"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Mulțumim Preotului Bogdan Mihai Nichitean pentru amabilitatea de a ne prezenta și transmite pentru cititori și comunitate, informații despre dânsul.

 

"M-am nascut în Suceava în anul 1980, localitate unde am urmat școala și liceul. După terminarea studiilor teologice (facultate și master) am fost hirotonit preot în anul 2006, de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe seama unei parohii din Constanța.

 

Sunt căsătorit cu Despina din anul 2005 și împreună am fost binecuvantați de Dumnezeu cu un copil minunat, fetița noastră de 7 ani și jumătate, Carina-Ines, care ne împlinește viața și ne ține mereu tineri.

 

În 2011 am decis să emigrăm în Statele Unite ale Americii, așa că am ajuns la poalele Munților Stâncoși, în Denver-Colorado unde, cu binecuvantarea Înalt Prea Sfințitului Nathaniel, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Romane din America, am fost numit preot paroh la Biserica Sf. Ioan Hozevitul. În cei aproape 5 ani, unde am slujit cu credință, am reușit, împreună cu membrii bisericii, să achiziționăm un lăcaș de cult și să îl sfințim după rânduială, astfel că mă simt binecuvântat având această misiune și multumesc Lui Dumnezeu pentru darurile Lui.

Familia mea, soția și fetița, mi-au fost alături în toți acești ani cu credință și îțelegere. Le mulțumesc și sunt mândru că le am alături.

Cu binecuvantarea Înalt Prea Sfințitului Nathaniel, din data de 15 Iunie 2016 am fost numit preot paroh la Biserica Pogorârea Duhului Sfânt din Oregon City.

Vin aici cu credința că, alături de comunitatea românească de la această parohie și de la celelalte biserici românești din zonă, vom putea continua și termina proiectele începute de fostul preot, precum și realizarea altor proiecte necesare comunității care să aducă bucurie și belșug pentru toți.

Sunt deschis și receptiv față de toate ideile constructive și față de toți cei care trec sau vor trece pragul Bisericii noastre. Am credința că “omul sfințeste locul”, iar Dumnezeu este totdeauna cu noi pentru a ne da putere, atâta timp cât, indiferent de credința propovaduită de fiecare Biserică, respectăm ceea ce ne învață Sfânta Scriptură: “datori suntem a ne ruga unii pentru alții”.

Mulțumesc tuturor celor care au avut și au încredere în mine ca om și ca preot și, nu în ultimul rând, familiei mele, pentru dragostea cu care m-a înconjurat și susținerea pe care mi-a acordat-o necondiționat.

Dumnezeu să ne ajute și să ne binecuvanteze pe toți, după mare mila Sa!"