"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem la inceput de an, un capitol din viata noastra s-a incheiat si plini de entuziasm si usor emotionati intoarcem o noua fila spre un An Nou si totodata, un nou inceput. De fiecare data trecerea dintre ani inseamna un moment frumos pentru mine, dar totodata si dulce-amar...ma bucur sa simt fiorul unui nou inceput dar simt parca si un regret ca "a mai trecut un an!"

Sper ca ati avut cu totii un an bun, un an care v-a dat sansa sa realizati in intregime sau macar partial din ce v-ati propus, un an care v-a provocat sa indrazniti spre mai mult, mai sus si mai bine, un an in care ati dat dovada de bunatate si altruism, un an in care ati crescut emotional, spiritual si ati avut multe satisfactii! Si poate ca nu a fost chiar tot anul un lung lant de reusite profesionale, materiale sau personale...

dar faptul ca ati fost prezenti, implicati, ca ati avut energia sa treceti peste greutati, sa acceptati chiar si esecul ca o lectie de viata, va transforma in ochii mei in niste invingatori! Nu cred ca exista persoane a caror viata sa fie doar un singur drum ascendent...avem cu totii momente de slabiciune, cunostem ce insemana sa pierzi ceva sau pe cineva. Pentru noi cei plecati de-acasa, trecerea dintre ani este inca un motiv de tristete. Asemeni mie, sunt convinsa ca si voi, cei ce cititi aceste randuri va ganditi la cei dragi de-acasa, la Craciunul din casa parinteasca, la colinzile la care participam cu atata bucurie alaturi de cei dragi, la minunatele sarbatori de Revelion care parca niciunde nu sunt asa de festive si pline de stralucire ca la noi! Nu vreau sa va induc intr-o stare prea melancolica tocmai acum, dar o parte din noi a ramas acolo, in tarisoara noastra mica si frumoasa precum o parte din ea este si va fi mereu cu noi oriunde am fi pe acest pamant.

 

 


Anul ce tocmai s-a incheiat a fost un an important pentru Romania, alegerile prezidentiale s-au dovedit a fi un pas inainte pentru romani, si sa speram ca noul presedinte Klaus Iohannis va promova o Romanie de care sa fim mandri, o Romanie in care sa primeze valorile morale si corectitudinea, bunul simt si munca cinstita, nu hotia si minciuna, coruptia si nepotismul. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o tara splendida, cu peisaje unice in lume, suntem un popor cu o istorie milenara, o cultura extrem de variata si bogata, cu oameni extraordinari, acum cand sperantele noastre s-au materializat intr-un presedinte demn de increderea noastra, sa speram ca viitorul tarii noastre este pe masura celor mai frumoase si indraznete dintre visurile noastre.


Profit de aceasta ocazie sa va multumesc inca odata ca v-ati numarat in randul cititorilor mei de-a lungul anului ce tocmai s-a incheiat, si sper ca Noul An sa ne gaseasca din nou impreuna pe intreg parcursul sau! Fie ca Noul An sa va aduca multe, multe bucurii, sanatate si fericire in suflet, daruindu-va in fiecare zi un motiv pentru a zambi. La multi ani!!