"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Într-o combinaţie unică, pe baza unui verset din Biblie, o prestigioasă companie americană produce una dintre cele mai sănătoase pâini din lume. “Food for Life” a creat o gamă întreagă de produse de panificaţie, cereale şi macaroane cu ingrediente din grâne diverse. Cei mai mulţi oameni îşi închipuie că pâinea este un aliment foarte simplu, puţini cunosc principiile complexe ce pot fi folosite la fabricarea pâinii. Cei mai importanţi factori care au impact asupra calităţii pâinii sunt ingredientele, fermentarea şi modul de coacere. Pâinea “Ezechiel” foloseşte “reţeta” din cartea profetului Ezechiel la capitolul 4, versetul 9 din Biblie: “Ia-ţi şi grâu, orz, bob, linte, mei şi alac, pune-le într-un vas şi fă pâine din ele”. Şase tipuri de grâne şi legume preparate şi combinate formează ceva uimitor. Ce este diferit legat de această pâine este că grânele menţionate mai sus, înainte de-a fi utilizate pentru fabricarea pâinii, sunt puse la germinat. Doar în felul acesta pot fi extrase anumite minerale şi vitamine din aceste grâne, care în alte condiţii nu ar putea fi fructificate.

 

Calităţile nutritive ale acestei pâini pot fi atestate şi de tipul de magazine în care este comercializată aceasta în zona în care locuiesc: Vitamin House West, Arizona Health Foods, Vitamin House Nutrition Centers şi HI-Health Supermart. Pâinea “Ezechiel” este de asemenea disponibilă şi la unele super-marketuri. Nu se găseşte însă pe rafturile cu pâine, ci în general în congelator, fiind foarte perisabilă. Aceasta este comercializată în mai multe sortimente, printre care: cu seminţe de susan, scorţişoară, cu seminţe de in (flax bread). Cu toate că este ceva mai scumpă decât pâinea obişnuită, mai mulţi consumatori au optat pentru ea, în detrimentul celei tradiţionale. Site-ul Amazon comercializează reţete pentru această pâine sub numele de “Ezekiel Bread Kit”.

“Ezechiel” este o sursă completă de proteine, conţine 18 aminoacizi (incluzând 9 aminoacizi esenţiali), ajută digestia, măreşte absorbţia de minerale, este bogată în vitaminele B şi C şi este o bogată sursă de fibre.

Pâinea “Ezechiel” este recomandată frecvent în planurile de dietă, deoarece este o alternativă mai sănătoasă la pâine albă şi chiar la cea neagră. Pâinea “Ezechiel” este fabricată fără făină, nu conţine emulgatori, aditivi, arome artificiale, coloranţi sau conservanţi. Este de asemenea făcută cu apă purificată, fără grăsimi adăugate şi are un index glicemic scăzut (poate fi consumată şi de cei care au diabet).