"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Desigur că toți suntem conștienți de viteza cu care se transmit știrile și asta este una din rațiunile pentru că foarte multe dintre ele sunt nedocumentate și sunt preluate așa cum se transmit. De aceea este extrem de important să fim treji, să veghem și să promovăm adevărul.

            În ediția din septembrie 2018 intenționez să atrag atenția cititorilor la câteva evenimente curente spre care trebuie să ne poziționăm în mod corect.

 

Referendumul de modificare a Constituției României

            Referendumul este generat de Coaliția pentru Familie, care a reușit să adune peste 3 milioane de semnături ale cetățenilor români din România, în vederea modificării Constituției referitor la cadrul legal de formare a unei familii, și anume prin căsătoria unui bărbat cu o femeie. După multe tergiversări a fost aprobată de Camera Deputaților și Senat.

            Astăzi 17 septembrie 2018 Curtea Constituțională a României a decis că inițiativa de revizuire a Constituției, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, respectă prevederile constituționale.

            "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituția României, prevede textul din Constituție propus revizuirii și asupra căruia cetățenii trebuie să se exprime la referendumul din 6-7 octombrie 2018.

            Pentru cei care aveți posibilitatea să mergeți la vot, mergeți exprimându-vă mesajul conștiinței personale de definire a familiei așa cum a hotărât Întemeietorul familiei, Domnul Dumnezeu. Pentru cei ce nu puteți vota, motivați-i pe alții să meargă.

 

Poziția față de administrația Trump

            CBN News prin Jenna Browder, a publicat declarația Secretarului Departamentului de Energie al SUA, Rick Perry, înainte de a pleca spre România, 16 septembrie 2018.  Pentru prima dată se publică despre Studiul Biblic al Cabinetului de conducere al președintelui Trump: "S-o luăm cu începutul". Știați că membrii Cabinetului președintelui Donald Trump se întâlnesc săptămânal pentru un studiu biblic? CBN News a fost primul care a raportat despre aceasta și, potrivit unui participant regulat, Secretarul de Energie, Rick Perry, se poate afirma că grupul continuă să fie puternic.

            "Sunt un număr de bărbați și femei în Cabinet, care au un studiu biblic în fiecare dimineață a zilei de miercuri", a declarat Perry pentru Jenna Browder de la CBN. "În primul rând ne oferă ocazia să ne vedem în afara mediului nostru de lucru normal, dar trimitem și un mesaj că această administrație are la baza experiențelor de viață valori biblice".

            Pe lângă Perry, alți participanți includ secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul de agricultură Sonny Perdue, secretarul educației Betsy DeVos și secretarul de locuințe și dezvoltare urbană Ben Carson. Procurorul general Jeff Sessions face parte, de asemenea, din grup. Vicepreședintele Mike Pence este sponsor și Ralph Drollinger, ministru de la Capitol, care conduce studiul biblic, spune CBN News Trump primește de asemenea o copie a studiului din fiecare săptămână.

            De fiecare dată înaintea unor decizii au loc rugăciuni specifice. CBN News menționează rugăciunea lui Ben Carson înainte de reforma fiscală: "Dă-ne înțelepciunea necesară". Ben Carson spune că, credința "mă ajută să slujesc națiunii mai bine".

            "Este cel mai bun studiu biblic pe care l-am ținut vreodată în viața mea, totdeauna sunt gata de a învăța ceva, sunt atât de nobili, sunt atât de pătrunși", a spus Drollinger.

            Între timp, Perry îi acordă credit președintelui Trump ori de cât ori e oportun subliniind o conducere având credința ca și căpătâi. "Privind de pe poziția înaltă ce o deține, este un președinte care nu se teme să se ridice și să spună: "Hei, nu sunt perfect, dar îl cunosc pe Cel care este perfect și încerc să-I urmez instrucțiunile, " a declarat Perry pentru CBN News. "Este un loc foarte bun de unde să începem, din perspectiva mea".

            Iată aici transcriere completă: Jenna Browder: "Credința se pare ia locul primordial și central în această administrație. Știu că ești parte a studiului biblic al Cabinetului, spune-ne puțin despre asta".

