"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Avem nevoie de Restaurare.... Pentru aceasta, se cere dorință, determinare, acțiune.  O restaurare a liniștii interioare, a normalității în viața Cetății.  Comunicarea e Respirația sufletului.  Și câtă nevoie avem de... Aer.!...

Îl cer cei afectați de Covid, îl cer cei ce locuiesc pe Coasta de vest a Americii în acest sezon al focurilor și fumului.  Unde să alergăm? Sufletul este tulburat, informațiile sunt contradictorii - în toate domeniile.  În Anul de Cernere și grație 2020, comunicarea prin social media și publicații ca și Romanian Times,  s-au dovedit  o sursă de calm și speranță.  Conștienți de cealaltă față a monedei - transmiterea de știri care tulbură și dezbină, suntem chemați la unitatea de scop:  Restaurarea, întoarcerea.... Dar nu simpla reconstruire a realității de înainte de era Pandemiei și a destrămării tapițeriei sociale. O restaurare a valorilor curate, a grijii față de Aproapele, cu respectul pentru Adevărul Credinței, Familiei, Muncii și Guvernării. Marilor provocări ale acestui an tulburător, comunitățile românești au răspuns în mod variat, cu oportunități folosite - sau pierdute. Învățăm cu toții - din mers - cum să ne raportăm la noile realități.  Ne ajutăm, ne căutăm și încurajăm. Comunitatea românească din Sacramento are două companii cu care dorim să ne lăudăm.

Una, aduce dulceață și răcoare în vara fierbinte și amară pe care o trăim în aceste zile.  GB Gelatto, deschisă de Gabriel Bachis la începutul acestui an,  tocmai când izbucnea pandemia. În pofida piedicilor enorme, cu un spirit optimist și siguranța că succesul stă în calitatea produsului și atenția oferită clienților, Gabriel Bachis își primește clienții, cu un zâmbet cald și un gelatto de excepție. Continuând tradiția unei familii creative care a delectat consumatorii din România, în Bistrița, pentru decenii, Gabriel Bachis a adus în California rețetele faimoase și o conduită exemplară de muncă și calitate. În cursa cu obstacole printre decretarea închiderii din cauza pandemiei sau servirea doar în afara localului pregătit cu atâta gust și drag, GB gelatto este o companie învingătoare.

Va veni vremea mult dorită, când frumoasa gelaterie va fi plină de glasurile vesele ale clienților satifăcuți. Când vom organza întâlniri ale comunității românești. Dar până atunci, ne răcorim sufletul printr-o scurtă oprire la GB gelatto, savurând o înghețată deosebită și sărbătorim spiritul întreprinzător ale unui român harnic și creativ. Il puteți întâlni pe Gabriel Bachis ca să ascultați extraordinara poveste a familiei și a  înghețatei faimoase din România, vizitând GB Gelatto la adresa:   

6241 Fair Oaks Blvd Suite E  în Carmichael, California.

 

A doua companie pe care dorim să o aducem în atenția cititorilor este condusă de Marius și Diana Cantea și se numește  Service Master Restore (916.831.7321) www.smrbyfirstresponse.com, companie pe care familia Cantea o administrează cu mare succes din 2018. Într-o zonă devastată mereu de focuri, prezența plină de profesionalism și compasiune a echipei conduse de Diana și Marius, ușurează suferința simțită de familile care pierd tot - și ne face pe noi, românii din această zonă, mândri de compatrioții noștri. Când tot ce ți-e drag zace în ruină, restaurarea e un mare dar.

Am pierdut mult în acest frământat 2020. Dar am și câștigat: o perspectivă mai adâncă a ceea ce este într-adevăr valoros și etern. Timpul... îl petrecem mai mult cu cei apropiați, scriem mai mult celor pe care nu i-am văzut de mult. Ne rugăm și medităm la veșnicie cum nu am făcut-o poate niciodată. Din cenușa unor vise pierdute, se pot ridica năzuințe mai înalte, mai pline de altruism, mai apoape de Dumnezeu... Și, în memoriam 11 Septembrie, 2001... Dacă lăsăm să cadă cei doi Stâlpi - credința și dragostea, glasul speranței se va îneca de fumul renunțării. Dar nu va învinge răul, violența și întunericul!  Oriunde e disperare, să fim perspectiva schimbată, care să arate calea spre o soluție. Unde e ură, dezbinare și violență, fiți iubirea unificatoare și plină de pace. Ambasadorii Cerului pe pământul în suferință.  Vă dorim o toamnă luminoasă,  ne rugăm pentru sănătatea trupului și sufletului și nădăjduim în milă și har de la Tatăl ceresc.

Alina Jar