"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

SEMNEle vremurilor din urmă sunt telegrame ale Mirelui către Mireasă, ale Domnului Isus către Biserica Sa, şi în cele mai multe cazuri sunt percepute numai de membrii Bisericii autentice, Bisericii lui Christos fără a condiţiona barierele denominaţionale. Semnele sunt înţelese de mădularele Trupului, care aşteaptă Întregirea, Răpirea şi întâlnirea pe nori cu Christos Domnul, Mântuitorul şi Răscumpărătorul nostru.

De câţiva ani studiez evenimentele lumii cu referire la Scripturi, în cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel - Erezii - Muntele Templului - Nenorociri - Esticii (Împăraţii Răsăritului). În prezenta ediţie mă voi ocupa de Erezii şi Nenorociri.

 

EREZII


Aşa cum am mai scris Dicţionarul Explicativ al Limbii Române (DEX) defineşte cuvântul erezie astfel: Erezie, erezii, s.f. 1. Doctrină sau credinţă religioasă care ia naştere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate, şi care este condamnată de biserica respectivă. 2. Fig. Greşeală, eroare, rătăcire. – Din fr. heresie, lat. haeresis (DEX, pag. 346). Desigur că aş putea lua fiecare doctrină religioasă şi aş putea spune că din fiecare când s-a desprins o grupare, a fost considerată eretică. Nu despre aceste erezii am scris şi scriu. Ereziile ca semne sunt legate mai mult de evenimentele vremurilor din urmă.


Mai mult, când scriu despre erezii ca semn ale vremurilor din urmă mă refer la rătăciri produse de vrăjitori ori Nostradamus. S-a tot scris despre Vanga, clarvăzătoarea bulgăroaică şi Nostradamus, care după ce s-au petrecut evenimentele le-au declarat preziceri, spre exemplu catastrofa de la Cernobâl, căderea comunismului din Europa, tragedia 911. Nostradamus şi Vanga au anunţat că pe 11 noiembrie 2010 se va declanşa cel de-al al treilea război mondial. Am trăit şi am văzut că nu s-a întâmplat.

De altfel tot mai mult se vehiculează altă profeţie a lui Nostradamus (Michel de Nostredame), medic şi farmacist francez din secolul XVI, ce a scris cartea "Les Propheties", şi anume că pe 21 decembrie 2012 ar avea loc o aliniere galactică care va genera trecerea dintr-un ciclu galactic în altul sau unii spun trecerea din era peştilor în era vărsătorului. Această aliniere a mai fost profeţită şi de mayaşi, astronomi din vechime ce au trăit în America Centrală, al căror calendar se încheie brusc la data de 21 decembrie 2012. Oamenii de ştiinţă deja s-au ridicat împotriva acestei „profeţii”.

Tot mai mult se vehiculează erezia calculului celor 70 de săptămâni din capitolul 9 al cărţii profetului Daniel care se va încheia în anii 2011 -2012.

Oricine a dat date precise cu privire la evenimente viitoare, întotdeauna au greşit, pentru că viitorul aparţine lui Dumnezeu. Este clar dacă nici Fiului nu I s-a dat să dezvăluie data sfârşitului dar apoi oamenilor.

Cele mai periculoase erezii, însă, au loc în mijlocul celor care trăiesc prin biserici. Profeţii mincinoşi, sunt din ce în ce mai mulţi, şi au în multe cazuri trecere printre oameni. Devierea de la învăţătura Sfintelor Scripturi produc erezii care duc în rătăcire pe mulţi.

La modul general, erezii găsim şi în lumea ciberneticii. Anul trecut am scris despre momeli care o dată oferite, au fost uşor acceptate de mulţi în mod foarte uşor dar cu consecinţe neplăcute, pe termen scurt sau pe termen lung. Scriam că una din capcanele internetului care a prins pe mulţi printre care şi unii dintre dumneavoastră este eliberarea unor date personale pe tot felul de programe, pe gratis, desigur, dar care pentru alţii fac bani şi pentru emiţător devine un pericol.

