe lucruri bune pentru SUA.

Eu am ales doar 100 de realizări pe care Președintele Trump le-a făcut de când a fost ales, dar ele sunt mult mai multe. Contra-candidatul său la președinție din partea Democraților, Joe Biden nu are o platformă clară și decisivă de a câștiga alegerile din 4 noiembrie, în afară de ura împotriva Președintelui Trump și o platformă socialistă de a transforma America în ceea ce nu a fost niciodată: Statele Socialiste Ale Americii.

Așadar, acestea sunt câteva din realizările pe care Președintele Trump le-a făcut în cei aproape 4 ani la cârma SUA:

 1. A confirmat aproape 300 de judecători federali și a numit 2 judecători la Curtea Supremă de justiție.
 2. A finalizat crearea Forței Spațiale, cea de-a 6-a sucursală militară a armatei Statelor Unite.
 3. A semnat o lege care prevede ca abuzarea animalelor să fie o infracțiune federală, astfel încât abuzatorii să se confrunte cu consecințe mai dure.
 4. Infracțiunile violente au scăzut în fiecare an de când a fost în funcție, cu excepția ultimelor câteva luni când demonstrațiile violente de stradă au devenit din ce în ce mai dure, mai ales în orașele de pe coasta de Nord Vest a Statelor Unite, Seattle și Portland.
 5. Trump a semnat un proiect de lege prin care cannabidiolul (un compus extras din planta de cânepă) și cânepa sunt declarate legale.
 6. Ministerul Mediului Statelor Unite (EPA) sub îndrumarea lui Trump a acordat 100 de milioane de dolari pentru a remedia problema infrastructurii de apă din Flint, statul Michigan.
 7. Sub conducerea lui Trump, în 2018, SUA au depășit producția de petrol a Rusiei și Arabiei Saudite, devenind astfel cel mai mare producător mondial de țiței.
 8. A semnat o lege care punea capăt unei legislații prin care farmaciștii erau opriți să împărtășească cu clientul informații despre medicamente sau prescripții prin care clientul poate să economisească bani.
 9. A semnat o nouă lege care permite statelor și victimelor să lupte împotriva traficului sexual online (FOSTA), care include „Stop Enable Sex Traffickers Act” (SESTA), care oferă atât forțelor de ordine, cât și victimelor noi instrumente de combatere a traficului sexual.
 10. A semnat un proiect de lege pentru a solicita aeroporturilor să ofere spații speciale pentru mamele care alăptează.
 11. 25% din salariații americani s-au bucurat de o creștere a veniturilor de 4,5% în noiembrie 2019, ceea ce depășește un câștig de 2,9% din câștigurile pentru muncitorii cu cea mai mare remunerație din țară.
 12. Muncitorii cu salarii mici beneficiază de salarii minime mai mari iar corporațiile au mărit salariile minime.
 13. A semnat cea mai complexă lege de protecție și conservare a mediului în ultimul deceniu și a desemnat 375.000 de acri ca teren protejat.
 14. Trump a semnat Legea Save Our Seas (Salvați Mările), care finanțează 10 milioane de dolari pe an pentru a curăța tone de plastic și gunoi din ocean.
 15. El a semnat un proiect de lege în acest an care permite unele importuri de medicamente din Canada, astfel încât prețurile pe bază de rețetă să scadă.
 16. A semnat anul acesta un ordin executiv care obligă toți furnizorii de servicii medicale să dezvăluie costurile serviciilor lor, astfel încât americanii să poată compara prețurile și să știe cât plătesc asigurările medicale pentru aceste servicii.
 17. La semnarea acestui proiect de lege, Trump a spus că nici un american nu trebuie să fie orbit de facturile pentru serviciile medicale cu care nu au fost de acord în prealabil.
 18. Spitalele vor avea acum obligația de a posta taxele standard pentru servicii, care includ prețul actualizat pe care un spital este dispus să îl accepte.
