"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie 2019 vremea destul de capricioasă m-a pus pe gânduri și m-a determinat să fac mai multe cercetări să-mi explic excepțiile. Temperaturile în Canada, au scăzut până la minus 42,6 grade Celsius (minus 44,68 grade Fahrenheit), depășind recordul de 112 de ani, potrivit Environmental Canada.

În Australia, căldura extremă a provocat dezastre și stabilind înregistrări record de temperatură. "Australia se confruntă în prezent cu temperaturi înregistrate în toate timpurile - depășind 115 de grade Fahrenheit - și valuri de căldură extinse", a declarat John Allen, om de știință meteorolog și climat la Universitatea Central Michigan. De fapt, toată Australia - din nou - se află în mijlocul uneia dintre cele mai fierbinți veri, potrivit New York Times. Zeci de incendii au izbucnit în Tasmania, o insulă în largul coastei sudice a Australiei. Este atât de cald acolo că șerpii caută refugiu în toaletele oamenilor, a raportat Capital Gang.

            În Alaska. în această perioadă, s-a topit gheața. "Aceasta ar putea face istorie", a declarat Ricky Castro, meteorolog NWS în Illinois.

            În Statele Unite furtunile de vânt periculoase de-a lungul jumătății de vest au creat temperaturi negative care sunt considerate anormale și intră în cartea recordurilor. În prima jumătate a lunii ianuarie, Seattle Washington, a avut o perioadă caldă urmată de înzăpezire ce a continuat în februarie. În prima săptămână a lunii februarie 2019, partea de nord-est a orașului Portland, Oregon era acoperită cu zăpadă, iar partea de sud-vest doar a coborât temperatura la nivelul de îngheț.

            În 10 februarie 2019 pe insula Novaya Zemlya, din nordul Rusiei, s-a declarat stare de urgență în urma unei ”invazii” de urși polari.

            Ceva foarte interesant a fost, în Portland Oregon,  în noaptea de luni spre marți (11/12 februarie 2019): noaptea a înregistrat 47 grade Fahrenheit și în ziua de marți a coborât la 34 grade. Invers decât normal.

 

Polul magnetic nordic se schimbă mai repede decât normal

            Pe emailul Media Relations am primit informația că Guvernul Statelor Unite a lansat un raport care arată că polul magnetic nordic se schimbă mult mai repede decât s-a crezut anterior, indicând că ceva ciudat se întâmplă adânc sub crusta pământului.

            În ultimii 20 de ani, polul magnetic nordic s-a mișcat mult mai rapid, de la o viteză de 9,3 mile (jumătate de km) pe an la aproximativ 34 mile (55 km) pe an, plecând din nordul Canadei, peste Oceanul Arctic către Siberia. Dacă urmăriți poza de pe prima pagină observați că polul nord, magnetic, s-a deplasat din 1900 până în 2000 (100 de ani) aproape echivalent cu deplasarea din 2000 până acum, aproape de 2020 (20 de ani). Cu o sută de ani în urmă, polul era situat în apropierea coastei nordice a Canadei. A trecut linia internațională de date, linia imaginară care trece prin Oceanul Pacific de la Polul Nord la Polul Sud, în 2017.

            Acum, în februarie 2019, polul magnetic nordic se află în mijlocul Oceanului Arctic și se îndreaptă spre Rusia.

            Arnaud Chulliat, om de știință de la Universitatea din Colorado și cercetătorul principal al noului model magnetic mondial actualizat, a declarat pentru Associated Press că mișcarea continuă a nordului magnetic este o problemă pentru busole, indicatoarele punctelor cardinale din smartphone-uri și alte dispozitive electronice.

            Ce este foarte interesant este că oamenii de știință cu toată tehnologia existentă nu pot să explice de ce produce această mișcare foarte rapidă, nejustificată. Astfel că au venit cu speculații. Unii oameni de știință presupun că un mare corp astronomic ar crea o perturbare a câmpului magnetic, chiar venind cu ipoteza că o stea de aceeași dimensiune cu pământul ar avea propriul câmp magnetic care ar perturba polul magnetic al pământului.

            "Se încearcă să se vândă publicului că este rezultatul încălzirii globale, susținând că oamenii de știință o pot rezolva prin controlul climei", a spus unul din comentatori. "Oamenii de știință nu înțeleg, pe deplin, fenomenul schimbărilor climaterice și cu siguranță nu pot controla vremea. Ei nu vor să vorbească, prea mult, despre schimbarea magnetică, deoarece nu o pot controla și ceea ce știu despre ea se dovedește a fi greșit ".

