"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Precipitarea evenimentelor din ultimele luni m-au determinat să revin pentru câteva ediţii la prezentarea acelor evenimente care sunt ancorate în categoria de semne ale vremurilor din urmă. Pentru detalii la articole anterioare vizitaţi romaniantimes.com – semne ale vremurilor ori mergeţi pe google şi căutaţi simplu „semne ale vremurilor”.

Evanghelistul Matei îl prezintă pe Domnul Isus într-o discuţie cu fariseii şi saducheii mustrându-i pe aceştia că nu deosebesc semnele vremurilor: Fariseii şi Saducheii s-au apropiat de Isus, şi, .. I-au cerut să le arate un semn din cer. Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: ”Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roşu.” Şi dimineaţa, ziceţi: „Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roşu-posomorât”. Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi? (Matei 16:1-3).

 


Liderii vremii învăţaseră să citească şi să memoreze Cuvintele lui Dumnezeu, dar nu puteau interpreta evenimentele lumii în lumina Cuvântului. Ei şi mulţi alţii de atunci şi de azi nu pricep că istoria în sine este istoria Lui (History = His Story).


Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii  + Muntele Templului  + Nenorociri  + Esticii (Împăraţii Răsăritului).


Când primesc comentarii despre articolele scrise atât în ediţia tipărită cât şi în ediţia online, constat nu numai că mesajele transmise sunt citite, ci şi faptul că mesajele au un impact asupra cititorului. Mesajele scrise sunt supuse criticii mai accentuat decât mesajele transmise verbal, pentru că ideea nu zboară aşa uşor din raza de captare.


Pentru un timp nu am scris prea mult de semne apărute în soare reflectate în fenomenul încălzirii climatice, numită „încălzire globală”, care interpretată greşit a fost şi este mai mult un instrument de manipulare politic decât un fenomen ştiiţific. Am primit mai multe comentarii despre acest subiect şi revin asupra lui doar prin faptul că în iulie 2010 a revenit în actualitate la nivelul politic şi social, dar mai mult la prezentarea pericolelor pe care Soarele poate să le facă în sistemul solar şi pe pământ.

LUNA IUNIE 2010 CU CEA MAI RIDICATĂ TEMPERATURĂ ÎN CARTEA RECORDURILOR


Anul 2010 a ajuns ca la jumătatea lui, la începutul lunii iulie, să fie considerat cel mai călduros an din istoria înregistrărilor temperaturilor pământului. E adevărat că aici, în nord-vestul Americii, cel puţin în zona Portland Oregon am avut parte doar de o săptămână excesiv de caldă, şi suntem în luna iulie, friguroasă, dar trebuie privit fenomenul încălzirii la nivelul întregului sistem solar. Nu disct de fenomenul „încălzirii globale”, care fiind transformat din aspect climatic, meteorologic în aspect politic şi-a pierdut semnificaţia.


Oamenii de ştiinţă încă nu au venit până în luna iulie 2010 cu explicaţii autentice la temperaturile ridicate din primele şase luni ale anului curent, considerate cele mai ridicate temperaturi înregistrate pe planetă până în prezent, relatează AFP, citată de Mediafax.


În perioada ianuarie - iunie, 2010 potrivit datelor Agenţiei americane pentru Ocean şi Atmosferă (NOAA)” temperatura medie pe glob, pe mare şi uscat înregistrată a fost în medie de 14,2 grade Celsius, (57.6 grade Fahrenheit) cu 0,68 grade Celsius (33 grade Fahrenhiet) mai mult decât media înregistrată în secolul al XX-lea, cu atingeri maxime în lunile aprilie – iunie în Europa Centrală, Nordul Canadei, Nordul şi Vestul Africii precum şi bazinul Caraibelor", a declarat Jean-Pierre Ceron, adjunctul directorului serviciului de climatologie din cadrul Meteo France. "Tendinţele legate de încălzirea climatică sunt evaluate în cadrul unor intervale de zece ani, şi nu la o scară de câteva luni. Toate recordurile arată depăşiri faţă de datele anterioare", a dezvăluit el. Este însă dificil de evaluat încălzirea planetei cu 0,7 grade Celsius într-un secol, raportată la emisiile de gaz de seră, şi "fluctuaţiile" climatului, cauzate de fenomene naturale.