            Secretarul Rick Perry: "Ei bine, știi, încep cu o privire de sus al acestui aspect avem un președinte care nu se teme să se ridice și să spună: "Hei, nu sunt perfect, dar îl cunosc pe Cel care este perfect și încerc să-I urmez instrucțiunile”. Și este un loc foarte bun pentru a începe din perspectiva mea. Există un număr de bărbați și femei în Cabinet care participă la studiu biblic în fiecare miercuri dimineață. Din câte știu, este vorba de prima dată, în aproape 100 de ani, când, în mod regulat, se ține studiu biblic în Cabinetul de la Washington, DC.  Deci, știi, cred că e un lucru bun. În primul rând, ne oferă ocazia să ne vedem în afara mediului nostru de lucru normal, dar trimitem și un mesaj că această administrație își bazează experiențele de viață pe valori biblice. Întotdeauna cer oamenilor care sunt, uneori critici, și acum și când eram guvernatorul Texasului, despre acțiunile pe care le-am luat, și am spus: "Știi, încerc să aplic principiile biblice, spune-mi care dintre Cele Zece Porunci nu le-am aplicat cu această ocazie?

 

Israelul prin prisma de azi a Americii

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a fost vorbitorul invitat special la summitul anual al organizației Christians United for Israel ce a avut loc în iulie 2018 la Washington DC. Din lipsă de spațiu voi reda puncte importante ale discursului din 23 iulie 2018, cu privire la Israel, și care pun punctul pe "i" la multe subiecte tratate în această rubrică, ca evenimente escatologice și cu referire la Israel și poporul evreu.

<<<< Trăim într-o lume în care antisemitismul este în creștere. În unele părți ale lumii, comunitățile evreiești sunt urâte, hărțuite, vandalizate și chiar supuse la violență fizică. Trăim într-o lume în care grupurile teroriste și chiar unele țări cer deschis distrugerea Israelului. Multe alte țări încurajează sau aprobă acțiunile de discriminare flagrantă împotriva Israelului.

Chiar și aici acasă, există semne tulburi. În multe campusuri colegiale, mișcarea antisemită BDS e sprijinită de studenți și profesori care ar trebui să știe mai bine adevărul.

Poziționarea împotriva acestei campanii de presiune globale asupra Israelului și a poporului evreu pleacă din inima prieteniei noastre, din inima Americii. ..

Națiunile Unite sunt un loc interesant. Există momente când poate fi o forță în bine.

Am văzut un lucru bun, anul trecut, 2017, când comunitatea internațională s-a unit împotriva programului de înarmare nucleară nord-coreean, prin adoptarea de sancțiuni masive, care au strangulat economia lor, aducându-i la masa de negocieri.

ONU poate fi, de asemenea, un loc plin de frustrări și lucruri bizare. Nicăieri nu este mai pronunțată aceasta, decât în ​​modul cu adevărat groaznic cum ONU a tratat Israelul de zeci de ani.

În septembrie anul trecut, când premierul Netanyahu a vorbit la ONU, el a spus că de mult timp "epicentrul antisemitismului mondial a fost ONU în sine". Aceasta este o declarație uimitoare. Dar, din păcate, este adevărată.

Primul-ministru a mai spus altceva. După ce a descris revoluția care are loc în legăturile Israelului cu națiunile individuale din întreaga lume, premierul Netanyahu a spus: "Există semne de schimbare pozitivă, chiar și la Națiunile Unite". El a spus: "Această schimbare pozitivă este o forță". Acest lucru este, de asemenea, adevărat.

 

Schimbări pozitive ale ONU și rădăcina lor

Aș dori să descriu câteva dintre aceste schimbări pozitive și de ce se întâmplă.

Foarte simplu, schimbarea vine de la conducerea și claritatea exprimată de Statele Unite. Această conducere și claritate au fost pe deplin prezentate când președintele Trump a luat decizia îndrăzneață și corectă de a muta Ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Istoria arată că Ierusalimul a fost, este și va fi întotdeauna capitala Israelului. Aceasta nu este ceva care a fost creat de locația unei ambasade. Nu este ceva care a fost creat printr-o decizie americană. America nu a făcut capitala Israelului la Ierusalim. Ceea ce a făcut președintele Trump - câștigând un mare credit - a fost recunoașterea unei realități pe care președinții americani l-au negat prea mult timp.

Ierusalimul este capitala Israelului. Asta e un fapt. Și președintele Trump a avut curajul să recunoască un fapt ce alții nu au făcut și nu ar face-o. Trebuie să spun că decizia noastră privind ambasada a provocat un pic de agitație la Națiunile Unite. În cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, țările au pierdut mult timp pentru a condamna Statele Unite. Nu au arătat nici un pic de milă, dar asta mi-a dat marea onoare de a-mi prezenta primul veto american.

