"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Evenimentele petrecute în lunile februarie și martie 2015 m-au determinat să scot în evidență câteva elemente care puțin au fost accentuate de media de azi. Concentrarea multor acțiuni sunt sigur că au avut ca țintă Multele Templului. Statutul Muntelui Templului este unul din Semnele care le studiez la această rubrică escatologică. Așa cum știți, sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

 

Începând din anul 1948, Iordania controlează Ierusalimul de Est, și de zeci de ani, musulmanii au căutat să distrugă toate dovezile vieții evreiești din acele locuri. Departamentul Iordanian, pentru fondurile islamice, cunoscut sub numele de "Waqf", gestionează piața de lângă moschee, încadrând moscheea Al-Aqsa și Domul Stâncii, interzicând Evreilor să facă rugăciuni pe Muntele Templului. Deși în 1949, Ierusalimul a devenit oficial, capitala statului, s-a refăcut parlamentul Israelului (Knesset-ul), dar a rămas divizat între evrei şi iordanieni.

Din 1955 Ierusalimul a fost împărţit în două, iordanienii controlând oraşul vechi. Iordanienii au întărit fundaţia Stâncii şi între 1955 – 1965 s-a introdus instalaţia electrică.

Zeci de ani au existat tensiuni mari între evrei și iordanieni, aceștia din urmă controlând accesul pe Muntele Templului, făcând programul de acces foarte strict pentru musulmani și pentru vizitatori.

S-a ajuns până acolo că gruparea ISIS a fluturat steagul pe Muntele Templului, teritoriu izraelian, iar steagul Israelului este interzis a flutura pe Munte.


RELAȚIILE IORDANIENE ISRAELIENE

Marți 3 februarie 2015 gruparea teroristă ISIS a difuzat înregistrarea video, cu arderea de viu a pilotului iordanian Maaz al-Kassasbeh. Înregistrarea a fost făcută destul de profesional cu evenimentul petrecut cu o lună în urmă, după ce pilotul a fost capturat în Siria, pe 24 decembrie 2014, avionul său fiind atacat și doborât de islamiștii ISIS (Irak Siria Islamic State). Imaginile văzute au cutremurat lumea. Arderea de viu a pilotului s-a petrecut la începutul lunii ianuarie, și publicarea a fost făcută după o lună. În luna ianuarie se știa de moartea pilotului, dar fără detaliul atrocității. Administrația Obama, în acea perioadă, luna ianuarie 2015, nu se lansase direct în atacarea frontală a grupării teroriste ISIS. Iordania văzându-se singură și-a căutat aliați."Sângele militarului-martir nu a curs în zadar; răzbunarea va fi proporțională cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni", a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtătorul de cuvânt al armatei iordaniene.

Administrația Obama pentru început au declarat că trebuie să confirme autenticitatea filmulețului de 22 minute cu arderea pilotului.

La sfârșitul lunii februarie 2015, președintele Obama a făcut o paralelă între violențele ISIS și cruciade spunând: ''Gândiți-vă la cruciade și la Inchiziție, când oamenii au comis fapte îngrozitoare în numele lui Christos.'' Domnul Obama și-a demonstrat din nou, public, vădit, ignoranța ce o are față de pericolul musulman, ajungând să-l compare cu creștinismul, chiar având tupeul în această comparație să pomenească numele lui Christos Domnul.

Tot în această perioadă domnul Obama a ignorat oficial pericolul nuclear al Iranului, ceea ce a determinat prezența premierului Netanyahu în Congresul american fără aprobarea președintelui american, în care a făcut apel la apărarea Israelului, acum când se împlinesc 2500 de ani de când evreii sărbătoresc Purim, sărbătoarea de apărare a evreilor prin evreica și apoi împărăteasa Estera.

Revenim, chiar înainte cu o zi de publicarea arderii pilotului, luni 02 februarie 2015, Iordania retrimite ambasadorul său la Tel-Aviv, la trei luni după ce l-a chemat acasă în urma protestelor israeliene de a urca pe Muntele Templului.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a apreciat imediat mișcarea făcută de regele Abdullah al II-lea declarând ca fiind un "pas important care reflectă interesele comune iordaniene-israeliane privind stabilitatea, securitatea și pacea."

Ambasadorul Walid Obeidat a fost rechemat la Amman, în noiembrie 2014, datorită unor tensiuni puternice făcute cu scopul ca evreii să aibă acces pe Muntele Templului. Ministrul de Externe al Iordaniei, Nasser Judeh a declarat chemarea ambasadorului ca un semnal de alarmă din partea Iordaniei, care controlează marea parte din Muntele Templului. Imediat după chemarea ambasadorului a urmat închiderea accesului la Muntele Templului pentru o zi fiind o tentativă de asasinat al activistului evreu Iuda Glick. Premierul Netanyahu a condamnat tentativa de atac și a declarat un sprijin puternic în legiferarea accesului evreilor pe Muntele Templului, fiind o cerere legitimă și care să fie pusă în aplicare cât mai repede.