"Oceanul Pacific se încălzeşte şi au loc fenomene de reajustare, care perturbă toate tipurile de climă din zona intertropicală şi chiar dincolo de aceasta", a declarat omul de ştiinţă francez, Herve Le Treut, care atribuie, "în parte", recordurile din 2010 acestui fenomen natural. Potrivit NOAA, iunie 2010 a fost cea de a 304-a lună consecutivă, cea mai caldă la nivel global, în comparaţie cu media înregistrată în secolul al XX-lea. "Este, astfel, vorba despre 25 de ani de anomalie. In acest caz, vorbim deja despre climat, nu mai vorbim despre meteorologie. Pământul se încălzeşte, într-un ritm foarte rapid", a subliniat Le Treut.


Met Office, serviciul meteorologic britanic, este de aceeaşi părere. "In primul deceniu al mileniului trei, s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură în istoria recordurilor climatice", datele din 2010 "sunt un indiciu în plus asupra încălzirii climatului", a declarat Barry Gromett, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii.

NENOROCIRI ALE SOARELUI


După un an de testări, la 5 iulie 2006, echipa de lucru NASA au calibrat satelitul RHESSI pentru obţinerea unei imagini de înaltă rezoluţie a petei negre numite Nebuloasa Crab (Crab Nebula). Cu ajutorul satelitului RHESSI în mod continuu se obţin informaţii tehnice valoroase în ce priveşte structura nebuloasei, cât şi evoluţia petelor solare.


Satelitul Ramaty sau RHESSI poartă numele cercetătorului timişorean Ramaty Reuven. RHESSI este Reuven High Energy Solar Spectroscopic Imager şi în 2001 a fost lansat de NASA cu scopul de a studia exploziile solare şi radiaţiile emise de acestea, chiar în momentul în care se produc. Graţie cercetărilor lui Ramaty, RHESSI poate realiza imagini color performante şi de rezoluţie mare din interiorul exploziilor solare. De altfel, RHESSI este primul satelit care a fotografiat spectrul de raze X şi Gamma emis de o explozie solară. (Ca o paranteză, Reuven Ramaty, născut în Timişoara în februarie 1937, de origine maghiară, a făcut studiile universitare la Tel Aviv, a emigrat în SUA în 1961, a terminat doctoratul la UCLA, şi din 1967 până la moarte s-a dedicat studiilor fizicii spaţiale. A murit în 2001 la vila sa din Maryland).


De curând, satelitul NASA, RHESSI, a măsurat Soarele cu o precizie mai mare chiar decât cea din timpul eclipselor solare. Astfel s-a descoperit că rotaţia Soarelui cauzează bombarea mijlocului stelei mai mult decât s-a prevăzut. Bombarea prevăzută este de 7.8 milisecunde de arc. Cercetătorii însă au anunţat în luna octombrie 2009 că Soarele este de fapt turtit cu mai mult de 8 milisecunde de arc. Mai mult, bombarea este mai pronunţată în timpul perioadelor de activitate solară ridicată.


Odată cu această măsurătoare la o noua scară, un fenomen cu totul nou a intrat în vizorul oamenilor de ştiinţă. Circumferinţa schimbătoare a Soarelui se modifică aparent de la “crestele” magnetice de pe suprafaţa sa, care în mod subtil imită structura cojii unui pepene galben.


Deviaţiile de la forma de elipsoid perfect are implicaţii în modul în care Soarele îl atrage pe Mercur sau în modul în care nucleul solar este modelat. Probabil această formă determină şi propagarea undelor acustice în interiorul Soarelui.


Când Soarele devine mai activ, suprafaţa sa se acoperă de pete şi se observă mai multe erupţii solare. Cercetările ştiinţifice declară soarele în a doua parte a existenţei, a puterii de încălzire. Oamenii de ştiinţă spun că într-un viitor necunoscut Soarele va trece într-o stare gigantă roşie apoi se va transforma într-o pitică albă creind o nebuloasă planetară.


Scriptura spune că înainte de venirea Domnului vor fi semne în soare; că în timpul necazului unic din istorie a treia parte din Soare va fi lovită la sunetul celui de-al patrulea înger (Apocalipsa 8:12) şi îşi va pierde din putere. Tot în timpul acelui necaz, Scriptura spune că Soarele se va reface şi ca o a patra urgie a necazului, Soarele se va încălzi aşa de tare că va arde pe locuitorii pământului. (Apocalipsa 16:8)


După ce soarele îşi va îndeplini misiunea, Domnul Isus a spus că, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer, şi puterile cerurilor vor fi clătinate.’ (Matei 24:29, Marcu 13:24).


