"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Febra protestelor globale în favoarea micuților copilași ai familiei Bodnariu despărțiți brutal de părinții lor, Ruth și Marius Bodnariu în urmă cu cinci luni ca urmare a acțiunilor Barnevernet-ului din Norvegia, a cuprins și Atlanta!

 

Ziua de sâmbătă, 16 aprilie, 2016 a fost un prilej global de protest pașnic împotriva abuzurilor generate de Barnevernet, marile orașe ale lumii au dat dovadă de spirit civic și numele micuților Eliana, Naomi, Matei, Ioan și Ezekiel Bodnariu au fost scandate de la Roma la Timișoara! Bruxelles, Brisbane, Budapesta, Londra, New York, Cluj-Napoca, Chicago, Los Angeles, Phoenix, Viena e doar o enumerare succintă a câtorva din cele mai implicate orașe în acest eveniment.

 

Mă bucur să văd că în lupta inegală dintre familia Bodnariu și sistemul norvegian, cifrele vorbesc în favoarea noastră. În Atlanta au participat în jur de 1500 de persone la acest protest, și dacă ne-am adunat în număr așa de mare a fost pentru că suntem convinși că cel mai bun loc din lume pentru micuții Eliana, Naomi, Matei și Ioan Bodnariu este în brațele părinților lor, Ruth și Marius Bodnariu, alături de frățiorul lor, Ezekiel Bodnariu!

O veche vorbă spune că necazurile și bucuriile ne adună. Se pare că și-a mai dovedit încă odată realitatea, “- ne relatează organizatorul principal și sufletul actiunii din Atlanta, Pastorul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia, Corneliu Olan - “Ziua de 16 Aprilie a însemnat mult pentru toți cei din comunitatea română care am ajuns la Stone Mountain Park. Am venit în semn de solidaritate pentru familia Bodnariu și pentru a susține ceea ce înseamnă cu adevărat FAMILIA. Ziua aceasta se va înscrie cu majuscule în amintirile noastre ale tuturor, a fost o oportunitate unică pentru fiecare de a ne susține valorile de viață. Am plecat de acolo cu un simțământ de mulțumire că am putut reprezenta o voce, care a venit din 1500 de suflete, o voce care spune SOLIDARITATE. Sperăm ca Barnevernet să învețe lecția așa cum trebuie. Sperăm să vedem familia Bodnariu reunită și fericită. Ce am făcut astăzi nădăjduim că este doar o sămânță care să aducă rodul la vremea potrivită.”

Un proverb african spune că e nevoie de un sat întreg să crești un copil, noi suntem expresia vie a acestui proverb, noi toți ne-am implicat în viața și soarta acestor copilași și am participat la acest protest să cerem într-un glas ferm și fără șovăială întoarcerea micuților copilași ai familiei Bodnariu în sânul familiei!! Dacă deseară veți intră în cameră copiilor dvs. și pentru o clipă va veți imagina o cameră goală, fără fiul sau fiică dvs., multiplicați sentimentul de mii de ori și poate veți întrezări o parte infimă din durerea și disperarea ce și-au făcut loc în sufletul lui Ruth și Marius Bodnariu! E dreptul copilului să aibă parte de o copilărie frumoasă alături de MAMA ȘI TATA, noi trebuie să protejăm acest drept!!

Faptul că micuțul Ezekiel a fost adus acasă părinților săi, ne da speranță, și cu toate acestea nu ne vom opri până când întreagă famile va fi reunită. Să sperăm că în curând ne vom întâlni din nou, de data această să sărbătorim reîntregirea familiei Bodnariu, lumina învinge întotdeauna întunericul, și sunt convinsă că glasurile noastre se vor face auzite, dacă dreptatea și Dumnezeu sunt de partea noastră, cine ne poate opri?! NOI TOȚI SUNTEM BODNARIU!!!