"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ioana Curt a ajuns in Sacramento acum 5, timp în care dragostea și dorul pentru România și Cluj Napoca, unde s-a născut, nu a părăsit-o. Mirosul mâncării gătite în bucătărie, aroma dulce a cozonacului făcut în casă şi tot ce înseamnă bunătăţi făcute cu multă pasiune au fost la baza călătoriei sale culinare.

Anul acesta, Ioana a publicat prima ei carte cu rețete de prăjituri create de ea. Cartea poate fi cumpărată online de la Amazon și Barnes & Noble la prețul de $35.95. Aflați mai multe despre Ioana și despre cartea ei în prezentarea pe care o face în introducerea cărții “Prăjituri de casă: rețete unice”:

“Vă invit să descoperiți în cartea mea, rețete unice de prăjituri, toate făcute cu multă pasiune și mult drag în bucătaria proprie.

De ce am ales să îmi creez propriile mele rețete de prăjituri? Pasiunea mea pentru deserturi aspectoase și gustoase s-a dezvoltat cu mulți ani în urmă. La cererea și sugestia prietenilor mei și a celor care și-au dorit să încerce prăjituri noi, am ales să pun bazele unei cărți cu rețete de prăjituri. Am dorit ca în această carte, să adun rețetele pe care le-am gândit ca și aspect la început, ca apoi să le gust cu plăcere la final. Fiecare rețetă este însoțită de cel puțin o poză, de cantitatea ingredientelor și de modul de preparare explicat în detaliu.

Familia, prietenii și alți apropiați au fost cei care m-au încurajat și și-au exprimat părerea în ceea ce privește atât gustul cât și aspectul prăjiturilor create de mine.

Gustul autentic al prăjiturilor de casă este 100% oferit de Ioana. Am avut ocazia să mănânc din prăjiturile oferite de Ioana și imediat m-am îndrăgostit de ele. Sunt absolut delicioase, întotdeauna proaspete și fără îndoială iți amintesc de gustul copilariei. Aștept cu nerăbdare cartea care mă va ajuta să experimentez gusturi noi.” - Luminita Pop, Invine, CA

“Harnică, talentată, ambițioasă, sunt câteva din calitățile prietenei mele Ioana. Prăjiturile făcute de ea sunt gustoase și aspectoase pentru că pune foarte mult suflet în tot ceea ce face.” - Dana Lupsa, Sacramento, CA

Ioana Curt face cele mai bune prăjituri din Sacramento. Gustul prăjiturilor îmi amintește cu drag de acasă și mă face să mă simt ca un copil la cofetaria din colț”. - Alexa Mititi, Sacramento. CA

Acestea sunt doar câteva din nenumăratele complimente primite de la cei apropiați. Așa cum am menționat mai sus, mi-a plăcut dintotdeauna să fac prăjituri. Undeva, în inima mea, încolțise dorința și totodată speranța că voi face mai mult de atât, că nu mă voi rezuma doar la a face câte o prăjitură pentru familie din când în când. Așa am decis să pun pe hârtie, una câte una, rețetele mele. Am intrat într-un necunoscut complet pentru mine, neștiind de unde să încep și cu ce să termin...

La început, nici nu bănuiam ce implică să faci o carte cu rețete de prăjituri. Pe parcurs, am descoperit că sunt capabila să fac chiar mai mult din ceea ce îmi propusesem. Pasiunea mea și gândul că atâția oameni își doresc această carte m-a determinat să muncesc mult ca sa iasă o carte frumoasă cu rețete unice. În tot acest timp în care cartea a fost în proces de concepție și desfășurare, m-am pus în locul cititorului care, atunci când rasfoiește paginile cărții, să rămână plăcut surprins.

Nu am știut să fac poze, dar încet-încet am învățat cum să potrivesc decorul cu prăjitura și să dau valoare prăjiturii prin pozele luminoase. Despre cum am ales numele prăjiturilor, pot să spun că toate mi-au venit natural în minte și de fiecare dată când căutam un nume la prăjitura tocmai creată, daca nu simțeam că se potrivește, mai așteptam o zi - două să–mi vină vreo idee, un nume potrivit. La unele dintre ele, îmi venea în minte numele chiar în timpul preparării și simțeam pe loc că acela va fi numele prăjiturii.

Provin dintr-o familie numeroasa cu 10 fete și 4 băieți. Mama mea a fost o bucătăreasă desăvârșită. Fiind o familie mare, nu era timp de stat, ne făcea mâncare cu atât drag. Mâncarea ei era așa de buna! La sărbători, mama ne făcea cel mai bun cozonac cu nucă, cornulețe cu silvoiță (magiun de prune) și multe alte bunătăți. Pe mine mă punea să frământ pâinea și cozonacul. Nu știam eu atunci că îmi va prinde bine în viață tot ce-am învățat de la măicuța mea. După ce am plecat de acasă, am fost nevoită să gătesc pentru mine și soțul meu, iar mai târziu și pentru fetița noastră. Întotdeauna încerc să aduc gustul de acasă la mine în bucătărie si am perseverat. Iubesc să aduc bucuria cuiva, dăruindu-i o felie de tort sau o prăjitură.

În tot acest timp în care am lucrat la carte, sotul meu m-a sprijinit din toate punctele de vedere. El a fost cel care mi-a dat o a doua opinie în toate, m-a încurajat mult și m-a îndemnat să merg înainte atunci când am întâmpinat dificultați.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați îngăduit să poposesc în casele dumneavostră prin intermediul acestei cărți! Nu ezitați să-mi scrieți pe adresa de email sau pe paginile de socializare. Aștept cu mare interes și emoție părerile voastre. Vă îmbrățisez cu mult drag!

Ioana Curt”

Date de contact: Telefon: 916-541-6416

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..