"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ori de câte ori am avut ocazia v-am prezentat informaţii referitoare la evoluţia cipului (RFID = Radio Frequency Identificator Device), ca instrument de identificare a obiectelor, animalelor şi persoanelor.

Urmăresc săptămânal evoluţia tehnicii RFID, interesându-mă nu atât de tehnica implantării cipului ci mai mult tehnica aplicării cipului. Bătrânul Ioan, apostolul, exilat pe insula Patmos în descoperirea pe care o are cu privire la vremurile din urmă a scris că semnul de identificare ce va fi elaborat de fiară va fi aplicat PE mână sau PE frunte. Fiarei care se ridica din pământ I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn PE mâna dreaptă sau PE frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13.15-18).

 

În capitolul următor din Apocalipsa găsim că un al treilea înger i-a zis lui Ioan: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei PE frunte sau PE mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!” (Apoc. 14:9-11).

În ianuarie 2011 vânzările pe plan mondial ale cipurilor a crescut cu 14 la sută faţă de anul 2010, ajungând la vânzări de 25,5 miliarde dolari, cipul fiind folosit în toate domeniile vieţii sociale şi economice. În sectorul industrial creşterea a fost cu 50 la sută comparat cu anul 2010. Raportat pe ţări în ianuarie 2011, creşterea cea mai mare a avut loc în SUA cu 25 la sută, urmând Europa cu 13 la sută, Japonia cu 9,6 la sută şi Asia (China şi India) cu 12 la sută.

AgerPress în 22 februarie 2011 a publicat un articol despre compania japoneză Nippon Telegraph and Telegram Corp. Communications Science Laboratories, care a pus în circulaţie un cip aplicat pe mână, care monitorizează mişcările purtătorului. Dispozitivul, arată ca un ceas mic de mână, are cameră de înregistrat, microfon şi poate măsura orice mişcare făcută de purtător, trimite informaţia la un computer ce colectează datele. Funcţie de informaţiile transmise se pot înregistra activităţile persoanei purtător al cipului.

Pacienţilor cu un mare pericol al bolilor de inimă, cu ajutorul cipului, se monitorizează mişcările inimii fiind mult mai uşoară comunicarea în caz de intervenţia medicului înainte de a se produce un atac de cord.

Încă  din anul 2009 Massachusetts General Hospital’s Cardiovascular Research Center a raportat folosirea cipului la înregistrarea simptomelor pentru bolilor cronice şi special a cancerului. Mai mult, există posibilitatea de comunicare între cip şi concentraţii de molecule din corpul uman.

Se vede cum cipul devine tot mai uzual, şi cu utilizări practice de mare folos pentru om, astfel că atunci când va trebui să fie implantat nu va mai fi o noutate sau un potenţial pericol pentru sănătatea omului. Azi, îl folosim aproape fiecare dintre noi, de la remote-ul de deschidere a garajului, la comanda televizorului, la card-ul de deschidere a uşilor, la paşapoarte. Omul se obişnuieşte atât de mult cu el că devine o necesitate, şi nu va fi un semn de întrebare când va trebui să fie pus pe mână sau pe frunte ca un semn al fiarei.

 

NENOROCIRI - 44 MILIOANE PĂMÂNTENI SUB PRAGUL SĂRĂCIEI

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, în 20 februarie 2011, a declarat pentru agenţia AFP că preţurile alimentelor a ajuns la un nivel alarmant ajungându-se la peste 44 milioane de pământeni sub pragul sărăciei. "S-a atins cota de alertă. Am cerut să se considere alimentaţia prioritatea numărul unu în 2011 al întâlnirilor grupului G20, a ţărilor celor mai dezvoltate", a spus Zoellick, după un discurs ţinut în faţa miniştrilor de Finanţe din G20, reuniţi la Paris. Inflaţia preţurilor produselor alimentare va încuraja creşterea ofertei din agricultură, însă în următorii doi ani ar putea genera probleme precum tensiuni sociale şi căderea anumitor guverne, a adăugat el.

Potrivit raportului Băncii Mondiale, în a doua jumătate al anului 2011, peste 44 de milioane de persoane de pe tot globul au trăit sub pragul sărăciei severe. La începutul anului 2011 peste 1,2 miliarde de persoane se confruntă cu o sărăcia extreme de gravă, fiind afectaţi de foame cronică.

Potrivit lui Zoellick, creşterea preţurilor la produsele alimentare, într-un timp atât de scurt după criza din 2007-2008, sugerează că nu a fost vorba de un eveniment care s-a produs o singură dată. Preţurile la grâu, porumb şi soia au atins maximul ultimelor 30 de luni în ultimele zile, după mai multe recolte proaste, restricţii la export, stocuri extrem de reduse şi creşterea cererii în ţările în curs de dezvoltare pentru bioenergia din Statele Unite şi Europa.