Duminică 15 martie 2015 a fost publicată decizia Curții Supreme a Israelului că evreii au dreptul de a se ruga oricând și în orice loc, la fel ca adepții tuturor credințelor, și că poliția trebuie să ia măsuri imediate împotriva musulmanilor violenți de pe Muntele Templului. Instanța din Ierusalim a stabilit că poliția a mers prea departe în manipularea atentatului asupra lui Glick și a altor activiști și a trecut peste limitele avute, afectând fundamental drepturile fundamentale ale evreilor.

Glick a primit aproape 150.000 USD $ ca despăgubiri pentru cele întâmplate. Avocatul lui Glick a declarat în continuare pentru Jerusalem Post că hotărârea a însemnat că "începând de astăzi, toți evreii au voie să se roage pe Muntele Templului. Nu mai poate fi considerată o crimă rugăciunea în sine a evreilor, pe Muntele Templului. "

Pe lângă apropierea relațiilor pe cale diplomatică, Iordania și Israel au semnat un acord istoric în luna martie 2015 pentru a construi o conductă care va lega Marea Roșie cu Marea Moartă într-un efort de a combate deficitul de apă la nivel regional și de a salva Marea Moartă care e în pericol de secare. Ideea de a lega cele două corpuri de apă împreună a fost studiată de specialiști de peste un secol, dar nu s-a putut realiza datorită neînțelegerilor dintre cele două guverne.

Acordul, în prima fază, constă în instalarea unei conducte care ar pompa aproximativ 300 de milioane de metri cubi de apă anual. Următoarea fază va fi instalarea a încă 3 conducte. Când toate cele 4 conducte planificate sunt finalizate, sistemul ar aduce aproximativ 2 miliarde de metri cubi de apă anual.

Marea Moartă este cea mai mică și cu cea mai sărată apă din lume. Monitorizând nivelul ei s-a constatat că din 1930 când suprafața sa a fost de 1 050 kilometri pătrați (410 mile pătrate) și la 390 metri (1 280 ft) sub nivelul mării, a ajuns în anul 2006 la 418 de metri (1 371 ft) sub nivelul marii în, ajungând la o rată scădere de 1 m (3 ft) pe an. În acest ritm și nefăcând nimic Marea Moartă se va usca până în anul 2050.


UNUL DIN SUPORTERII CELUI DE-AL TREILEA TEMPLU, BENJAMIN NETANYAHU RECÂȘTIGĂ ALEGERILE PARLAMENTARE DIN ISAREL

În campania electorală israeliană, unul din punctele cheie a fost atitudinea candidaților față de Muntele Templului, și bun îțelese lansare construirii celui de-al treilea Templu. Se va pune în aplicare sau nu legea prin care să se permită tuturor oamenilor, care vor, să se urce pe Munte să se roage, inclusiv evreilor, sau nu? Cum să construiești al Treilea Templu când evreii nu pot avea acces pe Munte? Va aplica poliția de pază a Muntelui această lege? Departamentul iordanian Waqf de control al Muntelui va ține cont de aplicarea legii? Promisiunile lui Bibi au fost pozitive și încurajatoare.

Marți 17 martie 2015, partidul Likud, al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile parlamentare din Israel. S-au prezentat la urne 70 la sută din cetățeni. A fost o luptă între evrei și arabi, cetățeni ai Israelului. După numărarea a 96 la sută din voturi partidul Likud a obținut 29 de mandate dintr-un total de 120 ale Knessetului. Uniunea Sionistă, principalul rival al lui Likud a obținut 24 de locuri. Adversarul laburist, Isaac Herzog, sprijinit de arabi a pierdut și a trebuit să recunoască victoria premierului în exercițiu declarând: “Am vorbit … cu premierul Benjamin Netanyahu. L-am felicitat pentru victorie şi i-am urat succes”.

Premierul israelian are obligația de a gestiona relaţiile degradate cu America. Domnul Obama va fi obligat să-și revadă atitudinea față de Israel. Așa n-ar fi vrut el să iasă Bibi, dar a ieșit. Premierul izraelian are sarcina să se opună ofensivei diplomatice palestiniene, să apere securitatea statului israelian, să dea soluții la problemele economice și sociale acute. Una din cele mai acute probleme a evreilor de azi este reconstruirea celui de-a treilea Templu.

“Netanyahu a dat lovitura (...). El poate forma un guvern de dreapta cu partidele religioase şi cu Avigdor Lieberman care să fie un guvern de uniune naţională”, a declarat Claude Klein, specialist în drept constituţional de la Universitatea ebraică din Ierusalim. “Pe hârtie, Herzog nu avea nici o şansă de a forma o majoritate, pentru că depinde aripa arabă", a spus el.

Sumarizând, se întâmplă evenimente escatologice așteptate, ca Evreii să aibă șansa construirii Celui de-al Treilea Templu, care, cred trebuie să fi gata în curând, pentru împlinirea profețiilor Scripturii.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:36)