 19. În cei opt ani înainte de inaugurării președintelui Trump, prețurile la medicamente au crescut cu o medie de 3,6% pe an. În condițiile lui Trump, prețurile medicamentelor au înregistrat scăderi de la an la an în ultimele zece luni, cu o scădere de 1,1% față de cea mai recentă lună.
 20. A creat o linie telefonică directă cu Casa Albă pentru a ajuta veteranii și în principal, a angajat pentru aceasta, veterani sau membrii direcți ai familiilor acestora.
 21. Angajații Spitalelor pentru Veterani sunt trași la răspundere pentru performanțe slabe, cu peste 4.000 de angajați VA concediați sau retrogradați până acum.
 22. A emis un ordin executiv care impune secretarilor Apărării, Securității Interne și Afacerilor Veteranilor să prezinte un plan comun pentru a oferi veteranilor accesul la tratament psihologic pe măsură ce trec la viața civilă.
 23. Din cauza unei legi semnate și coordonate de Trump, în 2020, majoritatea angajaților guvernului federal vor vedea că salariile cresc cu o medie de 3,1% - cea mai mare mărire de salar în mai mult de 10 ani.
 24. Trump a semnat o lege care acordă până la 12 săptămâni de concediu parental plătit pentru milioane de lucrători guvernamentali federali.
 25. Administrația Trump va furniza gratuit medicamente pentru a preveni răspândirea maladiei SIDA la 200.000 de pacienți care nu au asigurare medicală pe un timp de 11 ani.
 26. Ambasada SUA din Israel mutată la Ierusalim.
 27. Trump a semnat o lege care permite întreprinderilor mici să se grupeze atunci când cumpără asigurare medicală pentru a obține un preț mai bun.
 28. Președintele Trump a semnat Legea prevenirii deceselor materne care prevede finanțarea statelor pentru a dezvolta analize ale mortalității materne pentru a înțelege mai bine complicațiile materne și pentru a identifica soluții și care se concentrează în mare măsură pe reducerea ratelor mari de mortalitate printre americanii de culoare.
 29. În 2018, președintele Trump a semnat actul inițial al Primului Pas, un proiect de lege în materie de justiție penală, care a adoptat reforme care fac sistemul de justiție american mai echitabil și îi ajută pe foștii deținuți să revină cu succes în societate.
 30. Reformele Legii Primului Pas au vizat inegalitățile în legarea sentințelor care au afectat în mod disproporționat americanii de culoare.
 31. Legea Primului Pas a extins discreția judiciară în condamnarea infracțiunilor non-violente.
 32. Peste 90% dintre cei care beneficiază de reducerea retroactivă a pedepsei din Legea Primului Pas sunt americani de culoare.
 33. Legea Primului Pas prevede programe de reabilitare pentru deținuți, ajutându-i să se reintegreze cu succes în societate și să nu revină la infracțiuni.
 34. A mărit finanțarea pentru colegiile și universitățile istorice de culoare (HBCU) cu mai mult de 14% .
 35. A semnat o lege privind iertarea datoriei uraganului Katrina.
 36. Vânzările de locuințe unifamiliale noi au crescut cu 31,6% în octombrie 2019 față de doar un an în urmă.
 37. A făcut ca Universitățile și Colegiile pentru minoritățile de culoare să fie o prioritate prin crearea poziției de director executiv la Inițiativei Casei Albe pentru acestea.
 38. Trump a primit premiul Justiției de la un colegiu istoric de culoare pentru realizările sale de reformă în justiție penală.
 39. Rata sărăciei a scăzut la un nivel minim de 17 ani de 11,8% sub administrația Trump ca urmare a unui mediu bogat în locuri de muncă.
 40. Ratele de sărăcie pentru afro-americani și hispano-americani au atins cele mai scăzute niveluri de când Statele Unite au început să strângă astfel de date.
 41. Președintele Trump a semnat un proiect de lege care creează cinci monumente naționale, extinde mai multe parcuri naționale, adaugă 1,3 milioane de acri de sălbăticie și reautorizează permanent Fondul pentru conservarea apei și a terenului.
