"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ce te uimeste din prima clipa la Tina Munteanu, tinara soprana a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti, este zambetul sau fermecator, un zambet pe masura talentului sau urias care pe buna dreptate i-a adus recunoasterea si admiratia publicului meloman atat din Romania cat si din strainatate. Cine este Tina, "noua Angela Gheorghiu" cum o rasfata admiratorii genului liric, vom afla in randurile de mai jos, prin intermediul interviului acordat revistei noastre. Draga Tina, iti multumesc inca odata si pe aceasta cale pentru raspunsul tau entuziast!

 

Mara Circiu: Dincolo de talentul incontestabil expus pe scena, de persoana vivace pe care o intuiesti in poze, cine este Tina?

Tina Munteanu
: Un suflet de copil…

 


Mara Circiu: Cum ai descoperit scena? Care sunt primele tale amintiri legate de inceputul carierei tale muzicale?

Tina Munteanu: Am inceput studiul pianului la o varsat frageda fiind sustinuta indeaproape de catre familia mea. Au urmat studiile de canto in cadrul Universitatii de Muzica di Bucuresti, sub atenta indrumare a profesoarei mele d-na Maria Hurduc. Debutul meu a avut loc pe scena Teatrului Liric din Craiova in rolul Neddei (Paiate). Urmatorul pas in cariera mea a fost pe scena Operei Brasov in opereta ''Contesa Maritza'' ca mai apoi sa pasesc pe scena Operei Romane in Boema de Puccini cat si pe cea a Teatrului National de Opereta ''Ion Dacian'' interpretand rolul Silviei din opereta lui Kalman.

Mara Circiu: Care este rolul tau favorit? Ce alte roluri ti-ar place sa interpretezi?

Tina Munteanu: Sunt atrasa, in general de rolurile cu o mare incarcatura dramatica precum cel al Floriei Tosca dar si de cele operetistice. Ma gandesc deseori la Violetta Valery, un rol care cu siguranta mi-ar incanta sufletul. Verdi este unul dintre compozitorii mei favoriti. Pur si simplu iti ia respiratia... Boala faimoasei curtezane si noua ei iubire coreleaza perfect cu muzica lui. Rolul cere o mare concentrare,o provocare tehnica, fiind un adevarat tezaur pe care sper sa il descopar curand.

Mara Circiu:
Care este sfatul tau pentru tinerii ce isi doresc o cariera muzicala in lumea operei?

Tina Munteanu: Esential este ca fiecare cantaret sa isi cunoasca propria voce si sa isi imbunatateasca tehnica vocala fiind necesara o disciplina riguroasa, ambitie si o rabdare de fier dar cred ca este necesar si ''un dram de noroc''...

Mara Circiu:
Esti inzestrata cu o voce superba, nu cred ca puteai alege alta profesie decat cea de de artista lirica, totusi, daca ar fi fost sa iti alegi o alta meserie, in ce domeniu/profesie ti-ar fi placut sa lucrezi?

Iubesc prea mult muzica si nu cred ca puteam alege altceva. Este un dar de la Dumnezeu, o mare bucurie !

Mara Circiu:
Pe langa muzica, ce alte pasiuni ai?

Tina Munteanu: Am cochetat de mica cu dansul. Ador sa calatoresc, sa interactionez cu oamenii si sa descopar locuri si culturi noi.


Mara Circiu:
Recent ai colaborat cu formatia Phoenix, ce ne poti spune despre concertul „Symphoenix”?

Tina Munteanu: Experienta conceptului ''Symphoenix '' a fost una indedita. Am avut ocazia sa lucrez cu adevarati profesionisti, cantand impreuna pentru un public minunat. Imbinarea muzicii rock cu cea clasica este fantastica!

Mara Circiu:
Personal, te consider o diva...moderna, frumoasa, talentata, aproape de publicul ce te adora, cum te impaci cu acest statut?

Tina Munteanu: Nu ma consider o ''Diva''! Stilul meu de viata este simplu, al unei tinere care inca isi completeaza personalitatea, care este indragostita de echitatie si profita de fiecare sfarsit de saptamana liber pentru a se bucura de natura, de lectura si de prieteni.


Mara Circiu:
Care sunt proiectele tale curente? Ce ti-ai propus pentru anul 2012?

Tina Munteanu: Cel mai apropiat proiect al acestui an va avea loc in luna martie la Sankt Petersburg, unde voi reprezenta Romania la “Gala Internationala de Opereta''.

Mara Circiu:
Cateva ganduri pentru cititorii nostri...

Tina Munteanu: Cred ca este responsabilitatea noastra, a artistilor, a oferi spectatorilor un motiv care sa ii indemne sa doreasca sa vina la spectacolele de opera/opereta. Mimi (La Boheme), Tatiana (Evgheni Oneghin), Silvia (Die Csárdásfürstin), si Rosalinda (Die Fledermaus) sunt doar cateva dintre rolurile cu care va astept de cate ori reveniti la Bucuresti, si va doresc un an fericit!


Mara Circiu: Draga Tina, multumesc pentru interviu, iti dorim multe realizari in viitor si cat mai multe roluri de succes!! Pentru cei ce vor sa auda cateva din ariile de succes ale Tinei, va invit sa accesati link-ul http://www.youtube.com/watch?v=ROtCPahcYGk