"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Evenimentele lunii martie 2021 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar foarte actuală: SEMNE ale vremurilor din urmă. Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremurile din urmă ci SEMNE detaliate prin Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului). Citind întreg articolul veți găsi informații despre Nenorociri.

 

Nenorociri

Când facem referire la Nenorociri, ca SEMNE ale vremurilor atenția se îndreaptă spre catastrofe ale naturii, dezastre.

Anul 2021, deși e încă la început, se caracterizează prin înregistrarea dezastrelor naturii și a dezastrelor  climaterice severe pe fiecare continent al lumii, cele mai grave rămân cutremurele. Cu toate descoperirile științei, până la ora actuală, deși se știu unde pot fi potențiale de erupere a cutremurelor NU SE POATE ESTIMA când vor avea loc.

Dacă vă duceți pe romaniantimes.com, la ”Cele mai citite pagini”, click pe ”Semne ale vremurilor din urmă” și apoi pe linkul ”Nenorocirile din această secundă: http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php”, veți realiza câte nenorociri se întâmplă, pe tot globul, în secunda respectivă. Se constată, tot mai mult, că pământul se mișcă într-o măsură fără precedent. Un loc aparte al Nenorocirilor îl au schimbările climatice sau schimbările climaterice și încălzirea globală.

 

Încălzire Globală, Schimbările Climatice și Escatologia

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre încălzirea globală și schimbările climatice (sau climaterice), care au fost și sunt privite sub aspect științific, religios, politic, social și economic. Desigur că în toate laturile acestor aspecte vom găsi pro și contra argumente, și de aceea voi prezenta câteva realități existente, care își au un corespondent scriptural.

Acum, în 2021, nu comunitatea științifică, ci media, incluzând reviste și ziare de mare popularitate, publică materiale justificative punând vina pe pământeni ca sursa tuturor schimbărilor climatice. Mai nou, nu veți găsi nici chiar pe Google, adevărata sursă a schimbărilor climatice, ci veți putea găsi pe alte motoare de căutare.           

Pentru început, trebuie să înțelegem doi termeni: încălzirea globală și schimbările climatice. Ambii termeni sunt folosiți frecvent în literatura științifică, dar se referă la două fenomene fizice nu chiar identice. După cum sugerează și denumirea, „încălzirea globală” se referă la tendința de creștere pe termen lung a temperaturii medii globale. „Schimbările climatice”, după cum îi este și numele, se referă la modificările globale ale climei ca rezultat al încălzirii globale. Altfel spus încălzirea globală provoacă schimbări climatice. Termenii sunt relaționali și sunt adesea folosiți în mod interschimbabil în comunicările zilnice uzuale.

Cercetările mai adânci scot la iveală că încălzirea globală este determinată de fenomenele ce se petrec în soare, pe de o parte și accentuarea fenomenului de fierbere a pământului, realități pe care trebuie să la privim mai atent din punct de vedere escatologic.

Studiile de la NASA au constatat că o sursă de căldură geotermală sub calotele de gheață, constând din roci încălzite alături de o activitate vulcanică, este motivul real pentru care capacele de gheață se topesc - și nu atât de mult poluarea activităților umane. Comunitatea religioasă, referitor la schimbările climatice, vine cu argumentele grijii ce trebuie s-o avem de pământul pe care ne-a așezat Creatorul. Grija față de pământul pe care ne-a așezat Creatorul desigur că este o poruncă primită de la El și trebuie să o împlinim. Prea puțin sunt dezbătute, însă, probleme ca: îmbătrânirea pământului, poluarea apei, poluarea aerului, degradarea solului, etc.  

Pe plan politic, preocuparea pentru schimbările climatice, a devenit element de propagandă, afirmare și colectare de fonduri pentru proiecte care până la urmă devin neterminate. Ce este interesant e că deocamdată oamenii politici ai vremii de azi se arată convinși și încearcă să convingă și pe cei ce-i ascultă că schimbările de climă se datorează poluării activităților umane. Din banii colectați de la taxe, se cheltuie astfel sume enorme în cercetare și încercare a unor metode de reducere a poluării.

Pe plan social schimbările climatice au devenit o justificare a diferenței tot mai pronunțate între săraci și bogați.

