"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

15 ani s-au scurs  de când o mână de credincioşi conduşi de dl. Iosif Negrău au cumpărat prorietatea  din Lilburn-Atlanta  cu  sufletele flămânde de a avea un loc de închinăciune în credinţa neamului românesc. Parohia a ales hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena pentru că prima liturghie a fost oficiată de preotul Teodor Regoş în anul 1993 în prejma acestei mari sărbători. De atunci drumul a fost lung şi anevoios. În anii ce s-au scurs în ordine cronologică misiunea devenită parohie în 2006 a fost cârmuită în ordine cronologică de preoţii: Teodor Regoş, Cătălin Moţ, Gheorghe Libotean, Mihaiu Resiga, Alin Macarie iar acum preotul Gabriel Bulz.      
Pentru toţi care au trudit din greu la înălţarea sfântului lăcaş, ziua de 18 octombrie a.c. va fi răsplata aşteptată de ani mulţi. Slujba de sfinţire va fi oficiată de patru arhiepiscopi. Slujba este bazată pe scrierile Vechiului şi Noului Testament şi ne aduce aminte de sfinţirea marelui Templu din Ierusalim însă după cum precizează Înalt Preasfinţitul arhiepiscop Nathaniel Popp în scrisoarea adresată credincioşilor parohiei “slujba noastră de sfinţire este mai strălucitoare decât cea din Ierusalim, deoarece în acele vremuri, jertfele oferite erau animale sacrificate care doar preînchipuiau unul şi adevăratul sacrificiu, Iisus Hristos Mieluşelul lui Dumnezeu care ridică păcatele lumii.”
    

Pentru a fi pregătiţi cum se cuvine credincioşii sunt sfătuiţi de înaltul prelat să se spovedească pentru a primi sfqnta împărtăşanie. Numai în ziua de sfinţire a bisericii, toţi credincioşii: bărbaţi, femei şi copii pot intra în Sfântul Altar şi ocolesc Sfânta Masă.
    

La eveniment sunt aşteptaţi sute de credincioşi din Atlanta şi oaspeţi din România. După  slujba de sfinţire va începe Festivalul de Tradiţii Româneşti.
    

Trebuie menţionat şi efortul depus ani de-a rândul de Mircea Boian care a organizat festivalul Mugur de Fluier (şapte ediţii) cu scopul de strângere de fonduri pentru ridicarea şi funcţionarea lăcaşului de cult.
      

Tuturor celor care au contribuit cu mai mult ori mai puţin pentru ridicarea acestei biserici, noi, cei care venim să ne închinăm Domnului le mulţumim iar Dumnezeu să îi aibă în paza Sa pe ei şi pe toţi credincoişii români şi americani.
  Doamne ajută!