"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Revin la un subiect, devenit din nou, de actualitate și anume tehnologia de folosire şi extindere a cipului (identificatorul prin frecvenţa radio RFID = Radio Frecuency IDentification) - tehnologia de identificarea a obiectelor şi persoanelor folosind undele radio. Fiecare persoană din lumea civilizată foloseşte identificarea prin frecvenţa radio, cipul, de la remotul de deschidere a uşii de la garaj, la operarea televizorului, la tranzacții financiare. Etichete cu cip se folosesc pe scară largă la foarte multe produse. Carduri cu cip se folosesc la intrarea în clădirle federale și de stat. Carduri cu cip folosim la accesarea computerelor din prorpietatea guvernului american. Etichete cu cip se găsesc la brăţara pacientului de la spital. Etichete cu cip se găsesc la deţinuţii din închisori. Etichete cu cip se găsesc în produsele din comerț. Și, desigur am putea continua cu foarte multe exemple.
Începând cu ianuarie 2016 multe magazine de desfacere a produselor ne solicită folosirea credit cardului cu cip, fiind mult mai rapid și mai exact.

 

Urmăresc un nivel al dezvoltării cipului la nivelul când acesta va putea fi aplicat într-o formă specială pe corpul uman așa cum ne-a lăsat bătrânul Ioan scriind de semnul de identificare al fiarei când spune că va fi aplicat PE mână sau PE frunte. Fiarei care se va ridica din pământ I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13.15-18).

Folosirea cernelii biocompatibile, de ștampilare a corpului animalelor, este cunoscută deja pentru cei ce citiți această rubrică. Tehnologia pasivă RFID poate fi folosită să identifice şi să ţină recordul animalelor.

E uşor a face legătura între folosirea retinei, amprentei şi aplicarea unui tatoo pe corp (frunte sau pe mână), tatoo cu conţinutul cernelii biocompatibile. Aplicarea ștampilei cu cerneală bio implică aranjarea geometrică a unor ace minuscule aplicate de un dispozitiv care se poate folosi de mai multe ori, dar de fiecare dată aranjarea acelor este unică şi nerepetabilă. Aplicarea cernelii durează 5 la 10 secunde şi este ca şi o ştampilă de tatuaj care se aplică fără a fi necesar îndepărtarea firelor de păr existente pe locul aplicării. Semnul imprimat rămâne pentru totdeauna în suprafaţa pielii şi poate fi detectat de la o distanţă de 4 picioare (1 metru şi 22 centimetri)

Cantitatea de informaţii conţinut în semn este funcţie de conținutul cernelii și mărimea suprafeţei pe care se aplică. Aplicarea la oameni este catastrofală, pentru că astfel omul îşi va pierde libertatea ca individ, va deveni un consumator controlat de forţele pieţii şi societăţii la toate nivelele existenţei.

Sistemul de identificare cu ajutorul părţilor corporale umane este numită identificare biometrică. Se constată că este cel mai sigur sistem de identificare a unei persoane. Se pare că totul e simplu şi cu exactitate, colectarea datelor poate fi transmisă prin frecvenţa radio la un cititor de date şi depozitate pentru folosinţă ulterioară.

Amprenta biometrică este bazată pe variaţiile neobservate ale pielii umane, unice fiecărei persoane în parte. Amprenta este formată din urcuşuri şi coborâşuri ale pielii, care au formă unică de la persoană la persoană, formând tot felul de încrucişări, insuliţe şi alte forme neregulate.

Un loc special și explorat recent este citirea și recunoașterea feței și folosirea retinei, unică fiecărei ființe umane.

Începând de marți 2 august 2016 se poate instala, gratuit, pentru cei ce au Windows 10, un update, sistemul biometric de autentificare Hello, prin care versiunea clasică de parolă este înlocuită cu recunoașterea facială. Ca informație, de câțiva ani se puteau debloca unele computere folosind amprenta digitală, și multora le era frică că le taie cineva degetul și le deblochează computerul. Windows Hello se poate folosi și la cumpărături, deocamdată limitat dar cu extindere la magazine. Noul update poate distinge fața individuală a doi gemeni ce arată identic.

Compania de credit card MasterCard are deja integrat recunoașterea facială, mulți putând folosi cardul folosind selfies pentru tranzacții personale.

Gigantul coreean Samsung pe lângă performanța dispozitivelor rezistente la apă, are în plan de a renunţa cu totul la modul de securitate cu ajutorul amprentei în favoarea unei noi tehnologii, deschiderea dispozitivului prin scanarea irisului care este identic prin culoare și retină pentru fiecare individ. Samsung extinde metoda la tranzacții bancare personale.

Pentru noi, aceste tehnologii de vârf, ne confirmă tot mai mult posibilitatea controlului tranzacțiilor comerciale de la distanță, identificarea personală de la distanță cu rapiditate și exactitate. Din lipsă de spațiu mă opresc aici, și voi reveni.


