"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ca în fiecare an, primavara soseste în vervă, așteptată cu bucurie de către românii din Atlanta și împrejuri, și nu doar pentru soarele blând și mugurii multicolori care timid iși fac apariția: primavara înseamnă un motiv de bucurie pentru întrega comunitate românească care așteaptă cu nerăbdare cele doua mari evenimente ale comunității ortodoxe românești din Georgia: Festivalul Românesc de Primavară organizat de Biserica Sfanta Maria din Dacula și Festivalul Românesc de Primavară organizat de Biserica Ortodoxa Română "Sf. Împarați Constantin și Elena" din Lilburn.


Ambele parohii au dat dovada de un bun spirit organizatoric și programul artistic a fost ca de fiecare dată la înălțime. Printre cei care au încantat audiența cu succes s-au numărat soliștii noștri locali: Daniela Ilitescu acompaniată de Tucu Stoica și formatia de instrumentiști, ansamblurile folclorice “Bucovina” și “Dumbrava”, grupul de copii “Ghiocelul”, grupul folcloric sârbesc "KUD Jelek ", artiștii de muzică folk Mircea si Livia Boian, soliștii Dan Buturca și Victor Cepoi, și formația instrumentală “Balada” din Maryland. O pată de culoare și o prezență apreciată de către toți participanții la aceste frumoase evenimente au fost artiștii nostri plastici: Diana Toma și Lucian Brener.


Ambele festivaluri au fost inso
țite de tradiționalul picnic din care nu au lipsit delicioasele mâncăruri românesti pregătite cu dragoste și indemânare de gospodinele noastre. Mititei, sarmale, frigărui, langoși, amandine și plăcinte, stropite din plin cu vin și voie-bună au deschis apetitul și pofta de voie bună pentru toți cei prezenți.


Gazde
și invitați, toti participanții la aceste frumoase evenimente au avut bucuria de a fi spectatorii unui frumos şi variat program artistic, menit să renască spiritul naţional, să redescopere valorile autentice, astfel incât tinerele generatii să ia contact îndeaproape cu arta populară și să cunoască totodată mostenirea pe care au misiunea sa o ducă mai departe. Scopul principal al acestor evenimente a fost ca de fiecare dată, acela de a păstra tradițiile românești, limba, cultura și arta românescă și a valida apartența noastră la valorile perene românești.


Luna mai a fost o luna bogată din punct de vedere artistic, spiritual ș
i uman, s-a simțit comuniunea și armonia dintre toti românii din zona metro Atlanta, bucuria noastră de a rămane români chiar dacă suntem departe de casă.


Parintele Nicolae Clempuș, preotul paroh al Bisericii Sf. Maria și Parintele George Acsente, preotul paroh al Bisericii Sf. Imparati Constantin și Elena au fost prezenți de-a lungul acestor zile minunate mereu cu zambetul pe buze, fericiți să poată participa și organiza alaturi de membrii participanti aceste frumoase și importante evenimente din diaspora românească.


O primavar
ă frumoasă și bogată, românească în cuget, faptă și șimțire, o primavară care ne-a adunat laolaltă, cu bucurie, pe toti cei a căror inimi, deși departe de casă, încă mai bat românește.