"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

"România este patria mea, restul sunt doar ţări." - Octavian Paler


S-au incheiat alegerile prezidentiale! Dupa o campanie electorala in care am fost bombardati cu imagini, discursuri, dezbateri, aliante, coalitii, tradari, cuvinte grele si multe alte evenimente demne de o adevarata piesa shakesperiana, lucrurile au luat-o pe un fagas pe care-l speram si dorim o noua normalitate.


Am fost prezenta la vot intraga zi de duminica, noiembrie 16, 2014, impreuna cu colegii mei din comisia de supraveghere a votului din Atlanta, Georgia, si pot spune ca am trait pe viu o pagina din istoria moderna a Romaniei postrevolutionare. Ce m-a uimit cel mai mult a fost multimea de tineri, cu o varsta medie in jur de 30 de ani care si-au asteptat randul intr-o coada de cateva ore, in frig, linistiti si politicosi, cu zambetul pe buze doar pentru ca doreau sa voteze o schimbare. O schimbare in bine care intr-o buna zi sa le permita sansa sa traiasca intr-o alta Romanie, o Romanie a bunului simt, a corectitudinii, a lucrului bine facut, o Romanie in care speram si credem cu totii! Rezultatul votului a demonstrat o data in plus ca in comunitatea noastra romanii isi doresc sa fie reprezentati de o persoana cinstita, decenta si respectuoasa, o persoana care te respecta si iti impune respect, si sincer sunt mandra de toate cele 963 de voturi acordate de noi cei din Atlanta d-lui Klaus Iohannis.

 


Am apreciat entuziasmul retinut al noului presedinte la aflarea vestii ca domnia sa reprezinta alegerea Romaniei, faptul ca a doua zi era deja la munca atat dansul cat si sotia dansului, d-na Carmen Iohannis spre deosebire de contra candidatul, dl. Victor Ponta care a ales sa mediteze asupra esecului in vacanta…morala? Munca va deveni si la noi ca in Germania si in toate tarile occidentale “ceva sfant”. Va trebui sa ne dezobisnuim de “lenea balcanica”, de toate micile avantaje create de un sistem corupt si sa invatam ca nu poti avea ceva decat prin munca si tenacitate.


Luna noiembrie a acestui an coincide nu numai cu luna alegerilor prezidentiale din Romania, ci si luna in care ziarul nostru, Romanian Times sarbatoreste editarea numarului de publicare 300!! Numarul acesta ma duce inevitabil cu gandul la recentul film “300” si la bravii spartani ce au infruntat miile de soldati persani. Suntem asemeni lor, un numar de oameni mic dar compensam prin entuziasm si dedicatie! Imi doresc sa va regasesc mereu printre cititorii nostri si in editiile viitoare, sa ne fiti intotdeuna aproape, la bine si la rau, si sa pastram impreuna puterea si frumusetea cuvantului scris!