Alegerea generală în campania electorală din SUA

În ediția din iulie, am creat ceva interes despre alegerile indirecte americane, scriind că, de fapt, cele două mari partide vor alege președintele și vicepreședintele și nu noi, oamenii de rând. Noi putem, în schimb, să ne rugăm pentru intervenția miraculoasă a Domnului Dumnezeu în America. În prezenta ediție vin cu detalii.

În mod normal, conform regulilor în vigoare, campania electorală general, americană, începe după ce un singur candidat este nominalizat, ales de fiecare partid politic, prin intermediul alegerilor primare, și convențiile naționale. Acești candidați călătoresc prin țară, explicând opiniile și planurile lor poporului american și încearcă să câștige sprijinul potențialilor alegători. Mitinguri, dezbateri și publicitatea sunt o mare parte din campania electorală generală.


Colegiu electoral

Atunci când votați pentru președinte, de fapt, votați pentru un grup de oameni cunoscuți sub numele de electori. Ei fac parte din Colegiul Electoral, procesul utilizat pentru a alege Președintele SUA și vicepreședintele.

Colegiul Electoral servește ca un compromis între alegerea Președintelui printr-un vot în Congres și alegerea Președintelui printr-un vot popular de cetățeni calificați. Procesul începe când partidele politice selectează persoanele care vor servi drept electori. Electorii se întâlnesc pentru a vota pentru președinte și vicepreședinte, iar apoi Congresul numără voturile electorale.

Colegiul electoral este un exemplu de alegeri indirecte, în contradicție cu alegerile directe, practicate de cetățenii Statelor Unite, la alegerile membrilor ambelor camere ale Congresului american. Votanții din fiecare stat (și Districtul Columbia) aleg ca electorii să fie participanții constituțional autorizați la fiecare alegere prezidențială.

Electorii au libertatea de a vota pentru oricare dintre candidați, însă, în realitate, aceștia depun un jurământ prin care se obligă să-și acorde votul anumitor candidați, mai exact acelora care au câștigat majoritatea voturilor în circumscripția respectivă. Cel de-al 12-lea amendament al constituției Statelor Unite al Americii precizează că fiecare elector dispune de un singur vot pentru a desemna viitorul președinte, respectiv un vot pentru desemnarea vicepreședintelui. De asemenea, același amendament precizează cum sunt aleși președintele și vicepreședintele. De asemenea, cel de-al 23-lea amendament al constituției specifică, pe de altă parte, și câți electori sunt atribuiți Districtului Columbia.


Numărul electorilor

Există un număr total de 538 de electori. Un candidat are nevoie de votul de mai mult de jumătate (270) pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

Numărul de electori ai fiecărui stat este egal cu numărul de senatori plus numărul reprezentanților săi. Washington D.C. are un număr de electori egal cu numărul deținut de cel mai mic stat. Spre exemplu numărul de electori ai statului Oregon este 7 (adică pentru 2 senatori (D) și 5 reprezentanți (4 D+1 R)). (Poza de la sfârșitul articolului arată numărul de electori din fiecare stat American).

• În 48 de state, atunci când un candidat primește majoritatea voturilor, el sau ea primește toate voturile electorale ale statului.

• Maine și Nebraska sunt singurele două state care utilizează metoda special congresională. De exemplu: Nebraska are cinci voturi electorale (câte unul pentru fiecare dintre cele trei districte ale Congresului, plus două pentru scaunele senatului statului). Câștigătorul fiecărui district i se este atribue un vot electoral, iar câștigătorul votului pe stat apoi îi este atribuit restul de două voturi electorale ale statului.

• Teritoriile S.U.A. nu sunt reprezentate în Colegiul Electoral.

Este posibil ca un candidat să primească majoritatea votului popular, dar nu și a votului electoral, și pierde alegerile prezidențiale.

• De exemplu: În cazul în care Statele Unite ar avea doar trei state, fiecare cu o populație de 100 locuitori cu drept de vot, fiecare stat ar avea trei voturi electorale (2 senatori plus un membru ale Camerei Reprezentanților) (total 3x3=9), astfel încât un candidat ar avea nevoie de 5 voturi electorale pentru a câștiga alegerile.

o 1 . Un candidat câștigă primele două state primind 51 de voturi pentru fiecare stat și pierde al treilea stat, primind doar un singur vot, acest lucru le dă un total de 103 voturi populare din toate cele trei state (51 + 51 + 1). Și acest lucru se traduce intr-un total de șase voturi electorale - trei pentru fiecare din statele candidate. Candidatul câștigă alegerile.

o 2. Un candidat pierde primele două state primind 49 de voturi per stat și câștigă al treilea stat, primind 99 de voturi. Acest lucru le dă un total de 197 de voturi populare din toate cele trei state (49 + 49 + 99). Și acest lucru se traduce într-un total de trei voturi electorale. Candidatul pierde alegerile. Pentru că voturile electorale sunt ceea ce contează în cele din urmă, chiar dacă candidatul 2 a câștigat votul popular, el/ea a pierdut votul electoral și, prin urmare, pierde alegerile.