Desigur că fenomenul creşterii preţurilor la alimente în vedem cu toţii. Global, luate ţările lumii, sărace şi bogate, în luna ianuarie 2011 preţurile la alimente au crescut cu 1,5 la sută.

Benzina creşte galopant. Noi, cei din vestul SUA ne facem socotelile văzând că benzina se apropie de 4 dolari pe galon, creştere dată de unii pe războiul din Libia, care dădea 2 la sută din producţia de petrol a lumii.

Profetul Isaia spune că va veni vremea de strâmtorare când omul se va uita spre pământ şi va fi lipsit de nădejde: „În ziua aceea, ....; uitându-se la pământ, nu vor vedea decât întuneric şi strâmtorare, iar lumina se va întuneca în norii lui. (Isaia 5:30). Vremurile de strâmtorarea ce vor veni vor fi unice. În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt neamurile şi până la vremea aceasta. (Dan. 12:1).

 

NENOROCIRI - SCHIMBĂRI CLIMATERICE BRUŞTE

Locuitorii oraşului Nowata din partea de nord a oraşului Oklahoma, vineri 18 februarie 2011, au experimentat ceva neobişnuit. După ce la începutul săptămânii temperatura era de minus 31 de grade Fahrenheit (mai frig ca la Polul Sud), la sfârşitul aceleiaşi săptămâni ajunsese la plus 79 de grade Fahrenheit. . Cei peste 3000 de locuitori ai oraşului Nowata au experimentat o trecere bruscă de la înzăpezire la posibilitatea de a sta la plajă. Oamenii de ştiinţă în climatologie au pus vina pe încălzirea globală care a produs modificări bruşte şi de neaşteptat. Oklahoma de obicei este o vreme schimbătoare dare nici chiar aşa. Este o vorbă: ”Dacă nu-ţi place vremea în Oklahoma aşteaptă cinci minute”

 

MUSULAMNII OCUPĂ CLĂDIRI ALE BISERICILOR

Urmăresc de câţiva ani infiltrarea musulmanilor în viaţa politică, socială şi religioasă a lumii. În anul 2010 încercând să sfideze atacul musulman din 11 septembrie 2001 au încercat să  construiască o moschee lângă Ground Zero, New York. Tot în 2010 au încercat să construiască o mega-moschee în inima zonei evanghelice conservatoare, din Murfreesboro, Tennessee.

În septembrie 2010 Centrul Islamic din Memphis Tennessee au organizat rugăciunea de începere a sărbătorii anuale Ramadam în biserica Heartsong din Cordova. Pastorul Steve Stone spune că închirierea către musulmani a localului de închinare este o cale foarte bună de a împărtăşi Evanghelia. „Fraţii şi surorile noastre musulmane ştiu că suntem urmaşii lui Isus. Ei ştiu că nu negociem: ‘Voi acceptaţi Trinitatea, iar noi Jihadul’. Noi suntem urmaşii lui Isus, iar ei ştiu asta.”

Oare aşa să fie? Creştinii au ajuns să desconsidere valoarea sanctuarului închinării în Biserică, păcat de care am scris altă dată. Pentru unii nu contează dacă e sală multifuncţională, sau sală destinată închinării. Dacă nu e sală destinată închinării îl înţeleg pe pastorul Stone. Ştiţi oare o moschee cedată creştinilor. Eu nu ştiu. Dar ştiu multe clădiri ale bisericilor date musulmanilor. Treziţi-vă creştini!

Mai nou, Aldersgate United Metodist Church din Alexandria, Virginia, a oferit biserica unui nucleu islamic care se întâlnea la rugăciunea din fiecare zi de vineri

Diane Bechtol, membra al proaspătului comitet de dialog cu musulmanii, nu crede ca împărţirea locaşului de închinare îi compromite credinţa .„Isus ne-a chemat sa fim primitori de oaspeţi, să hrănim săracii, să ajutăm bolnavii, iar aceasta înseamnă să umblăm cum doreşte El.” Nu toti sunt de acord ca acesta este un mijloc biblic de evanghelizare.

Un comentariu recent în revista „Christianity Today” spune: „Datoria creştină (să-ţi iubeşti aproapele) nu presupune să-i oferi un loc pentru o falsă închinare.” Tensiunea stă în hotărârea modului de demonstrare a harului şi adevărului. „Creştinii trebuie să-L pună pe Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, pe primul loc şi principiile Lui în ce priveşte abordarea musulmanilor.”