 

Mișcarea Polului Nord Magnetic – sursă a încălzirii globale

Revenind la un articol prezentat și în luna februarie 2021 menționez că Polul Nord Magnetic al Pământului s-a îndepărtat de Canada mergând spre Siberia într-un ritm rapid în ultimii ani. Cercetătorii cred că „două pete masive de fier topit din miezul exterior al Pământului ar fi putut stimula polul fugar”. Nu se știe unde va ajunge, însă polul nord magnetic pur și simplu nu este acolo unde era.

Sunt două motive pentru care, în ediția curentă din Martie 2021, voi veni cu câteva detalii despre structura interioară a pământului. Primul motiv este că trebuie să vă familiarizez cu două straturi ale pământului care în descoperirile recente sunt foarte importante pentru înțelegerea materialului ce-l voi prezenta.

Așa cum știm până acum, pământul este împărțit în patru straturi majore: crusta, mantaua, miezul exterior și miezul interior.

Crusta Pământului este zona care este probabil cea mai cunoscută de oamenii de știință și cu siguranță cea cu care publicul larg este cel mai familiarizat, deoarece este locul în care trăim. Viața umană există pe coaja Pământului, la fel ca și restul vieții organice cunoscute. Crusta este cel mai subțire dintre cele patru straturi de pe Pământ și este doar 1% din întregul Pământ. Grosimea crustei variază între 5 și 70 km (3-43 mile) grosime, în funcție de locație.

Crusta poate fi împărțită în două categorii - crusta continentală și crusta oceanică. Crusta continentală este, în general, mult mai groasă, mai puțin densă și este compusă în principal din roci, iar aceasta este crusta de „uscat” care include tot pământul deasupra nivelului mării. Celălalt tip de crustă este cunoscut sub numele de crustă oceanică, este considerabil mai subțire, mai densă și alcătuită din bazalt de rocă. Aceasta este sub nivelul mării, iar straturile mai subțiri dețin oceanele, mările și golfurile.

Crusta Pământului este, de asemenea, împărțită în diferite bucăți, cunoscute sub numele de plăci tectonice, care se potrivesc împreună într-un mod asemănător unui puzzle pentru a forma ceea ce se numește colectiv, crusta. Aceste plăci, care sunt bucăți mari ale scoarței, plutesc liber în nivelul inferior al lichidului cunoscut sub numele de manta. Plăcile tectonice există atât în ​​zonele oceanice, cât și în cele continentale. Există șapte plăci majore: Pacific, America de Nord, Eurasiatică, Africană, Antarctica, Indo-Australiană și Sud-Americană și 10 plăci minore: Somaleze, Nazca, Marea Filipine, Arabia, Caraibe, Cocos, Caroline, Scotia, Birmania și plăcile Noilor Hibride.

Mantaua Pământului constă atât din roci solide, cât și din roci topite, cunoscute sub numele de magmă. Când Pământul era tânăr, majoritatea mantalei se presupune că a fost o rocă topită vâscoasă, dar aceasta s-a răcit și s-a solidificat de-a lungul timpului.

Mantaua este mult mai groasă decât scoarța și măsoară aproximativ 2.900 km (1800 mile) adâncime și este compusă în principal din roci silicatate precum olivină, granat și piroxen; sau roca cunoscută sub numele de oxid de magneziu. O serie de alte elemente sunt comune în stratul mantalei, inclusiv fier, aluminiu, calciu, sodiu și potasiu.

În interiorul mantei, există o gamă de temperaturi, care cresc în funcție de adâncime. Mai aproape de crustă, mantaua înregistrează temperaturi în jur de 1000 ° Celsius (1832 ° Fahrenheit). La cele mai profunde, temperaturile pot ajunge până la 3700 ° Celsius (6692 ° Fahrenheit).

Mantaua în sine poate fi împărțită în mai multe substraturi care includ mantaua superioară, zona de tranziție, mantaua inferioară și alte straturi.