Săptămâna următoare, problema Ierusalimului a fost adusă în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite - a celor 193 de țări - ca un atac direct de condamnare a Statelor Unite. Am pierdut acel vot. Dar, spre surprinderea multora, 65 de țări au refuzat să meargă împotriva noastră. În lunga istorie a maltratării Israelului, a fost un record. Și nu vom uita niciodată acest vot. După cum am spus atunci, am notat numele tutoror celor ce erau împotriva noastră.

Președintele Trump și cu mine încercăm să realizăm o legătură mai strânsă între ajutorul extern al Statelor Unite și țările care sprijină interesele SUA în cadrul ONU - nu numai în ambasadă, ci și în toate interesele SUA. Voturile ONU nu ar trebui să fie singurul factor în deciziile noastre privind ajutorul extern. Avem multe interese care depășesc ONU. Dar ar trebui să fie un factor și suntem hotărâți să facem această conexiune.

Cel de-al doilea veto al Consiliului de Securitate a venit tocmai luna trecută. Dar de data asta lucrurile s-au dovedit diferit.

 

Violențele din Fâșia Gaza

Ați văzut cu toții violențele la granița Israelului cu Gaza. Oamenii din Gaza trăiesc în condiții mizerabile. Ei merită o viață mult mai bună decât ceea ce le-a impus Hamas.

Respectăm dreptul fiecăruia de a protesta pașnic. Dar nimeni nu trebuie să fie păcălit de rolul Hamasului. Mulți dintre protestatarii din Gaza nu sunt de loc pașnici. Dacă ar fi pașnici, nu ar exista anvelope arzând, nu ar mai fi cocktailuri de Molotov, nu ar fi nici un zmeu de zăpadă în flăcări care să arboreze Israelul, arzând mii de hectare de pământ. Și bineînțeles, dacă aceasta ar fi o mișcare pașnică, nu ar fi lansate sute de rachete din Gaza în Israel.

Asemenea oricărei țări, Israelul a reacționat la violența de la granița sa. Ceea ce este atât de uimitor este reacția internațională la toate astea

Când am auzit țară după țară în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, judecând în mod ipocrit răspunsul Israelului, nu am putut să tac. Ceea ce am spus a șocat oamenii de la ONU; dar o voi spune din nou, pentru că este adevărul. Israelul a acționat cu mai multă restricție decât în ​​orice altă țară în aceleași condiții. E adevărat. Și totuși, Israelul este încă condamnat la ONU.

În Consiliul de Securitate, a fost formulată o rezoluție rușinoasă din toate punctele de vedere, condamnând acțiunile lui Israel în Gaza și nefăcând absolut nicio mențiune despre Hamas. Nici o mențiune a grupului terorist care folosește oamenii din Gaza ca scuturi umane și lansează rachete în școlile israeliene. A fost al doilea veto al meu. Dar când această prostie a fost adusă la Adunarea Generală, de data aceasta am avut o altă strategie. Am plecat în ofensivă și am oferit amendamentul nostru care a făcut apel la terorismul Hamasului.

Este posibil ca acest lucru să nu fie revoluționar, dar să se considere că în istoria Adunării Generale a ONU au fost adoptate peste 600 de rezoluții cu privire la problema Israelo-Palestiniană - și nici unul dintre aceștia nu a menționat vreodată Hamas. Nici unul din 600.

Este foarte important pentru mine să reprezentăm adevărurile și realitatea la ONU, chiar dacă face ca alte țări să se simtă incomode. Pentru prima dată, am făcut ca fiecare țară să spună dacă crede că Hamas are o responsabilitate pentru violență. Pentru prima dată, am numit nume și am identificat sursa reală a conflictului din Gaza. Și spre surpriza tuturor, mai multe țări au votat cu noi decât împotriva noastră.

A trimis valuri de șoc prin Adunarea Generală. Toată lumea a fost șocată. Permiteți-mi să vă spun că a fost o zi nouă la ONU.

De atunci înainte, fiecare țară știe că Statele Unite nu vor bloca doar măsurile anti-israeliene, și vor fi atenționați toți cei care sunt responsabili. Nu vor mai exista treceri gratuite pentru cei care atacă Israelul la ONU.

 

UNESCO

După cum se vede, uneori câștigăm la ONU prin convingere. Dar există și alte momente când trebuie să spunem că nu este suficient.

Asta s-a întâmplat anul trecut,2017, cu agenția ONU, cunoscută sub numele de UNESCO. Printre multe alte lucruri ridicole, UNESCO are distincția scandaloasă de a încerca să schimbe istoria veche.

