"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem la început de an, un capitol din viața noastră s-a încheiat și plini de entuziasm și ușor emoționați întoarcem o nouă filă spre un An Nou și totodată, un nou început. De fiecare data trecerea dintre ani înseamnă un moment frumos pentru mine, dar totodată și dulce-amar...mă bucur să simt fiorul unui nou început dar simt parcă și un regret că “a mai trecut un an!”

Sper că ați avut cu toții un an bun, un an care v-a dat șansa să realizați în întregime sau măcar parțial din ce v-ați propus, un an care v-a provocat să îndrăzniți spre mai mult, mai sus și mai bine, un an în care ați dat dovadă de bunătate și altruism, un an în care ați crescut emoțional, spiritual și ați avut multe satisfacții! Și poate cu nu a fost chiar tot anul un lung lanț de reușite profesionale, materiale sau personale...

dar faptul că ați fost prezenți, implicați, că ați avut energia să treceți peste greutăți, să acceptați chiar și eșecul ca o lecție de viață, va transformă în ochii mei în niște învingători! Nu cred că există persoane a căror viață să fie doar un singur drum ascendent...avem cu toții momente de slăbiciune, cunoaștem ce înseamnă să pierzi ceva sau pe cineva. Pentru noi cei plecați de-acasă, trecerea dintre ani este încă un motiv de tristețe. Asemeni mie, sunt convinsă că și voi, cei ce citiți aceste rânduri va gândiți la cei dragi de-acasă, la Crăciunul din casa părintească, la colinzile la care participam cu atâta bucurie alături de cei dragi, la minunatele sărbători de Revelion care parcă niciunde nu sunt așa de festive și pline de strălucire ca la noi! Nu vreau să va induc într-o stare prea melancolică tocmai acum, dar o parte din noi a rămas acolo, în țărișoara noastră mică și frumoasă precum o parte din ea este și va fi mereu cu noi oriunde am fi pe acest pământ.

 

 

2017 e anul care aduce mari schimbări la Casa Albă, să sperăm că noul președinte al Americii va reuși să unească partidele politice ce au aspirat în această campanie electorală la funcția cea mai înaltă, că va canaliza uriașa energie americană spre noi altitudini, și va respecta cu sfințenie sloganul său electoral, “Make America great again!” În ochii mei, nu a încetat niciodată de a fi o țară minunată! E țara care ne-a adoptat, care ne-a primit și ne-a învățat să trăim alături de cei care nu sunt asemeni nouă, un amalgam de culturi, obiceiuri și oameni diferiti, un tarâm unde visele, susținute de muncă, sacrificiu și un dram de noroc devin adesea realitate…visul american a devenit visul multora dintre noi și am observat, atât în cazul meu, cât și a multor celor asemeni mie, realitatea poate fi uneori mai îndrazneță și mai frumoasă decât cel mai temerar vis.

Profit de această ocazie să va mulțumesc încă odată că v-ați numărat în rândul cititorilor mei de-a lungul anului ce tocmai s-a încheiat, și sper ca Noul An să ne găsească din nou împreună pe întreg parcursul său! Fie ca Noul An să va aducă multe, multe bucurii, sănătate și fericire în suflet, dăruindu-vă în fiecare zi un motiv pentru a zâmbi. La mulți ani!!