Oamenii de ştiinţă ajung tot mai mult la concluzia că sursa încălzirii climatice, care omul nu o poate controla este reprezentată de modificările anormale petrecute în Soare în ultimii ani. Astfel, Soarele este mai luminos cu 0.1 la sută faţă de acum o sută de ani, câmpul magnetic a crescut cu 2.3 faţă de 1901.


Încălzirile accentuate au început prin secolul al 17-lea. Temperatura pământului a crescut cu 0.36 grade F (0.2 grade C) în ultimii 30 ani. Temperatura în creştere este observată cel mai mult la cei doi poli cu efecte puternice în topirea gheţarilor, în migrarea animalelor şi plantelor, în modificarea ozonului.


Nevoia de apă pentru viaţa omului, animalelor şi plantelor este periclitată de încălzirea climatică existentă. Conform studiilor făcute la Stanford University  şi  relatate în ziarul Fiancial Times apa este necesară pentru produse alimentare şi bunuri de consum astfel: 200 litri de apă trebuie pentru a produce un kilogram de orez, 500 litri de apă pentru a produce 1 kilogram de cartofi, 53 litri pentru o portocală, 450 litri pentru un ou, 550 litri pentru o felie de pâine, 18 mii litri de apă pentru 1 kilogram de unt, 5,300 litri de apă pentru un kilogram de bumbac, 200 mii litri pentru 1 kilogram de lână, 150 mii litri pentru a produce o maşină şi pentru a produce un cip pentru computer trebuie 75 litri apă. Insuficienţa apei va produce mari tulburări ale vieţii şi economiei.


Aşa cum am mai scris la această rubrică, încălzirea climatică în cea mai mare măsură este datorată de creşterea intensităţii şi mărimii petelor solare. Petele solare au un impact direct asupra temperaturii şi luminozităţii soarelui şi implicit asupra temperaturii pământului. Schimbarea temperaturii este rezultatul direct al efectelor petelor solare.


Încălzirea climatică, numită încălzire globală, a devenit un alt instrument al terorii politice în lume prin marile puteri ONU, UE, SUA, etc. Ce este interesant e că deocamdată oamenii politici ai vremii de azi se arată convinşi şi încearcă să convingă şi pe cei ce-i ascultă că schimbările de climă se datorează poluării activităţilor umane. Din banii colectaţi de la taxe, se cheltuie astfel sume enorme în cercetare şi încercarea unor metode de reducerea a poluării.


În ciuda cuvântărilor politicienilor vremii, NewsMax.com, a publicat două rapoarte care focalizează încălzirea globală, însă, pe schimbările produse în soare.


Unul din rapoarte este dat de National Geographic News susţine că “Încălzirea simultană a Pământului şi a planetei Marte nu are de-a face cu activitatea umană, ci este un fenomen natural neexplicat”.


Al doilea raport similar este dat de NASA’s Mars Global Surveyor, care consemnează modificări ale concentraţiei de bioxid de carbon din jurul planetei Marte, care din nou nu are nimic de-a face cu poluarea umană.


Radiaţiile solare crescânde supraîncălzesc Pământul şi Marte deopotrivă.


Radiaţiile solare sunt accentuate şi de modificări ale câmpului magnetic solar şi de explozii ale altor constelaţii. Se presupune că schimbările în clima Pământului sunt legate de perturbări neexplicate produse în mişcarea Soarelui şi Pământului prin cunoscuta galaxie Calea Lactee.


Desigur că politicienii zilelor noastre necredincioşi Scripturii când nu au explicaţii clare pun vina pe om şi activităţile umane.


Cartea Cărţilor, Scriptura, însă, are răspuns la nenorocirile produse sub fenomenul cunoscut, încălzire globală. Încălzirea globală produsă de perturbări ale Soarelui conţine o altă telegramă trimisă ca înştiinţare ale vremurilor din urmă.


Fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană,
(îndreptăţiţi de El ca şi copii ai lui Dumnezeu) fără vină,(având vinovăţia, oricât de mare ar fi, ştearsă prin trupul şi sângele Domnului) şi în pace (cu noi înşine şi cu Dumnezeu). Să credeţi că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire (de aceea nu a venit încă că te aşteaptă şi pe tine. Nu mai amâna!) (2 Petru 3:11-15)