UNESCO a declarat unul dintre cele mai sacre locuri ale iudaismului, cimitirul Patriarhilor, ca un Patrimoniu Palestinian, care are nevoie de protecția Israelului. Asta a fost de ajuns ca în zece luni, sub noua administrație, Statele Unite să se retragă din UNESCO.

 

Consiliul pentru Drepturile Omului

Și apoi mai există un alt exemplu scandalos al așa-numitului Consiliu pentru Drepturile Omului, agenție, care ar trebui să fie principalul avocat al drepturilor omului în lume. Ceea ce a devenit de fapt este un protector al dictatorilor și o casetă de polarizare politică.

Corupția Consiliului pentru Drepturile Omului depășește cu mult Israelul. În componența sa fac parte dictaturile ucigașe ale Cubei, Congo și China.

Rapoartele Consiliului Drepturilor Omului au descris regimurile brutale din Siria, Sudan și Rusia ca "victime ale sancțiunilor occidentale".

Nu numai că ONU a ales regimul dictatorului venezuelian Nicolas Maduro pentru apartenența la Consiliul pentru Drepturile Omului, dar Consiliul a rupt covorul roșu pentru Maduro pentru a atrage atenția în mod cu totul special. Discursul său de propagandă a fost întâmpinat cu o ovație în picioare.

Deci, nici măcar nu trebuie să vorbim despre Israel pentru a concluziona că Consiliul pentru Drepturile Omului este o ficțiune. Dar ar trebui să vorbim despre Israel, pentru că Israelul este un caz special care dovedește falimentul moral al organizației.

Există o singură țară în lume care are propriul său punct pe ordinea de zi, în mod permanent în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului. Nu este Coreea de Nord, Iranul sau Siria - țări care își înrobesc și torturează propriul popor. Este țara liberă a Israelului. (n.e. Acest punct de pe ordinea de zi este punctul 7: "Situația drepturilor omului în Palestina și în alte teritorii arabe ocupate")

Dar este și mai rău de atât. Punctul 7 de pe ordinea de zi a ședinței nu exclude doar Israelul pentru examinare, ci prejudiciază vinovăția Israelului. Este o armă politică folosită împotriva Israelului, indiferent de acțiunile pe care le are. Este menit să condamne însăși existența Israelului ca pe un abuzător al drepturilor omului. Este o urâciune morală.

Cu puțin mai mult de un an în urmă, m-am dus la Geneva și am spus Consiliului pentru Drepturile Omului că am așteptat schimbări pentru a justifica participarea continuă a Americii. Am spus că trebuie să schimbăm structura aderării la Consiliu, să fim categorici cu cei mai răi agresori din domeniul drepturilor omului și nu trebuie doar să reformăm, ci să eliminăm pe deplin punctual 7 al agendei. Zeci de țări ne-au spus că au fost de acord cu noi. Dar ne-au spus doar în spatele ușilor închise. Nu aveau curajul să spună mai departe...   După mai mult de un an de eforturi în schimbare a Consiliului pentru Drepturile Omului, am văzut negru pe alb că nu se poate și Statele Unite s-au retras. Multe țări prietenoase ne-au spus că ar trebui să rămânem în Consiliul pentru Drepturile Omului, deoarece participarea americană a fost "ultimul fragment de credibilitate pe care la avut Consiliul". Tocmai de aceea nu ar trebui să fim acolo. America va fi întotdeauna lider mondial în apărarea drepturilor omului. Dar nu vom face acest lucru într-un loc care face o batjocorire a idealurilor drepturilor omului pe care trebuie să le susțină.

Asta mă aduce la un punct mai larg. Câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace și autorul celui mai mare documentar al Holocaustului, Elie Wiesel, a spus și a scris multe lucruri profunde în timpul vieții sale. Una dintre acestea este ideea că "neutralitatea ajută opresorul, niciodată victima". Și acea "tăcere încurajează chinuitorul, niciodată chinuitul". Îmi amintesc acesta când mă lupt la Națiunile Unite.

La ONU, unele țări bine înțeles, sunt mereu în căutare de consens. Invocă frecvent principiul neutralității. Uneori există o virtute în colaborarea cu alte țări pentru a forma un consens… Statele Unite nu au nici o datorie morală să fie neutre între bine și rău. Dimpotrivă, avem datoria morală de a lua parte, chiar și atunci când asta înseamnă a rămâne singur.

