"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care nu-L ştie nimeni ci numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului), din limită de spaţiu, mă opresc în sumar la ESTICI.

 


La această rubrică de peste 7 ani am scris de multe ori despre Împăraţii Răsăritului, încă de vremea când erau neglijaţi în circuitul economic mondial. Urmăresc evoluţia ţărilor din partea de Răsărit, şi special a Chinei doar pentru că aşa cum am afirmat de multe ori, la această rubrică, că împăraţii Răsăritului trebuie să se ridice la nivel de supremaţie, pentru a putea uşor convoca împăraţii lumii pentru lupta de la Armaghedon, amintită de apostolul Ioan în Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istorria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).

CHINA ÎN ASCENSIUNE ECONOMICĂ


Scriam la începutul anului 2010 că s-a ajuns la nivelul încât, literalmente, evenimentele pe plan internaţional sunt hotărâte cu acordul Chinei, o hiper-putere care nu prea are respect pentru propriul popor, pentru valorile comunităţii internaţionale, nu are respect pentru standarde internaţionale economice, ceea ce a dus în decembrie 2009 la depistarea unor hackeri guvernamentali chinezi, care au atacat cea mai mare reţea de internet, Google; au plasat virusuri pe computere care aveau adrese gmail, email-uri folosite pentru susţinerea drepturilor omului în China.


În anul 2005, China a urcat 3 locuri în topul celor mai puternice economii mondiale, ajungând la finele anului pe locul 4
(după SUA, Japonia şi Germania) sărind peste Marea Britanie şi Franţa. Economia Chinei cunoaşte o rată medie de creştere de 9% în ultimii 35 de ani, pe 2005 fiind de 9,3 la sută, iar pe 2004 de circa 16 la sută. Comisia pentru Dezvoltare Naţională şi Reformă din China a anunţat la rândul ei că Produsul Intern Brut (PIB) va înregistra un avans de circa 9,3% pe ansamblul anului. Comparând moneda naţională chineză, yuanul, cu dolarul American s-a constatat o creştere cu 2,5 la sută faţă de dolar.


Anul 2010 a provocat o serie de semne de întrebare pentru lume şi special pentru America referitor la ascensiunea financiară a Chinei. Posibilităţile Chinei şi Indiei de a influenţa în a reaşeza puterile lumii, fără a le păsa de America transformă anul 2010 într-unul al schimbărilor majore.


China a întrecut în vânzarea de automobile, Statele Unite care până în anul 2009 a fost cel mai mare producător şi exportator de automobile de toate categoriile. În anul 2009, în timp ce SUA a vândut 10,4 milioane maşini, China a vândut peste 13,6 milioane.


Nici Europa nu se poate lăuda cu progrese mari. Economia Germaniei pe anul 2009 a coborât cu 5 la sută fiind cea mai joasă performanţă de la al doilea război mondial. Şi de data asta China o ia înainte. Încă din 2007 China a depăşit Germania care era atunci a treia putere economică mondială după SUA şi Japonia.


Publicaţia virtuală manufactuirng.net în August 16, 2010 printre multe alte publicaţii au anunţat vestea că a doua ţară pe plan economic din lume este China, întrecând Japonia după ce anul trecut a depăşit Germania. China a devenit cel mai mare exportator în domeniul auto şi produselor fieroase.
În timp ce ţările avansate se luptă să supravieţuiască, economia Chinei creşte anual cu 10 procente, în timp ce economia Japoniei creşte cu 2 la 3 procente anual. Japonia şi-a păstrat locul 2 începând din anul 1968, când a depăşit Germania.


Reacţiile din august 2010 au apărut imediat în Tokyo. Economistul şef al Barclays Capital din Tokyo, Kyohei Morita, a decalrat: ”Criteriul de clasificare economică ar trebui să fie nivelul mediu, şi nu Produsul Intern Brut.” Într-adevăr luând în considerare nivelul de câştig în cele trei ţări: venitul mediu anual al SUA este $42,240; Japonia $37,800 iar al Chinei este $3,600. China a răspuns pretinzând că salarul mediu chinez creşte anual cu 15 la sută.