 

Miezul exterior al pământului

Sub manta se află stratul cunoscut sub numele de Învelișul sau Miezul exterior. Acesta este un strat gros de aproximativ 2.200 km (1300 mile) - care constă din fier lichid și nichel. Pentru ca nichelul și fierul să fie în formă lichidă, miezul trebuie să mențină o căldură intensă. Nucleul exterior se crede că este fierbinte de până la 6.100 grade Celsius (11000 Fahrenheit). S-a stabilit că acest strat este lichid, pe baza studiului amplu al undelor seismice și a modului în care acestea ricoșează în centrul Pământului. Acest strat nu este static. Pe măsură ce Pământul se rotește pe axa sa, metalul lichid al miezului exterior se rotește de asemenea, rotind aproximativ 0,3 până la 0,5 grade pe an față de rotația suprafeței. Miezul exterior este considerat a fi cauza câmpului magnetic de pe Pământ. Acest câmp înlesnește existența vieții deoarece câmpul ajută la formarea unui strat protector în jurul atmosferei Pământului, blocând vânturile solare dăunătoare.

Descoperirile științifice din ultimii 10 ani au concluzionat că există cel puțin două bucăți masive de fier din miezul exterior al Pământului care în mișcarea de rotație provoacă mutarea destul de rapidă a poziției polului nord. Știința nu cunoaște viitorul, ci doar trecutul și prezentul. Mișcarea Polului Nord, desigur că schimbă poziția pământului față de soare, și asta determină încălzirea globală, care produce schimbările climaterice.

 

Miezul interior al pământului

Al doilea motiv de a vă detalia, minunăția creării pământului, unic în istoria universului este că miezul interior al pământului ne dă răspuns la câteva întrebări pe care le avem fiecare despre ceea ce Sfânta Scriptură numește adâncimile pământului.

În centrul Pământului se află ceea ce este cunoscut sub numele de Miezul Interior. Protejat de miezul lichid exterior, mantă și crustă, miezul interior este o bilă solidă fierbinte din nichel și fier foarte presurizate, cu o temperatură de aproximativ 5.430 ° C (9.800 ° F), care este aproximativ aceeași cu cea a soarelui. Miezul interior reprezintă aproximativ 20% din masa Pământului, măsurând în jur de 1.220 km (760 mile) și este de aproximativ 70% din dimensiunea lunii (inclusiv miezul exterior ar fi de două ori mai mare decât luna). Nucleul este un mediu extrem de dens și foarte presurizat. Miezul interior se extinde de fapt foarte lent pe măsură ce stratul de miez exterior se solidifică. Această solidificare poate fi atribuită densității și presiunii ridicate găsite în centrul Pământului.

În 7 martie 2021 publicația virtuală „Israel365news.com” a prezentat un articol intitulat:

„A 5-a dimensiune a Pământului doar descoperită dar menționată de Isaia”

Articolul îl menționează pe Isaia scriind despre căderea lui Lucifer: Tu ziceai în inima ta: "Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoapte, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt." Dar ai fost aruncat în Locuința morților, în adâncimile mormântului! (Isaia 14:13-15)

Un nou algoritm le-a permis oamenilor de știință să declare că pământul de sub picioarele noastre are un al cincilea strat, apropiindu-se de ordinea descrisă inițial în istoria evreilor.

 

Nucleul central dă a 5-a dimensiune a pământului

Articolul menționat arată că oamenii de știință au descris pământul, până acum ca având patru straturi: crusta, mantaua, miezul exterior și miezul interior. Un al cincilea strat a fost suspectat de mult, dar până acum nu a existat nicio dovadă empirică. Geologii de la Universitatea Națională Australiană au creat noi algoritmi de căutare pentru a compara mii de modele ale nucleului interior cu datele timpului de călătorie pentru undele seismice, publicându-și rezultatele în Journal of Geophysical Research. Au descoperit modificări în structura fierului la o adâncime de aproximativ 700 km (400 mile), indicând prezența unui strat în cadrul miezului interior.

„Am găsit dovezi care ar putea indica o schimbare în structura fierului, ceea ce sugerează probabil două evenimente climaterice separate din istoria Pământului”, a spus autorul studiului Joanne Stephenson într-o declarație.

Studierea structurii interioare a planetei este dificilă, realizată indirect printr-o combinație de erupții vulcanice și unde seismice. În inima Pământului se află un miez interior solid, numit Nucleul Pământului, care reprezintă doar 1% din volumul Pământului. Constituit în principal din fier, nucleul interior atinge temperaturi de până la 5.700 C (10300 F) , făcându-l la fel de cald ca suprafața Soarelui, dar presiunea cauzată de gravitație îl împiedică să devină lichid.

