"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Toamna cu frunze multicolore, soare ce luceste palid, zile ce trec si zile ce vin si un lan de floarea soarelui! Aceasta ar fi pentru mine definitia personala a fericirii, fireste pentru fiecare dintre noi fericirea inseamna altceva! Nu voi insista asupra lucrurilor conventionale si cvasi-cunoscute de care (teoretic) fericirea noastra ar depinde…cine nu isi doreste o familie, sanatate, siguranta materiala, talent sau statut social?

De fiecare data cand vad un lan de floarea soarelui simt o bucurie launtrica, dublata de o doza mare de optimism! Floarea aceasta, mare, rotunda si galbena imi inspira sentimentul ca atat timp cat in lume ne putem bucura de lucruri simple si frumoase, mai exista inca speranta!  Speranta in viitor, in oameni, in noi!  In ritmul trepidant in care traim, in care gratificatia instantanee e idealul dar si pericolul ascuns din cutia Pandorei, ne este tot mai greu sa gasim putinul timp necesar sa admiram minunatia si frumusetea lucrurilor simple: o plimbare in parc, o carte citita pe indelete, cu ragazul necesar sa interiorizam si filtram prin prisma personala trairile eroilor, o floare, un fluture, cerul senin sau picatura de ploaie.  Traim intens si incercam in cele 24 de ore sa bifam cat mai multe activitati, atat profesionale cat si de familie. Pentru ca incercam sa fim super-productivi si foarte capabili, ne angrenam in proiecte care ne rapesc timpul liber si comoditatea cea mai de pret a zilelor noastre “timpul”, ni se scurge printre degete si ne intrebam cu stupoare: “Unde s-a dus ziua, saptamana, anul, viata?” Ar fi pacat sa lasam sa treaca pe langa noi VIATA cu tot ce are mai bun, simplu si frumos in ea, doar pentru ca suntem foarte ocupati cu lucruri extreme de complicate, lucruri carora societatea le-a dat atributul succesului.  Citeam undeva ca “viata este ceea ce se intampla in timp ce noi ne facem planuri de viata”…cat adevar!  Mi-am dat seama ca de fiecare data cand incerci sa planifici totul “la milimetru”, viata are darul acesta minunat de a-ti arunca in cale “elementul surpriza”.  Departe de mine ideea de a trai fara un plan, dar prea multa “planificare”, rapeste din frumusetea necunoscutului, din farmecul neprevazutului! Tehnologia, e drept, ne ajuta, ne scurteaza timpul dedicat lucrurilor de rutina, dar ce facem cu acest timp?  Ii dam noi o intrebuintare mai nobila, sau doar il irosim, pur si simplu? M-am intrebat adesea daca progresul tehnologic de care beneficiem cu ravna cu totii nu ne-a rapit altceva cu mult mai pretios din natura noatra umana, tot uitandu-ne la minunatele noastre telefoane, atat de performante, am uitat oare de minunea de langa noi? Lucrurile cu adevarat importante sunt cele ce nu au pret!  Lumina, soarelele, aerul, florile, oamenii…Fie sa nu uitam bucuriile simple de altadata, si sa privim lumea cu ochii de copil, macar din cand in cand! Scriitorul irlandez C.S. Lewis spunea ca nu ne putem intoarce in timp si sa schimbam inceputul, dar de oriunde am fi in drumul nostrum, noi avem puterea sa schimbam sfarsitul!  Asa este, atitudinea noastra de azi, din minutul acesta poate schimba traiectoria si drumul nostru in viata!

Va doresc o toamna bogata, plina de soare si de zambet, si fie sa gasiti mereu bucuria si frumusetea ascunsa intr-un lan de floarea soarelui!  Fericirea e atat de aproape si surprinzator, o putem gasi adesea in cele mai marunte si neinsemnate lucruri, secretul este sa indraznim sa fim fericiti!