"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care nu-L ştie nimeni ci numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului), din limită de spaţiu, mă opresc La ESTICI, NENOROCIRI recente și MUNTELE TEMPLULUI.

La această rubrică de peste 7 ani am scris de multe ori despre Împăraţii Răsăritului, încă de vremea când erau neglijaţi în circuitul economic mondial. Urmăresc evoluţia ţărilor din partea de Răsărit, luând ca referinţă, Israelul  şi am două ţinte: China şi India, pentru că aşa cum am afirmat de multe ori, la această rubrică, împăraţii Răsăritului trebuie în vremurile din urmă, să se ridice la nivel de supremaţie, pentru a putea uşor convoca împăraţii lumii pentru lupta de la Armaghedon, amintită în cartea Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istoria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).

 


Neavând nimic de-a face cu vizita preşedintelui chinez Hu în SUA, miliardarul Warren Buffet, fondator al societăţii de investiţii Berkshire Hathaway, a declarat recent la Bejing:
"Aţi realizat în 15 ani lucruri pe care alte ţări ar reuşi să le facă într-o sută de ani. Aştept cu nerăbdare să văd unde veţi ajunge în 15 ani de acum încolo cu această creştere economică. Ea serveşte nu doar poporului dumneavoastră, ci tuturor celor 6 miliarde de oameni de pe planetă",


Cu o creştere a PIB-ului de peste zece procente în 2010, statul comunist a depăşit Japonia şi se clasează în urma SUA în ierarhia economică. Economic, China rămâne, pentru moment, cu mult în urma Statelor Unite, potrivit datelor Băncii Mondiale care estimează, pentru anul în curs, un PIB de 5,36 şi, respectiv, 14,79 trilioane de dolari pentru cele două ţări.
425 de miliarde de dolari a fost valoarea schimburilor comerciale între SUA şi China în anul 2010.

Deficitul comercial al SUA faţă de China va atinge
în anul 2011 la nivelul de 250 de miliarde de dolari. Pe de altă parte, exporturile americane în China au crescut cu 36,2% în primele luni ale lui 2010, faţă de perioada similară din 2009.


PREȘEDINTELE HU a venit la Washington


Înainte de sosirea
în SUA, peste 130 de diplomaţi şi oameni de afaceri chinezi au încercat să consolideze relaţiile comerciale dintre China şi America, şi stiind că una din probleme arzătoare americane este imigrarea, nu au uitat să pledeze şi pentru simplificarea procedurilor de viză în cazul anumitor categorii de vizitatori din Republica Populară Chineză.

În perioada 18 – 21 ianuarie 2011, preşedintelui chinez, Hu Jintao a făcut o vizită omologului său
american, preşedintele Obama, vizită privită de analişti ca un duel în forţă între puterea ascendentă chineză şi superputerea americană ameninţată.

Vizita a iscat o adevărată partidă încrucişată de şah între responsabilii chinezi şi americani la Washington şi Beijing, care evocă dorinţa normalizării relaţiilor bilaterale. Dar, analiştii arată
că nu a fost uşor să lucrezi cu comuniştii pentru că primirile pompoase, covor roşu, loviturile de tun, nu au rezolvat divergenţele de fond dintre cele două puteri.


Înainte de vizită, Eurasia Group, a pronostic
at că rezultatele concrete ale vizitei vor fi limitate la sectorul energetic alternativ şi la contracte comerciale importante, fricţiunile rămân pe masa discuţiilor bilaterale. Disputele arzătoare dintre Washington şi Beijing rămân în ordinea următoare: refuzul Chinei de a răspunde aşteptărilor de reevaluare a yuanului, diferende comerciale, vânzarea de arme americane Taiwanului, Coreea de Nord cu rivalităţile din Pacific, vizita în SUA a lui Dalai Lama, Premiul Nobel pentru Pace a disidentului Liu, libertatea internetului şi în general drepturile omului.

În prima seară, marţi 18 ianuarie,
la Washington, preşedintele Hu fost invitat la o cină intimă, un eveniment diplomatic la care, au participat familia Obama, secretarul de stat Hillary Clinton şi consilierul pentru securitate naţională, Tom Donilon. Nu se ştie prea mult ce s-a discutat acolo. New York Times a transmis că a fost lansat şi un avertisment direct: preşedintele american Barack Obama i-a atras atenţia omologului chinez, pentru a doua oară în ultimele trei luni, că, dacă Beijingul nu-şi sporeşte presiunile asupra regimului de la Phenian, Statele Unite vor fi nevoite să-şi suplimenteze efectivele militare din Asia şi să-şi multiplice manevrele militare în regiune pentru a preveni un nou eventual atac nord-coreean.

Miercuri a avut loc ceremonia de primire cu mare pompă, 225 de invitaţi de marcă, o reuniune bilaterală în Biroul Oval, apoi cu colaboratorii, înainte de o conferinţă de presă. Seara de miercuri a avut loc un dineu de stat la Casa Albă cu o listă secretăa invitaţilor.


S-a încercat frânarea procesului de lansare chinez dar fără rezultate în domeniile cheie: politica monetară a Chinei, drepturile omului, problema tibetană, restricţionarea exporturilor de minerale strategice, revendicările maritime ale Beijingului faţă de aliaţii americani.

