"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență scripturală care ne direcționează spre realitatea vremurilor din urmă.

Prezentarea unor Semne ale vremurilor din urmă necesită revelarea unui scop bine precis, atenționarea venirii vremurilor din urmă și ca să fie autentice, consider că, trebuie să treacă cel puțin cinci teste: (1)Focalizarea atenției trebuie să fie în Cuvântul lui Dumnezeu; (2) Evitarea dogmatismului vremurilor și soroacelor; (3) Scoaterea în evidență doar a unor Semne ale vremurilor pentru că, noi oamenii limitați nu putem pretinde că știm toate Semnele vremurilor; (4) Prezentarea semnelor vremurilor din urmă trebuie să aducă mângâiere și speranță pentru Biserică și nu groază; (5) Oportunitatea sensibilizării cunoașterii lui Christos Domnul și a relației cu El.

Sunt cel puțin două criterii care ne pot ajuta să ne dăm seama când un anumit eveniment se califică cu adevărat ca și un semn al vremurilor. Primul criteriu este că acțiunea catalogată ca și semn trebuie să aibă particularități unice în istorie. Al doilea criteriu este că acțiunea catalogată ca și semn trebuie să treacă înafara gândirii proprii, să fie autentică și să aibă corespondență scripturală concretă cu versete clare fără a fi nevoie de interpretări.

Urmărind cu atenție Manualul Creației, Sfânta Scriptură, aflăm că apropierea vremurilor din urmă va fi semnalată prin semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor. (Luca 21:25). Gândiți-vă la conecția dintre semne în soare și urletul mării și al valurilor.

Mă voi ocupa, în această ediție, de Semne în Soare, perturbări cu rezultate fără precedent asupra atmosferei și a pământului. Oamenii de știință ajung tot mai mult la concluzia că sursa încălzirii globale, care omul nu o poate controla, eventual influența este reprezentată de modificările abnormale petrecute în soare, lună și stele din ultimii ani, modificări constatate pe baza înregistrărilor făcute. De peste zece ani se investesc miliarde de dolari în lupta opririi încălzirii globale și s-a ajuns să se vadă din nou neputința umană în fața creației.

Scriam în anul 2022 de perioada unui eveniment solar numit „Grand Solar Minimum” (Marele Minim Solar) care a început în 2020 și se estimează că va dura, probabil până în 2050. Efectele Marelui Minim Solar au apărut mai repede decât se așteptau astronomii, se accelerează și se așteaptă ca să producă fenomene fără precedent în atmosferă și pe pământ. 

Soarele se schimbă. Astronomii știu de mult că acest lucru este adevărat. Telescoapele bine filtrate dezvăluie un disc de foc adesea pătat de pete întunecate ale soarelui. Petele solare sunt zone negre ale Soarelui care sunt mai reci decât restul suprafeței, sunt sursa pentru erupțiile solare și ejecțiile de masă coronală. Petele solare sunt puternic magnetizate și trosnesc cu erupții solare - explozii magnetice care luminează Pământul cu fulgere de raze X și radiații ultraviolete extreme.

            În timpul minimului solar, mecanismul natural de încălzire se diminuează, chiar dispare. Există efecte unice ale vremii spațiale care devin mai puternice în timpul minimului solar. De la începutul anului 2023 au fost observate explozii solare, iar în ultima săptămână a lunii Aprilie 2023 o explozie gigantică pe suprafața Soarelui a ejectat miliarde de tone de plasmă, care se aștepta să aibă impact asupra Pământului, în următoarele luni. Explozia, cunoscută sub numele de Ejecție de Masă Coronală (CME), a trimis plasmă din cadranul de sud-vest al Soarelui, propulsând-o spre Pământ cu ajutorul vântului solar puternic.

Conform previziunilor, particulele au o probabilitate de 50% de a perturba sateliții de pe orbita Pământului și o șansă de 10% de a provoca întreruperi de curent. Fluxul include radiații puternice care pot perturba tehnologia Pământului.

Ceva unic anul acesta, 2023, este că exploziile solare afectează fenomenul El Niño, care este caracterizat de temperaturi mai calde la suprafața apei în estul Oceanului Pacific, în largul coastei Americii de Sud. Ultima dată când au fost prezente condițiile El Niño a fost în 2018-2019. Acest El Niño special a fost unul slab în putere. Anul acesta 2023 se așteaptă ca un El Niño destul de robust să se dezvolte pe deplin toată vara până în viitorul sezon de iarnă.

Rezultatele obținute de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) reflectă temperaturi unice de încălzire: Temperaturile medii globale ale oceanelor au stabilit un record pentru luna aprilie 2023 la 1,55 grade Fahrenheit peste media pe termen lung; A fost cu doar 0,02 grade față de temperaturile record ale oceanelor, stabilite în ianuarie 2016, în timpul unui El Niño puternic.

SUA este o mare putere energetică, consumând și producând mai multă energie electrică decât aproape toate celelalte țări, dar sosirea El Niño, în 2023, a produs schimbări în producție în ceea ce este considerat a fi o perioadă de tranziție energetică pentru lume. Tiparele climatice El Niño conduc de obicei la viteze mai slabe ale vântului și la fluctuații ale precipitațiilor care pot duce la impact asupra surselor regenerabile de energie. Turbinele eoliene necesită, în general, viteze modeste ale vântului, iar instalațiile hidroenergetice au nevoie de un debit constant de apă, dar odată cu influența puternică al El Niño, sursele de energie s-ar putea schimba, de asemenea.

