"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

După o pauză de cinci ani, îndrăgitul interpret de muzica populară, din Ardeal, Dinu Iancu Sălăjanul a revenit vara aceasta în comunitatea românească din Chicago. Prilejul l-a constituit ediția a VIII-a  a festivalului tradițional de vară,  organizat de biserica Sf. Împărați Constantin și Elena. Interpretul a fost însoțit de fiica lui, Ana și băiatul cel mic Luca.

Sutele de români prezenți în cele două zile de festival au avut parte de o vreme superbă, numai bună pentru a petrece la iarbă verde, asistând la un program artistic bogat, pus la dispoziție de organizatori. La fel ca și în alți ani, pe lângă invitatul din România, au încântat publicul prezent și artiștii locali de la celelalte biserici românești din marea metropolă. Aceștia au fost: interpreta Monica Demeter, Roxana Iacob, ansamblul Țara Oașului, Ansamblul Hora, Ansamblul Miorița, Ansamblul Spicușorul, acompaniați la instrumente de formația Perinița formată din Nucu Ardelean, Vasile Ardelean și Cosmin Gavojdean.

În cadrul festivalului au fost prezenți și voluntarii de la organizația caritabilă Sfânta Parascheva din Chicago care au vândut diferite produse pentru a aduna fonduri destinate copiilor sau familiior nevoiașe din România.

Clubul de fotbal iProskills Academy, prin antrenorul Cătălin Șerban, s-a ocupat de organizarea unui miniturneu de fotbal pentru iubitorii de sport.

Copiii au avut ocazia să exploreze și să pună întrebări pompierilor prezenți la festival cu o mașina de intervenții, de la Morton Grove Fire Department.

Ajutați, nu în ultimul rând, de voluntarii care au pregătit și servit mâncărurile și băuturile, festivalul din acest an a fost o reușită pentru organizatori dar și pentru spectatori.