Eforturile întreprinse au dus la încheierea unor acorduri de export în valoare de 45 miliarde de dolari. Atfel s-a achiziţionat de către China 200 de aeronave Boeing, în valoare de 19 miliarde de dolari, precum şi un altul, estimat la 2 miliarde de dolari, între grupul General Electric şi diferite companii chineze care activează în domeniile energiei regenerabile, aviaţiei şi transporturilor. Contractele încheiate vor susţine circa 235.000 de locuri de muncă în Statele Unite.


În plus, oficiali
i de la Beijing au decis să prelungească înţelegerea cu americanii şi să mai lase cei doi urşi panda încă cinci ani la grădina zoologică Smithsonian din Washington.

Hu a declarat că a venit în America pentru "a spori încrederea reciprocă" şi pentru a deschide un nou capitol în relaţiile dintre cele doua ţări, şi a respins orice presiune asupra strategiei chineze în domeniul monetar, drepturilor omului şi al altor subiecte care ţin de politica internă. Şi ca să completăm deviza comunistă: colaborare reciprocă şi fără amestec în treburile interne.


NENOROCIRILE NE-A ATACAT PENSIILE

Una din deosebirile dintre Marea Depresiune şi Nenorocirea de azi este în domeniul pensiilor. În anul 1930 zece oameni alimentau financiar, prin taxe, un pensionar. În anul 2000, conform datelor prezentate de World Bank, proporţia pensionarilor la lucrători era de 17 la sută, sau aproape 6 oameni plăteau taxe din venit pentru 1 pensionar. În 2005 proporţia era de 19 la sută adică 5 muncitori la un pensionar. Nenorocirea financiară americană a determinat pierderea în anul 2008 a peste 2 miliarde dolari din planul de pensii ale americanilor ajungându-se la proporţia de 2.5 muncitori la un pensionar.

Revista Manufacturing.Net, în ianuarie 2011 a publicate informaţia că balanţa de Scoial Security va fi sub zero prin anul 2037, dacă se merge în direcţia actuală. În anul 2011 se estimează a se cheltui în pensii, ajutoare sociale 45 miliarde dolari peste veniturile alocate acestor cheltuieli din taxe. Biroul de buget al Congresului a declarat că e nevoie de 130 miliarde dolari şi se estimează a se aduna numai 85 milarde. Cu cel mai mare deficit american din istorie, 1,5 trilioane dolari, America îi va fi imposibil să redreseze bugetul de pensii şi ajutorări sociale.


Ca o inform
aţie generală peste 54 milioane americani primesc o pensie medie de $1,076 pe lună. Se încearcă ridicarea vârstei de pensioanre de la 67 la 69. O să plătim pensie până murim, suportând consecinţele ”aleşilor”, care în loc să ne pună banii colectaţi de la pensii în comerţ îi folosesc aiurea.

Ca să arate şi o parte pozitivă, congresul American în decembrie 2010 colectează pentru anul 2011, 6.2 la sută din venitul companiilor şi numai 4.2 la sută din venitul salariaţilor, şi nu acelaşi procent (6.2 la sută
) cât era înainte. Atenţie cei ce lucraţi în domeniul payroll (6.2% vs. 4.2%)

Ne apropiem de o perioadă că nu vom putea avea pensii pentru că vor fi mai mulţi pensionari decât oameni care să plătească taxe ca să menţină sursa financiară de pensionare. In prezent, SUA
împumută 40 cenți pentru fiecare dolar cheltuit, și efectiv nu va avea de unde ne plăti pensiile.
Asta-i în America, ca să no vorbim de alții. Ce bine spune
Scriptura că în vremurile din urmă pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, ( Luca 21:25).


Anul 2010 CEL MAI CALD AN ÎNREGISTRAT VREO DATĂ


Organizaţia Mondială de Meteorologie (OMM) a confirmat joi, 20 ianuarie 2011, că 2010 a fost anul cu cele mai înalte temperaturi înregistrate vreodată, confirmând o tendinţă ‘semnificativă’ a încălzirii climei pe termen lung, informează AFP.


Anul 2010 ‘a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, alături de 2005 şi 1998′, a precizat agenţia potrivit unui comunicat, confirmând un raport preliminar bazat pe o perioadă de zece luni şi publicat la începutul lunii decembrie la Cancun, în cursul conferinţei Naţiunilor Unite privind încălzirea climatică.

‘Datele din 2010 confirmă încălzirea semnificativă pe termen lung a planetei’, a subliniat secretarul general al OMM, Michel Jarraud, în cursul unei conferinţe de presă. El a indicat că ‘ultimul deceniu a fost cel mai cald înregistrat vreodată’. Anul trecut a fost de asemenea marcat de ‘continuarea topirii calotei glaciare arctice’, a adăugat el.

MUNTELE TEMPLULUI


Marţi 18 ianuarie 2011, preşedintele Rusiei, Dimitrie Medvedev stând alături de Abbas în Ramallh a decalrat că Rusia recunaoşte statul independent Palestina cu capital la Ierusalim. Aşa cum se ştie Abbas nu recunoaşte apartenenţa istorică, israleliană a Ierusalimului, declarând că evreii n-au nimic cu Ier
usalimul şi cu atât mai mult cu Muntele Templului.


Medvedev
, ca să arate bine lumii, a pledat pentru împărţirea Ierusalimului între statul evreu şi statul Palestinian.