„Avem încă centralele electrice pe combustibili fosili și, practic, le putem opri și porni ca tampon, ca să spunem așa”, a spus dr. John Hall, profesor asistent de inginerie mecanică și aerospațială la Universitatea din Buffalo. „De câte ori avem El Niño sau zile fără vântul necesar puternic, va trebui să le pornim, …”.

Un articol interesant, intitulat „Lumea are nevoie de un nou mod de a vorbi despre căldură” în washingtonpost.com, din ediția de marți 25 iulie 2023, columnistul de consiliere climatică, Michael J. Coren a scris următoarele: „La începutul acestei veri, (2023) oficialii de la agenția meteorologică a ONU au recunoscut că au mari provocări în modul de exprimare față de cele 8 miliarde de oameni din întreaga lume a ceea ce reprezintă o căldură mortală.

Avertismentul, emis în timpul unei conferințe globale cu cercetători de la Organizația Mondială de Metrologie, a venit în timp ce temperatura Pământului sparge toate recordurile anterioare. 3 iulie 2023 a fost cea mai fierbinte zi din înregistrările moderne – până când temperaturile au atins noi maxime în zilele următoare. Experții spun că previziunile vor doborî din nou recordurile în următorii ani.

În Statele Unite, unde căldura este deja principalul ucigaș al vremii, sute de oameni mor în fiecare an, în special persoanele în vârstă, raportează Agenția pentru Protecția Mediului. Până la sfârșitul secolului, aproape jumătate din populația lumii este probabil să experimenteze valuri de căldură letale în fiecare an, chiar și în scenarii optimiste de încălzire.

Orice factor de risc, de la vârstă, la deshidratare, la boli cardiovasculare, crește șansele de îmbolnăvire sau deces. Dacă sunteți vulnerabil, stați într-un loc interior răcoros în timpul zilei când temperaturile sunt ridicate și recuperați-vă cât mai mult posibil noaptea, mai ales dacă temperaturile rămân ridicate. Organizații precum Crucea Roșie oferă pași pe care îi puteți face. Expunerea cumulativă, chiar și sub pragurile letale, contează. „Cunoaște-te pe tine însuți, unde te afli și fii foarte precaut, mai ales dacă ai un fel de boală cardiacă”, spune Lucas Vargas Zeppetello, un cercetător în domeniul climei atmosferice la Universitatea Harvard. „Subestimăm cu adevărat pericolul.””

Exploziile petelor solare au efecte dezastruoase în mute părți ale lumii

Canada a avut cel mai rău an de incendii din istorie. Din cele peste 900 de incendii care au avut loc în Canada, 599 au fost „scăpate de sub control”, deoarece a înregistrat deja cel mai rău an din istorie.

Recordurile excepționale de temperaturi oceanice, precum și caniculele care au afectat mai multe regiuni din emisfera nordică au făcut ca iulie 2023 să fie pe cale de a deveni cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor, a precizat miercuri, 19 iulie 2023, pentru AFP (Agence France-Presse) Observatorul european Copernicus, după ce luna iunie 2023 a marcat deja un record similar. Primele 15 zile din iulie au fost 15 zile cele mai călduroase înregistrate vreodată”

Atlanticul este cu siguranță în flăcări”, a declarat Michael Fischer, asistent de știință la Universitatea din Miami-NOAA Cooperative Institute for Marine and Atmospheric Studies, a declarat pentru Miami Herald.

Temperaturile din unele zone ale Atlanticului au crescut la niveluri pe care nu le-am mai văzut până acum și toată lumea este de acord că acest lucru nu este întâmplător. Potrivit CNN, există anumite zone din Oceanul Atlantic unde temperaturile apei au fost de fapt cu 9 grade mai calde decât în mod normal.

 Temperaturile în unele părți ale Oceanului Atlantic de Nord se ridică în afara graficelor, cu un val de căldură marin „excepțional” care are loc în largul coastelor Regatului Unit și Irlandei, stârnind îngrijorări cu privire la impactul asupra vieții marine.

Părți din Marea Nordului se confruntă cu un val de căldură marin de categoria 4 – definit ca „extrem” – conform Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere. În unele zone, temperaturile apei sunt cu până la 5 grade Celsius (9 Fahrenheit) mai calde decât de obicei.

Oceanele globale au fost excepțional de calde de luni de zile. Lunile Aprilie și Mai 2023 au înregistrat cele mai ridicate temperaturi la suprafața oceanului pentru acele două luni de când au început înregistrările în 1850.

Situația este fără precedent. Din 5 martie 2023, temperatura medie a suprafeței mării din Atlanticul de Nord a doborât recorduri, atingând un maxim de 23,1°C începând cu 18 iunie 2023. Niciodată înainte, în cei peste 42 de ani de păstrare a evidențelor, temperaturile de la suprafața mării din Atlanticul de Nord nu au atins acest maxim.

Ce n-ar face omul dacă ar putea opri catastrofele încălzirii globale, dar este neputincios. Semne din soare cu efectele dezastruoase asupra pământului sunt indicatoare spre vremurile din urmă, anunțate în cartea sfântă. Ești tu gata pentru vremurile din urmă, ca individ, familie, grup?

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !”   v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

Mai multe detalii la subiect: https://romaniantimes.com/2022/semne/