            Ce este sigur, este că schimbarea polului magnetic este reală și că va avea un impact major asupra planetei. Câmpul magnetic al planetei, după estimarea cercetătorilor  a pierdut deja 30% din intensitatea sa în ultimii 3000 de ani și se prezice că scade cu mare repeziciune. Acest fenomen, denumit Anomalie Sudică a Atlanticului, a ajuns să fie o justificare a unor defecțiuni electronice ale sateliților de navigație și de comunicații și care poate afecta rețelele energetice legate de pământ. Polaritatea schimbătoare a planetei poate fi, de asemenea, în spatele focarelor de păsări migratoare, devenind confuze și firave, dezorientate, cauzându-le chiar moartea prematură.

            Reducerea câmpului magnetic al planetei poate avea o altă implicație mai alarmantă decât simpla navigație neconvenabilă. Câmpul magnetic protejează pământul de cele mai multe radiații nocive și particulele emise de soare.

            Daniel Baker, directorul Laboratorului de Fizică Atmosferică și Spațială de la Universitatea din Colorado, unul dintre experții lumii cu privire la modul în care radiația cosmică afectează Pământul, la începutul anului 2019, și-a exprimat temerile că unele părți ale planetei vor deveni nelocuibile în timpul unei posibile inversări magnetice. Pericolele ar putea include fluxuri devastatoare de particule de la soare, raze cosmice galactice și raze ultraviolete îmbunătățite de la un strat de ozon deteriorat de radiații, pentru a numi doar câteva.

            Un alt efect mai estetic, al polilor magnetici care se schimbă poate fi apariția unor Aurore Boleare mai colorate, cunoscute și sub denumirea de Luminile Nordice, care se văd mult mai în sud decât se vedeau în trecut. Așa cum polul magnetic nordic coboară spre jumătatea sudică a planetei, întreaga populație a lumii posibil să aibă ocazia să vadă frumusețea creației lui Dumnezeu, de la miazănoapte ne vine aurora şi ce înfricoşată este măreţia care înconjoară pe Dumnezeu! (Iov 37:22)

            Științific, lichidul metalic din centrul planetei noastre produce câmpul magnetic. Mișcări imprevizibile în lichid determină schimbarea câmpului și locația nordului magnetic, înregistrate în modelul magnetic mondial. Modelul este un produs comun al Studiului geologic britanic și al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din Statele Unite. Cele două agenții intenționau să raporteze schimbările în polul magnetic de la nord, așa cum se întâmplă la fiecare cinci ani, la sfârșitul anului 2019. Dar polul nord s-a mișcat atât de repede încât a trebuit să elibereze informațiile mult mai devreme.

            Mișcarea Polului Nord în mod exagerat ar duce chiar la inversarea polilor: nordul să devină sud și sudul să devină nord. Științific se spune, că potopul lui Noe ar fi creat printr-o astfel de inversare a polilor, nordul a devenit sudul, iar pământul uscat a devenit oceane. Pământul magnetic din sudul Pământului se deplasează mult mai încet decât în nord. În general, câmpul magnetic al Pământului devine mai slab, ceea ce îi determină pe oamenii de știință să spună că, în cele din urmă, polii nordului și sudului vor schimba pozițiile.  "Nu este o chestiune dacă polii se vor inversa, întrebarea este când se vor inversa", a spus Lathrop, care prezice o inversare venind foarte devreme.

            O slăbire generală a câmpului magnetic nu este bună pentru oameni, în special pentru astronauți. Câmpul magnetic protejează Pământul de radiații periculoase, a remarcat Lathrop.

Ciaran Beggan a declarat că mișcările recente ale polului magnetic de nord ar fi neobservate de majoritatea oamenilor din afara Arcticii.

            Sistemele de navigație în mașini sau telefoane depind de undele radio de la sateliții deasupra Pământului pentru a-și identifica poziția pe teren, care pot fi afectate într-o oarecare măsură.

 

Scriptura vorbește și când știința tace

            De apropare 20 de ani, de multe ori, la această rubrică, am scos în relief, evenimente și fenomene care se petrec și care au corespondență scripturală, demonstrând că Manualul Creatorului este valabil și în zilele noastre.

            Mișcarea rapidă a polului magnetic de nord, îl simțim și îl vom simți și pe viitor, chiar dacă nu ni-l poate explica nimeni. Și acest fenomen este sub controlul Creatorului. El este Cel care ne-a promis că nu vom avea parte de un potop ca a lui Noe, dar vom avea parte de reașezarea lucrurilor în poziția bine definită pentru o funcționare normală. Așteptăm o perioadă când va avea loc în curând și se vor împlini cuvintele Domnului Isus care a spus: "…. Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, …. (Mat.19:28)

            Pământul, atmosfera, toată creația așteaptă înnoirea tuturor lucrurilor. Avem o avertizare, pentru fiecare dintre noi în pregătirea pentru aceasta: Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare şi să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Christos, pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime. (Fapt.3:19-21)

            ”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).