"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În preajma sărbătorii Passover, sărbătoarea Paștelui evreiesc, și Muntele Templului a intrat în atenție mai mult ca alte perioade ale anului.


Este foarte bine păzit urmărind și înregistrând orice fel de activitate religioasă, posibilă. În ultimele luni evrei au fost arestați și unora nu li s-a mai permis să urce pe Munte.


Marți 12 aprilie 2016, sub nasul poliției israeliene și gărzii iordaniene Waqf, în mod secret, a avut loc ceremonia de căsătorie a doi tineri evrei, fiind un moment istoric, unic în ultimii 200 de ani, când un rabin recunoscut de Institutul Templului la cererea celor doi a agreat și a oficiat căsătoria. Ceremonia a început la centrul Institutul Templului, cu procesiunea de căsătorie evreiască. Doi martori i-au însoțit pe cei doi, mire și mireasă, împreună cu rabinul. Cei doi martori au auzit declarația de căsătorie a mirelui, și a miresei, sub privirea rabinului și în ascuns față de soldații israelieni și gardienii iordanieni. Mirele a declarat miresei: ”Iată tu ești sfințită pentru mine prin această verighetă în conformitate cu Legea lui Moise și a lui Israel.” Mirele a pus verigheta de aur pe degetul miresei. Au mers în alt loc al muntelui, unde rabinul le-a citit contractul de căsătorie.

 


Joi 14 Aprilie, în jur de 300 evrei au vizitat Muntele, ceea ce înseamnă dublu față de în jur de 150 care de obicei urcă zilnic Muntele. În ciuda urii arabe, evreii urcă pe Munte și, în secret, oficiază căsătorii.


În 2009 s-au înregistrat 5.658 evrei ce au vizitat Muntele. În 2014 s-a ajuns la 10.906. In

2015 cu restricții majore ale poliției 10.766 evrei au urcat pe Munte. Interesant este că numărul creștinilor care vizitează Muntele este în descreștere.


Luni 18 Aprilie 2016, revista virtuală News & Views, a publicat existența unei rețea de finanțare a unor acțiuni teroriste îndreptate spre Muntele Templului, descurajând vizitatorii evrei și creștini să urce pe Munte.


A intrat în obicei, ca anual de Passower să se aducă jertfe de animale, pe Muntele Măslinilor, cu privirile îndreptate spre Muntele Templului. Liderul religios, rabinul Shamuel Eliyahu, a declarat pentru Jerusalem Post: ”Când vorbim de Templu vorbim de ceva practic și nicidecum imaginar. Ca să arătăm cât de real este aceasta practicăm ceremoniile de jertfe. Toți evreii, în fiecare zi de 2.000 de ani se roagă de trei ori pe zi ca să se împlinească visul nostru de a aduce jertfe pe Muntele Templului.


Desigur, că trebuie specificat din nou. Nu mai e nevoie de jertfe. A fost adusă o singură Jertfă, o dată pentru totdeauna, în persoana Domnului Isus. Evreii care aduc jertfe azi, și așteaptă să aducă jertfe pe Munte, nu cred că Domnul Isus a fost jertfit. Pe de altă parte, noi credem și mărturisim că, al Treilea Templu se va construi, dar prin intervenția miraculoasă a Domnului deși vor fi pregătite jertfele nu se vor putea aduce.


Ce vă zic vouă, zic tuturor: VEGHEAŢI !
a spus Domnul Isus prin Marcu 13:37