 42. A alocat 124 de milioane de dolari pentru a reconstrui infrastructura de apă rurală.
 43. Încrederea consumatorilor și încrederea întreprinderilor mici este la un nivel constant.
 44. Peste 7 milioane de locuri de muncă create de la alegeri până la “pandemie”.
 45. Cei mai mulți americani angajați vreodată în istoria Statelor Unite.
 46. Peste 400.000 de locuri de muncă în sectorul producției create de la alegerile sale.
 47. Producția de petrol din SUA a atins recent un nivel constant, astfel încât SUA sunt mai puțin dependente de petrolul din Orientul Mijlociu.
 48. SUA este un exportator net de gaze naturale pentru prima dată din 1957.
 49. Prin inițiativa echipei Trump de combatere a traficului de persoane (ACTeam), forțele de ordine federale au depășit dublarea condamnărilor traficanților de persoane și au crescut numărul de inculpați acuzați cu 75% în districtele ACTeam.
 50. În 2018, Departamentul de Justiție (DOJ) a dezmembrat o organizație care a fost principala sursă de internet de reclame legate de prostituție, care ducea la trafic de sex.
 51. A publicat noi directive anti-trafic pentru oficialii din domeniul achizițiilor publice pentru a combate mai eficient traficul de persoane.
 52. Investigațiile de securitate internă ale Trump în domeniul imigrației și executării vamale a lui Trump au arestat 1.588 de criminali asociați cu traficul de persoane.
 53. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al lui Trump a oferit finanțare pentru a sprijini Linia telefonică națională privind traficul de persoane, pentru a identifica autorii și a oferi victimelor ajutorul de care au nevoie.
 54. Linia directă a identificat 16.862 cazuri potențiale de trafic de persoane.
 55. A oferit subvenții organizațiilor care sprijină victimele traficului de persoane - care au tratat aproape 9.000 de cazuri de la 1 iulie 2017 până la 30 iunie 2018.
 56. Departamentul de securitate internă a angajat mai mulți specialiști în asistența victimelor, ajutând victimele să obțină resurse și sprijin.
 57. A cerut Congresului să adopte legislația privind alegerea școlii, astfel încât niciun copil să nu fie blocat într-o școală care la care nu poate să meargă din cauza codului său poștal.
 58. Președintele a semnat legislația de finanțare în septembrie 2018 care a mărit finanțarea pentru alegerea școlii cu 42 de milioane de dolari.
 59. Reducerile fiscale semnate în lege de către președintele Trump promovează alegerea școlii, permițând familiilor să folosească 529 de planuri de economii ale colegiului pentru învățământul primar și secundar.
 60. Sub conducerea sa, ISIS a pierdut cea mai mare parte a teritoriului lor și a fost în mare parte demontată.
 61. Liderul ISIS Abu Bakr Al-Baghdadi a fost ucis.
 62. A autorizat peste 1 miliard de dolari pentru state ca în fiecare an să finanțeze programe de educație profesională și de carieră.
 63. Ordin executiv extinderea posibilităților de ucenicie pentru studenți și lucrători.
 64. Trump a emis un ordin executiv care interzice guvernului american să discrimineze creștinii sau să pedepsească expresiile de credință.
 65. A semnat un ordin executiv care permite guvernului să oprească finanțarea de către guvern a campusurilor universitare considerate antisemite și care nu reușesc să combată antisemitismul.
 66. Președintele Trump a comandat oprirea finanțării de către SUA a organizațiilor internaționale care finanțează sau efectuează avorturi.
 67. Trump a impus sancțiuni guvernului socialist din Venezuela care și-a ucis cetățenii.
 68. A finalizat un nou acord comercial cu Coreea de Sud.
 69. A încheiat un acord cu Uniunea Europeană pentru a crește exporturile de energie ale SUA în Europa.
 70. A retras SUA din acordul Trans Pacific (Trans Pacific Acord) prin care mai multe țări s-au angajat să reducă producerea de dioxid de carbon la un nivel stabilit dar care era foarte nefavorabil Statelor Unite.