 

Locuința Morților

Rabinul Avraham Greenbaum, directorul Institutului Azamra, a subliniat că știința nu are claritate totală a ceea ce se află sub picioarele noastre. „Biblia, desigur, descrie șeolul ca primul strat, adică mormântul”, a explicat rabinul Greenbaum, menționând că șeolul este descris de Isaia ca literalmente o gaură adâncă în scoarța pământului. (." … ai fost aruncat în Locuința morților, în adâncimile mormântului! (Isaia 14:15))

De fapt nu numai Isaia menționează de adâncimile pământului. Iată ce a scris Moise: A vorbit adunării și a zis: "Depărtați-vă de corturile acestor oameni răi și nu vă atingeți de nimic din ce este al lor, ca să nu pieriți odată cu pedepsirea lor pentru toate păcatele lor." Ei s-au depărtat din preajma locuinței lui Core, Datan și Abiram. Datan și Abiram au ieșit afară și au stat la ușa corturilor lor, cu nevestele, copiii și pruncii lor. Moise a zis: "Iată cum veți cunoaște că Domnul m-a trimis să fac toate aceste lucruri și că nu lucrez din capul meu. Dacă oamenii aceștia vor muri cum mor toți oamenii și dacă vor avea aceeași soartă ca toți oamenii, nu m-a trimis Domnul; dar dacă Domnul va face un lucru nemaiauzit, dacă pământul își va deschide gura ca să-i înghită cu tot ce au, așa încât se vor coborî de vii în Locuința morților - atunci veți ști că oamenii aceștia au hulit pe Domnul." Pe când isprăvea el de spus toate aceste vorbe, pământul de sub ei s-a despicat în două. Pământul și-a deschis gura și i-a înghițit, pe ei și casele lor, împreună cu toți oamenii lui Core și toate averile lor. Și s-au coborât astfel de vii în Locuința morților, ei și tot ce aveau; pământul i-a acoperit de tot și au pierit din mijlocul adunării. Tot Israelul, care era în jurul lor, când au țipat ei, a fugit; căci ziceau: "Să fugim ca să nu ne înghită pământul!" (Numeri 16:26-34)

Un Midrash relatat de comentariul talmudic numit Tosafot (Kiddushin 31B) descrie modul în care aceasta este legată de apariția celui de-al Treilea Templu. Tosafot întreabă de ce Psalmul 82 este descris ca un „Mizmor”, un cântec vesel, când este vorba despre tragediile care însoțesc distrugerea Templului. Tosafotul explică faptul că Asaf, un descendent al lui Core, a văzut mântuirea strămoșului său în distrugerea Templului și a Israelului. Refacerea Templului și a Israelului va avea loc spune comentariul talmudic în perioada când poporul va avea revelații speciale ale creației, una fiind confirmarea științifică ale adâncimilor pământului. „Știința și credința în Biblie pot coexista și chiar se pot completa reciproc”, a subliniat rabinul Greenbaum. „Zoharul descria o realitate spirituală, dar atât știința, cât și religia aduc o perspectivă diferită de mare importanță. …”.

„Creația plasează omul și pământul în centrul creației”, a spus rabinul Greenbaum. „Asta nu intenționează neapărat ca pământul să fie fizic în centrul universului. Dar prin plasarea soarelui, culmea idolatriei, în centru, știința poate să sublinieze scopul creației, care este relația dintre Om și Creatorul său. Din acest motiv, planetele sunt numite după zeii păgâni ”. „Modul în care ordonăm planetele, modul în care vedem construcția Pământului, ar trebui să fie o reflectare a relației noastre cu Dumnezeu”, a spus rabinul Greenbaum. „Știința ar trebui să evidențieze acest lucru. Știind că există niveluri ale pământului, întărește ceea ce spune Biblia. Când am văzut imaginile recente de pe Marte, am fost uimit de cât de sumbre erau. Ar fi oribil să punem acest lucru în fruntea conceptualizării noastre asupra universului. Dumnezeu a creat viața și aceasta este lecția esențială a creației ”. (Va urma)

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).