"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Conferinta femeilor din cadrul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia

Într-o lume agitată, în care suntem mereu angrenați simultan în proiecte multiple, în care o nouă zi înseamnă de cele mai multe ori o nouă problemă, seara de vineri, 28 octombrie, 2011 pe care am petrecut-o în prezența unui numeros grup de femei în cadrul Conferinței Femeilor organizată de catre Comitetul Doamnelor din cadrul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia a reprezentat o oază de liniște, un moment de introspecție și dătător de speranță.

 

Invitată specială a acestei conferințe a fost dna Ligia Seman, romancieră de literatură creștină, ale cărei romane “Funiile dragostei”, “Handicapul conştiinţei”, “Domnind peste împrejurile vieții”, “Portrete din cioburi” şi “Tragedie şi triumf”, s-au bucurat de un real succes, fiind bine primite și apreciate atât în România cât și în America, în rândul diasporei române. Multe dintre participantele acestei conferințe sunt cititoare fidele ale romanelor dnei Ligia și întreaga seară a păstrat tonul unei reuniuni intime între prietene. Dna Ligia Seman locuiește în Hunedoara, este căsătorită și împreună cu soțul ei, Tibi are două fete, Ruth și Rebecca. Pornind de la povestea vieții sale, pe parcursul a două ore, dna Ligia a captivat atenția tuturor celor prezente printr-o dezbatere intersantă și educativă asupra tematicii alese “Cum să nu te prăbușești într-o lume care se clatină?” Mamă, fiică, soție, soră - tot mai des, noi femeile ducem pe umeri “greul” emoțional al unei familii. Făurite cu o parte emoțională mai puternic conturată, noi femeile filtrăm totul prin filtrul sentimentelor. “Cu răbdare, dragoste, și credință în Dumnezeu, noi, femeile”- a spus dna Ligia Seman -“putem să mutăm munții. Fiti înțelegătoare cu soții și copiii voștri, rugați-vă împreună cu ei, și lucruri care uneori nu se pot spune vor fi descoperite prin rugăciune”.

Înzestrată cu o vastă educație literară dar și o bogată cunoștință biblică, dna Ligia ne-a transmis mesajul și crezul personal care o definesc: dragostea și supunerea față de Dumnezeu, iubirea și slujirea prin dragoste față de soț și copii, compasiunea și înțelegerea în familie, exemplul de familie pe care doar o mamă și un tată, uniți și puternici în dragostea lor față de Dumenzeu și față de ei înșiși pot să îl ofere copiilor.

Pe lângă latura literară a activității sale, dna Ligia ne-a împărtășit din activitățile dânsei conduse în cadrul Cabinetului de Consiliere Familială din Hunedoara. Prin dânsa, am avut acces la drama personală a anumitor persone ale căror destine tragice ne-au întristat dar totodată și mobilizat în dorința noastră de a nu fi pasive și de a ajuta pe cât ne stă în putință acțiunile de binefacere organizate de către familia Seman.

Seara s-a încheiat cu o discuție liberă între toate persoanele prezente și o delicioasă gustare pregătită cu mult talent culinar de către gospodinele bisericii Elim, cărora le mulțumim pentru generozitatea lor de gazde. Aș dori să îi mulțumesc pe această cale dnei Ica Avram, soția pastorului Cosmin Avram, liderul spiritual al bisericii Elim, pentru invitația adresată de a participa la această conferință și totodată dnei Ligia Seman pentru cuvintele și sfaturile înțelepte oferite tuturor celor prezente. Seria conferințelor dnei Ligia Seman continuă în SUA pe parcusul lunii noiembrie, și vă invit să accesați link-ul http://ligiaseman.wordpress.com pentru mai multe informații.

Maica Tereza, spunea “Nu putem face cu toții lucruri mari, dar putem face lucruri mici cu multă dragoste”. Vă invit să urmați acest percept în viața de zi cu zi, și să nu uitați că a fi o prezență activă, pozitivă și benefică în viața celor din jur, a oferi un cuvânt bun, optimist, un ajutor moral sau material după posibilitățile fiecăreia dintre noi este o datorie morală și creștinească.