 71. A garantat 250 de miliarde de dolari în tranzacții comerciale noi și de investiții în China și 12 miliarde de dolari în Vietnam.
 72. A ajutat cu aproape 12 miliarde de dolari fermierii americani afectați de represalii comerciale neloiale.
 73. Datorită lui Trump, au fost eliberați peste o duzină de ostatici americani, inclusiv pe cei pe care Obama nu i-a putut elibera.
 74. A semnat Legea privind modernizarea muzicii, cea mai mare modificare a legii drepturilor de autor în decenii.
 75. A asigurat miliarde care vor finanța construirea unui zid la granița de sud a SUA.
 76. Administrația Trump promovează angajarea foștilor deținuți cărora li se dă oportunitatea de a trăi o viață fără crime și de a găsi un loc de muncă semnificativ.
 77. Trump și Consiliul de închisori au lansat o nouă inițiativă “Gata de Muncă” pentru a ajuta conectarea directă a angajatorilor cu foștii prizonieri.
 78. Legea istorică privind reducerea impozitelor a președintelui Trump a inclus noi stimulente pentru zonele de oportunități pentru promovarea investițiilor în comunități cu venituri mici din toată țara.
 79. 8.764 de comunități din toată țara au fost desemnate zone de oportunitate.
 80. Zonele de oportunitate ar trebui să stimuleze 100 de miliarde de dolari în investiții de capital privat pe termen lung în comunități aflate în dificultate economică din toată țara.
 81. Trump l-a îndrumat pe secretarul educației să pună capăt programul Common Core, un program care prevedea un set de standarde federale care trebuiau îndeplinite de către unitățile de învățământ.
 82. A semnat Fondul de compensare a victimelor din 11 septembrie.
 83. A semnat măsuri de finanțare a programelor de prevenire a suicidului la veterani.
 84. Companiile au readus în SUA o sumă de o mie de miliarde de dolari din străinătate din cauza TCJA (Tax Cuts and Jobs Act) semnată de Trump.
 85. Locurile de muncă în producție au crescut în ritmul cel mai rapid în peste 30 de ani.
 86. Piața bursieră a atins niveluri record.
 87. Venitul mediu pe familie a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată.
 88. Șomajul afro-american a fost în permanență în scădere (până la apariția Covid-ului)
 89. Șomajul hispano-american a fost la un nivel constant.
 90. Șomajul asiatico-american a fost la un nivel constant.
 91. Rata șomajului femeilor a fost cea mai scăzută din ultimii 65 de ani.
 92. Rata șomajului în rândul tinerilor a fost cea mai mică din ultimii 50 de ani.
 93. SUA a avut cea mai mică rată de șomaj înregistrată vreodată.
 94. Programul Angajamentul pentru Lucrătorii din America s-a concretizat în acțiunile angajatorilor de a reinstrui peste 4 milioane de americani.
 95. Un procent de 95 la sută dintre producătorii americani au fost optimiști în ceea ce privește viitorul - cel mai mare vreodată.
 96. Ca urmare a conducerii republicane, întreprinderile mici au cea mai mică rată marginala de impozitare, maximă din ultimii 80 de ani.
 97. Număr record de reglementări eliminate care afectează întreprinderile mici.
 98. Reforma bunăstării care încurajează adulții capabili și care nu au copii să lucreze sau să caute de lucru dacă au asistență socială.
 99. Ministerul Sănătății (FDA) a aprobat medicamente generice mai ieftine ca niciodată.
 100. A reformat programul Medicare (Asigurarea de sănătate a pensionarilor) pentru a opri spitalele de la supra-taxarea persoanelor în vârstă cu venituri mici pentru medicamente - economisind acestora peste 100 de milioane de dolari în acest an.

Marcel URS