Hi5, Facebook, Reunion, Twitter şi atele de genul lor nu sunt altceva decât colectarea de date personale, pe gratis şi vânzarea acestor date la cei care plătesc bani grei. Trebuie să fim conştienţi că ori de câte ori transmitem prin internet date personale ele sunt vulnerabile, şi de aceia nu trebuie să fim creduli ci prudenţi.

Reţelele de socializare, de pe internet, efectuează operaţii majore, în urma cărora profilul abonaţilor la programul Facebook, spre exemplu, poate fi disponibil pentru cei interesaţi. Câteva greşeli grave comise intrând în aceste reţele: folosirea unei parole comune, cuvânt uzual; data şi locul naşterii; poze şi date personale ale deţinătorului şi familiei; numele partenerului şi a copiilor; informaţii despre adresă, sau unde pleci la sfârşit de săptămână sau în concediu.

NENOROCIRI

Criza economică, în anul 2010, a adus multe catastrofe, care a lovit pe cei mai şi pe cei mici; pe cei bogaţi şi pe cei săraci; aş putea spune că toată lumea a fost afectată. Pe lângă nenorocirile aduse de criza economică, anul 2010 a fost lovit nenorociri care au generat peste 295 mii de morţi şi pagube devastatoare valorate la peste 130 miliarde dolari, ceea ce a însemnat mai mult  decât media ultimilor 30 de ani.

În ordinea pagubelor produse şi a numărului de morţi, la nivelul de peste 2 mii suflete, nenorocirile anului 2010 au culminat cu cutremurul din Haiti al lunii ianuarie, evaluat la peste 222 mii morţi. Pe locul al doilea s-a clasat valul de căldură şi incendiile de pădure din vară din Rusia, cu peste 56 mii de morţi urmat de cutremurul din aprilie din China (2.700 de morţi).

Nenorociri care nu au fost evidenţiate prin pierderi de vieţi omeneşti, dar care au produs enorme pagube materiale în ordinea estimării pagubelor sunt următoarele: cutremurul din februarie din Chile, estimate la peste 30 de miliarde de dolari pagube şi 520 de morţi; inundaţiile din vară (iulie-septembrie) din Pakistan, cu peste 9 miliarde de dolari pagube materiale şi 1.760 de morţi. Furtuna Xynthia în februarie, a traversat Europa Centrală producând pagube de peste 6 miliarde dolari şi 65 de morţi. Statele Unite a fost lovit şi anul trecut de uragane, care au provocat pagube per total la peste de 4,7 miliarde de dolari. In Noiembrie 2010 autorităţile columbiene au decretat starea de calamitate naturală, în urma inundaţiilor catastrofale ce afectează ţara. 28 din cele 32 de provincii ale statului, s-au aflat sub ape. Peste 130 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost nevoiţi să fugă din calea potopului. În total, 1.200.000 de persoane sunt afectate de intemperii

În ultimii 30 de ani de când sunt înregistrate nenorocirile, catastrofele naturale, în fiecare an, statisticile au prezentat în medie 615 catastrofe în medie pe an. Anul 2010 a înregistrat o dată şi jumătate mai mult ca media ultimilor 30 de ani, contabilizând 950 catastrofe naturale. Ultimii 20 de ani au fost foarte semnificanţi depăşind media anterioară de 66 mii morţi pe an, şi ajungând la o medie de 295 mii de victime. Media pagubelor produse de nenorociri a fost în ultimii ani de 130 miliarde dolari faţă de 95 miliarde înregistrate anterior.

În ianuarie 2011, inundaţiile continuă să facă ravagii în Australia şi Brazilia. Peste 500 de brazilieni au murit, din cauza ploilor torenţiale care au măturat totul în cale, au anunţat autorităţile locale. Este considerată cea mai mare nenorocire, catastrofă din istoria Braziliei. Ploile torenţiale şi alunecările de teren care au devastat regiunea muntoasă din apropiere de Rio de Janeiro au provocat moartea a peste 500 de oameni.

Tot în ianuarie 2011, în Australia, bilanţul inundaţiilor a ajuns la 25 morţi şi câteva zeci de dispăruţi.


Ce vă zic vouă, zic tuturor, Vegheaţi, a spus Domnul Isus.