China este una din ţările cu cea mai mare creştere economică în timpul recesiunii
, PIB-ul său fiind de 90 de ori mai mare în prezent decât in 1978, când preşedintele de atunci Deng Xiaoping, a renunţat la comunismul sever şi a făcut o serie de reforme care au marcat reîntoarcerea pe pieţele internaţionale. Forma specifică de capitalism chinez, a deschis porţile de colaborare spre vest dar cel mai mult în folosul propriu.

Potrivit estimărilor economistului-şef al Goldman Sachs, Jim O'Neill, China va reuşi să depăşească Statele Unite, devenind cea mai puternică ţară a lumii, până în 2027.

Creşterea economică a Chinei i-a dat posibilitatea extinderii în lume pe plan economic şi militar. Investiţiile economice în lumea întreagă, dau posibilităţi mari impunerii unei autorităţi mondiale. Recent s-a constatat colaborarea Chinei în America de Sud cu rezultate semnificative. Astfel, Brazilia, Peru şi Chile au parte de o înflorire economică. Cu ajutorul Chinei, creşterea economică a Perului a înregistrat 9 la sută şi Brazilia 8 la sută.


Revista Agerpres în 11 iulie 2010 a publicat un articol interesant despre rezervele valutare mondiale plasând China pe locul întâi. La sfârşitul lunii iunie 2010 cu o creştere anuală de 15 la sută, rezervele valutare ale Chinei au ajuns la aproape 2,5 miliarde dolari, cu o creştere lunară de zeci de miliarde dolari. Totodată rezervele de aur al Băncii Centrale Chineze la sfârşitul lunii iunie 2010 se situau la cifra de 33,89 milioane uncii

Rezervele valutare ale Chinei sunt rezultatul dezvoltării economice, şi extinderii influenţei în lume, realizând împrumuturi bancare către ţările lumii. China este cel mai mare creditor al guvernului american, în condiţiile în care a investit o mare parte din rezervele sale în obligaţiuni emise de Trezoreria SUA. Datoria SUA către China s-a ridicat la peste 1 trilion de dolari.

 

CÂND CHINA SE TREZEŞTE VA CUTREMURA LUMEA


Napoleon III a comparat China cu un gigant care doarme şi a tras următorul semnal de alarmă: „Când China se trezeşte, va cutremura lumea” După o lungă hibernare, China la peste 1,3 miliarde de oameni dublu cât Statele Unite şi Uniunea Europeană la un loc, se ridică peste noapte. Alături de China se ridică din obscuritate, India, precum şi alte ţări din Răsărit, cu putere de influenţă în lumea întreaă.


Se ştie prea bine că secolul XIX a fost secolul Marii Britanii, secolul XX a fost secolul Americii şi că secolul XXI este secolul Răsăritului. Interesant este că estimările viitorului pentru experţi s-a oprit la secolul XXI. Oare de ce nu s-au făcut extrapolări mai departe de secolul XXI? Pentru că nu e cazul.
Secolul Răsăritului este dominat şi coordonat de China
, şi îl numesc pe bună dreptatea secolul Chinei, şi va duce la încetarea perioadei de influenţă şi stăpânire al împăratului întunericului, diavolul.


Scriam în ediţia 188, de la jumătatea lunii iunie 2007: „Pentru împlinirea unor proorocii escatologice există faze, care, Dumnezeu îngăduie să fie pregătite din timp. Una din ele, care se părea de nerealizat în urmă cu câţiva ani este adunarea la un loc a Împăraţilor Răsăritului cu o influenţă crescândă în lume. În timp ce imperiul America s-a dezvoltat pe principii relaţionale biblice, Împăraţii Răsăritului se dezvoltă pe principii corupte, nebiblice. Interesant pentru vremurile ce le trăim este, însă, că în timp ce imperiul America este în decădere, imperiul Chinez este în creştere”.


Concluzia este că ne apropiem cu paşi repezi de Răpirea Bisericii lui Christos, pentru cei rămaşi experimentarea durerilor Necazului Unic din istoria lumii, printre altele adunarea împăraţilor lumii ca din Răsărit să pornească împotriva Israelului, în lupta de la Armaghedon şi nimicirea lor. Va urma legarea lui Satan, şi pământul pe care acum e mare durere, se va bucura de Împărăţia Păcii. (detalii: romaniantimes.com – semne ale vremurilor)


Eşti tu gata pentru toate acestea. Pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău!


Nelu Ciorba - amerotim
@yahoo.com