A tăcea nu a fost niciodată ceva la care mă pricep. S-ar putea să știți că negociatorul principal Palestinian, Saeb Erekat … a avut recent sfaturi pentru mine. Mi-a spus că trebuie să "tac". Am răspuns, domnule Erekat, voi fi întotdeauna respectuos, dar nu voi tace.

 

America rămâne de partea Israelului

Mă întreb de multe ori cum am ajuns la acest loc și la această viziune asupra lumii. Cred doar ceea ce cred. Întotdeauna am fost o persoană de credință profundă.

Nu, eu nu sunt evreu - chiar dacă asta surprinde unii oameni. Nu am fost crescut nici ca creștin. Cu douăzeci de ani în urmă, căutarea credinței mele m-a adus la creștinism, unde am găsit putere în credință și încredere în inima mea. Dar sunt și o persoană care este umilă în credința ei. Eu nu pretind că am înțelepciunea să știu ce are Dumnezeu păstrat pentru mine sau pentru alți oameni.

Ceea ce știu este că Dumnezeu a binecuvântat America cu măreție și cu bunătate. Și știu că în lumea periculoasă în care trăim, este absolut esențial ca America să se ridice și să aibă spatele prietenilor noștri și să stea puternic împotriva celor care ne-ar face rău.

Dacă Organizația Națiunilor Unite și-a petrece timpul cu nenorociri și atacuri nefaste asupra Japoniei, a Austriei sau a Regatului Unit, m-aș împotrivi și atunci. Aș face asta pentru că sunt prieteni ai Americii și este bine să facem asta.

Dar nu asta s-a întâmplat. Cu optsprezece luni în urmă, mi s-a dat sarcina de a reprezenta America într-un loc care atacă necontenit Israelul. Și am fost trimis acolo într-un moment în care America și-a întors spatele asupra Israelului. Așadar, datoria mea era să-l apăr pe Israel în ceea ce este adesea un loc întunecat pentru unul dintre cei mai buni prieteni ai Americii. Îmi iau datoria în mod incredibil de serios și cu multă mândrie. La începutul mandatului meu la ONU, am avut o discuție cu ambasadorul israelian, Danny Danon. Puteți bate palma pentru Danny, este un om bun. Doar cu o lună înainte de a ajunge, administrația americană anterioară a permis o rezoluție teribilă să treacă. Această rezoluție a condamnat Israelul în modul cel mai scandalos. A fost o zi rușinoasă pentru America. Când am ajuns la ONU, am asigurat ambasadorul israelian că în mandatul meu nu se va mai întâmpla așa ceva niciodată. … În tot ceea ce facem - fie că este vorba de decizia ambasadei, fie de UNESCO, de Consiliul pentru Drepturile Omului sau de a impune voturi împotriva Hamasului, abordarea noastră față de Israel este legată de o idee majoră. Ideea care trece prin toate acestea este conceptul simplu că Israel trebuie tratat ca orice altă țară normală.

Cerem ca Israelul să nu fie tratat ca un fel de entitate temporară provizorie. Nu poate fi acceptabil ca o singură țară din lume să nu-și poate alege capitala. Nu poate fi acceptabil pentru Consiliul pentru Drepturile Omului să aibă un punct de ordine de zi permanent pentru o singură țară. … Nu poate fi acceptabil ca într-o organizație cu 193 de țări, Națiunile Unite să-și petreacă jumătate din timp atacându-și doar o singură țară. Nu putem închide ochii.

Cererea noastră de echitate pentru Israel este de fapt o cerere pentru pace. Prejudiciul ONU împotriva Israelului a subminat mult timp pacea, încurajând o iluzie că Israelul va pleca. Israel nu va pleca. Când lumea recunoaște acest lucru, atunci pacea devine posibilă. Devine posibil, pentru că toate părțile se vor ocupa de realități, nu de fantezii. Fanteziile încurajează cererile absolutiste. Când realitățile sunt acceptate, atunci compromisul devine posibil.

Când realitatea existenței Israelului este acceptată, ambele părți vor fi eliberate pentru a obține o pace durabilă.

Cu ajutorul dvs. - și credeți-mă, ajutorul dvs. este critic - America va continua să stea cu Israelul. Vom sta cu Israel pentru că cauza Israelului este cauza noastră. Valorile Israelului sunt valorile noastre. Lupta Israelului este lupta noastră. Stăm cu Israelul pentru că noi credem în adevăr. Noi credem în libertatea față de tiranie.

Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat, vă mulțumesc pentru atenție. Nu este nimic mai bun decât atunci când americanii folosesc puterea vocii lor în numele unor cauze bune… Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe fiecare dintre voi. Mulțumesc. >>>