"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Toamna își face debutul în Atlanta cu Sărbătoarea Hramului bisericii noastre, Sfânta Maria. În fiecare an, slujba de Hram pivotează în jurul Sfintei Fecioare, și Acoperământul Maicii Domnului a devenit simbolul nostru, al tuturor enoriașilor acestei frumoase biserici pentru reculegere duhovnicească si rugăciune, o vorba bună sau un sfat, lucruri esențiale pentru toți cei ce trăiesc în stresul cotidian al zilelor noastre.

Îmbrăcată în haine de sărbătoare, Biserică Sfânta Maria i-a întâmpinat pe toți cei prezenți cu dragoste și evlavie. Slujba de hram și agapa creștinească ce a urmat au constituit un motiv de bucurie pentru toți cei prezenți, și aceste frumoase evenimente vor rămâne în sufletele noastre o amintire prețioasă și un imbold la mai bine în viitor.

 

 

Alături de părintele Nicolae Clempuș, Sfânta Liturghie praznicală a fost prezentată anul acesta de către Părintele Petrică Corduneanu aflat în vizită pe meleaguri americane tocmai din îndepărtata Moldovă. A fost o bucurie și un privilegiu să împărtășim această frumoasă zi cu cei de-acasă reprezentați de data această de Părintele Petrică, Preot Paroh în localitatea Cornu Luncii, Suceava.


Slujba de hram a fost urmată de o agapă crestinească și gospodinele parohiei noastre in frunte cu d-na Viorica Cherchezan, președinta Comitetului Doamnelor din Biserica Sf. Maria, au dat dovadă de un talent culinar remarcabil: micii, sarmalele și prăjiturile servite au fost delicioase. Pentru că tot suntem la capitolul bucătarie, se cuvine să menționez gustoșii langosi făcuți cu dragoste și mult talent de Betty Jac, talentată noastră cofetareasă!


Ne-am bucurat apoi să fim impreună și să urmărim programul artistic oferit cu multa maiestrie artistică de către Ansamblul Bucovina, coregrafia Garofaș și Irina Milici; grupul de dans "Ghiocelul", coregraf Marian State, dar și invitații noștri speciali, formația instrumentala "Balada" din Maryland - originari din Chișinău, și binecunoscuta solistă locală de muzică populară Daniela Ilitescu. O supriză plăcută a fost unul dintre membrii bisericii noastre, Dan Florescu-Buturcă care ne-a încântat cu melodiile sale. S-au legat prietenii, s-au rememorat evenimente importante din viaţa şi traseul spiritual al bisericii noastre, am petrecut impreună clipe unice care vor rămane pentru multă vreme in amintirea noastră, ecoul unei zile minunate. Vă invit să vizionaţi link-ul de mai jos pentru a vedea mai multe imagini de la acest frumos eveniment: http://www.youtube.com/watch?v=Iu8xfu0KoiM


Cuvintele sunt sărace să transpună emoţiile şi bucuriile sufleteşti ce au inundat sufletul nostru, al tuturor celor prezenţi. Am simţit cu toţii că deşi departe de casă, trăim şi gândim româneşte, că avem aceeaşi credinţă strămoşeasca pe care suntem datori să o transmitem copiilor şi nepoţilor noştri. Ştiu că printre icoane se ascund uneori tot felul de oameni iar printre oameni tot felul de îngeri, printre toţi însă, lumina sfântă şi dragostea de Dumnezeu şi de semeni, fie ca ea sa vă lumineze sufletul mereu! Vă aşteptăm cu drag să treceţi pragul bisericii noastre! Pentru mai multe informaţii, vă rog să accesaţi link-ul http://www.stmaryro.org/