"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În fiecare an, luna iunie și iulie este împodobită cu sărbători. Un altfel de sărbători decât cele cu care suntem obișnuiți în fiecare an: absolvirea copiilor noștri de la diferite școli, diferite clase și de vârste diferite.

Este o perioadă a anului care ne aduce bucurie în suflet atât la nivel personal, de familie dar și din punct de vedere al comunității. Evenimentele de absolvire sunt momente care ne unifică, sunt bucurii care ne adună împreună indiferent de statutul nostru social sau religios. Sunt copiii noștrii care au muncit din greu de-a lungul anului sau anilor, sunt eforturi care sunt răsplătite de obicei cu o diplomă sau cu un certificat de absolvire, care poate conta mai mult sau mai puțin în viață, dar ce contează cel mai mult este ca copiii noștri să devină OAMENI. Oameni care să ne reprezinte pe noi ca indivizi, ca familie, ca societate.

În Statele Unite, educația copiilor este una dintre cele mai importante subiecte ale vieții. Părinții copiilor au în principiu 3 opțiuni majore de a-și educa copiii de la grădiniță până la liceu: școala publică, care este finanțată din banii publici și în principiu este gratis pentru părinți, școala privată care costă destul de mult de la 5-10 mii de dolari pe an sau școala acasă, care costă mult mai puțin decât educația de la școala privată. Calitatea educației copiilor depinde de la școală la școală, de la școală publică la școală publică, dar și de la școală privată la școala privată. Școala de acasă este opțiunea unde părinții au cel mai bun control asupra educației copiilor.  

Sunt sigur că în luna iunie au absolvit mulți copii de la diferite școli, atât publice, private sau școala de casă dar și de la diferite facultăți.

Ne-am dori să ne bucurăm cu cât mai mulți părinți a căror copii au absolvit o școală sau o facultate. Ne-am bucurat de răspunsul unui grup de “homeschoolers” care s-au organizat într-o asociație din mai multe biserici de diferite confesiuni religioase.

Astfel, la programul de absolvire al copiilor de la home school (copii care învață acasă) din luna iunie au participat 12 absolvenți, dintre care patru au absolvit clasa a 8-a, cinci  la clasa a 5-a, și trei grădiniță.

"Acest grup a crescut la peste 20 de familii. Grupul a fost creat în 2013 ca suport pentru familiile care au ales să ofere copiilor o educație diferită prin  educația de acasă.  Anul acesta au sărbătorit a doua ceremonie de absolvire. Copii din clasele K, 5, 8 și a12-a au avut oportunitatea de a fi recunoscuți și felicitați pentru munca grea și studiile terminate.

La serbare a fost invitat și Pastorul Senior  al bisericii Philadelphia, Vasile Cinpean care a avut un cuvânt de încurajare pentru participanți subliniind importanța muncii asidue a copiilor care îi va pregăti pentru viață.

Exact acesta este scopul fiecărui  părinte din acest grup de homeschool: să-și pregătească copiii pentru viață. Pastor Vasile i-a încurajat pe copii și familiile lor ca să  continue această muncă, care de multe ori nu este ușoară.

Această sărbătoare de absolvire a fost un prilej de a crea amintiri noi și de a încuraja copiii care muncesc din greu pentru a deveni buni cetățeni ai societății.

 “Suntem foarte binecuvântați în această țară să avem acest drept de a preda lecții propiilor noștri copii iar ei să învețe sub supravegherea noastră atentă” - a subliniat unul dintre părinții care au venit la acest eveniment.

Având această posibilitatea și opțiunea de a face școala acasă, foarte mulți părinți au renunțat la carierele lor profesionale sau chiar la timpul lor liber pentru a se dedica mai mult pentru educația copiilor lor.

“Ne bucurăm să vedem progresul zilnic al studenților și suntem mulțumitori știind că ce învață  este bun, moral și adevărat. Nu predăm aberații, agende liberaliste sau propagande socialiste, cum este la modă tot mai des în zilele noastre  în școlile publice americane. Avem libertatea să-i învățăm  cum credem noi că este mai bine,  ca părinți care ne dorim ce este mai bun pentru copiii noștri și  de multe ori avem ca dovadă realizările și  succesul acestora. Elevii noștri primesc note mari la examenele de stat și chiar depășesc cu mult pe cei educați de stat în multe materii”, spunea un alt părinte.
    
Dumnezeu să binecuvinteze aceste familii în continuare împreună cu copiii lor cu înțelepciune  și sănătate!" (Un părinte)