"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În urmă cu 10 ani se năștea la Chicago trupa românească, Vox Maris Band, ce combină muzica rock cu cea contemporană. Chiar dacă în viața de zi cu zi toți au diverse profesii, muzica este cea care îi adună împreună. La rândul lor ei transmit românilor din SUA o muzică românească autentică, prin care încearcă să le aline dorul de România.

La începutul lunii Noiembrie trupa și-a lansat cel de-al doilea album muzical, intitulat “Pâine și Sare”. Evenimentul, desfășurat la Irish American Cultural Center în Chicago, a adunat la un loc o pleiadă de artiști, români și americani, care au încântat, în prima oră de spectacol, sutele de spectatori prezenți la eveniment, din diferite colțuri ale Americii. Dintre artiști amintim pe: Ana Munteanu Ewerling, trupa ODE, Horațiu Ormindeanu, Tavi Benz și Doru Bândilă. Evenimentul a fost prezentat de Alina Șerban.

Albumul, recent lansat, este o exprimare a sentimentelor artistice trăite de membrii trupei, aici in America, pendulând între două lumi. În versurile cântecelor lor putem regăsi teme și întrebări cu care se confruntă orice imigrant, precum: dorul de casă, de părinți, de plaiurile natale, sentimente trăite de omul rătăcit între două lumi și continente, în căutare de sensuri. 

Avem întrebări despre viața de zi cu zi în America. Avem întrebări despre istoria noastră, despre integrarea noastră intr-o lume nouă. Am constatat că după ani și ani de viață in America, trăim între două lumi. Suntem și aici, suntem și acolo, nu suntem nici aici și nici acolo.” spune Dan Rizo, toboșarul formației.

“Faptul că am reușit să facem acest album este o realizare pentru noi, și sufletească și un alt pas să mergem la un alt nivel.” declară Adrian Nechiti,  chitarist al trupei.

Un moment special a fost spectacolul coregrafic oferit de Anca Morar, inclus la două dintre piesele cântate de trupă.

Felicitări tuturor organizatorilor și voluntarilor pentru efortul depus în realizarea unui spectacol extraordinar. Managerul trupei Alex Tița a ținut să mulțumească mai ales sponsorilor pentru sprijinul financiar, fără de care ar fi fost greu de realizat acest eveniment:  Sentiment Foundation, American Family Insurance, Nech Electric, M. Câmpean Real Estate Group, Play & Spin și Romanian United Fund.

Cei interesați să le asculte muzica o pot face cumpărând-o de pe Amazon sau accesând canalul de YouTube al Vox Maris Band Chicago.