"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Spectacolul Occident Express de Matei Vișniec va fi prezentat, publicului iubitor de teatru din Chicago,  în stagiunea de toamnă-iarnă, la Trap Door Theatre, în regia lui István Szabó.  

 

Piesa de teatru relatează istoria unui popor care încearcă să se descotorosească de propriul său trecut, în încercarea de a ajunge în misteriosul și mult doritul Occident, fără însă a-și uita locul de origine. 

 

Vișiniec folosește ca sursa de inspirație celebrul tren de lux Orient Express. Piesa este o alternanță între Est și Vest, Orient si Occident, o poveste despre oameni simpli, ce este prezentată publicului prin fereastra unui tren, unde asistăm la un moment unic din viețile lor, trăite intens, intr-o călătorie cu opriri și porniri, spre locul mult visat. 

 

Matei Vișiniec este un renumit poet, scriitor, jurnalist și dramaturg de origine română, care trăiește de 30 de ani în Franța. 

 

István Szabó este absolvent al Universității de Teatru din Târgu Mureș, fost director artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Oradea și Timișoara, care în prezent trăiește în Ungaria. Acesta are o colaborare mai veche cu teatrul din Chicago, unde a mai  regizat și alte piese. 

 

Spectacolul poate fi văzut în zilele de joi, vineri și sâmbătă de la 8:00 PM la  TRAP DOOR THEATRE 1655 West Cortland Ave. Chicago, IL.