"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Tranzacțiile pe bază de credit/debit card iau avânt tot mai mult. În țări ca Israel, Suedia, Germania, SUA, Canada, Franța, peste 70% din toate tranzacții sunt electronice.


Când scriam acest articol, 17 februarie 2016, la un post de televiziune național, s-a anunțat intenția de a scoate bancnotele de $100 din circulație. Lawrence Summer, fost secretar al trezorieri americane și consilier economic al președintelui Obama, motivează scoaterea bancnotelor de $100 chiar și cele de $50 ca o măsură urgentă de combaterea corupției. Este usor pentru criminali și teroriști să facă tranzacții cu bani lichizi. Acțiunea trebuie extinsă la scoaterea bancnotei de 500 euro.


În a doua jumătate a lunii februarie 2016 în Londra a avut o întâlnire secretă între Kenneth Rogoff de la Universitatea Harvard și Willem Butler economistul șef de la Citigroup pentru a lansa o rezoluție la adresa băncilor centrale să susțină eliminarea tranzacțiilor numerare în vederea pregătirii vremurilor când nu se va putea vinde și cumpăra fără aprobarea guvernamentală.


Din punct de vedere al guvernelor lumii, scoaterea banilor lichizi este un mare avantaj, dar din punct de vedere al vieții private al individului sunt multe dezavantaje. Desigur că guvernul mondial, nu numai că nu-l va interesa viața privată a individului, dar va intra în toate aspectele vieții sale.


Avantajul guvernului este că poate urmări ușor plăți electronice asigurându-se că impozitele sunt plătite și este controlată spălarea banilor. În cazul în care un guvern poate urmări toate tranzacțiile individului, îi va da posibilitatea de a monitoriza oriunde te duci, ce cumperi, cât cumperi și aproape tot ceea ce faci.


Pe de altă parte banii lichizi sunt vulnerabili - pot fi pierduţi sau furaţi. Banii lichizi se păstrează cu risc și se transportă dintr-un loc în altul cu dificultate și cheltuială. Un milion de 500 de euro, cântărește doar 1 kilogram și se ascunde foarte ușor.


Statisticile arată că firmele americane plătesc 55 de miliarde de dolari pe an pentru a acoperi furturile şi costurile legate de păstrarea şi gestionare banilor lichizi. Consumatorii plătesc în jur de 43 de miliarde de dolari, pe comisioane, taxe federale și de stat, plus timpul pierdut mergând la bancă, pentru efectuarea tranzacțiilor cu bani lichizi. Fiecare bancă având computerizate intrările și ieșirile financiare comunicarea la nivel mondial a tranzacțiilor financiare este posibilă fără mari modificări sau ajustări.

În vremea fiarei, nu va trebui schimbată nici o monedă monetară. Interzicerea tipăririi banilor, în toate țările lumii, și obligativitatea folosirii tranzacțiilor electronice cu corespondentul monetar al fiecărei țări va fi suficient a controla cine cumpără și cine vinde produse.


Într-o societate fără bani lichizi, fiecare mişcare a indivizilor și organizațiilor de orice fel va fi înregistrată şi apoi exploatată. Va putea fi controlată orice mișcare umană.

E ușor de observat, pentru cine vrea să înțeleagă, că trăim zile în care se pavează drumul pentru vremurile din urmă, când pământul va fi controlat de un guvernul a lui Antichrist.

ROMÂNII – NAȚIUNE EXEMPLARĂ ÎN LUME

Protestele organizate în țară și în lumea întreagă reunind români de toate categoriile sociale și religioase au demonstrat adevărata față curagioasă a națiunii române. Oameni cunoscuți sau necunoscuți publicului au acționat prin toate pârghiile avute ca să se obțină aprobări, să se intervină la nivelele politice ale țărilor cu influență pentru oprirea încălcării drepturilor omului și a fenomenului de distrugere a familiei.

Istoria stă mărturie că poporul român dintotdeauna au luptat pentru libertatea individului, familiei și grupului din care au făcut parte, pentru apărarea drepturilor ființei umane. Românii nu s-au lăsat supuși în a respecta legi care contrazic principiile fundamentale de viață, ci au căutat soluții de schimbare a legilor. Chiar și în comunism ne exprimam dubla loialitate ca și cetățeni ai cerului și ai pământului. Când ni s-a cerut necredincioșie loialității față de Domnul Dumnezeu prin ridicarea deasupra a loialității față de țara în care trăiam, am preferat să suferim, să fim judecați pe nedrept că călcăm legile statului, dar nu am îngenunchiat împotriva stăpânirii, am visat, am avut speranța la o nouă viață pentru noi și urmașii noștri.

Protestele pornite de la luarea copiilor familiei Bodnariu de organizația norvegiană Barnevernet s-au extins aflându-se și alte familii în aceiași situație. Mai mult aflăm că Marea Britanie are și mai aspre legi pe această linie, de ”protecția copilului”. Orice țară din lume care vrea să aibă schimburi economice cu alte țări trebuie să țină cont de principiile minime de respectare a drepturilor omului. În America și în lume românii suntem un exemplu pentru alte popoare, pentru că respectarea drepturilor omului a fost și este în atenția noastră ca națiune.

ROMÂNI DE PRETUTINDENI – PREGĂTIȚI-VĂ DE ALEGERI

Anul 2016 este un an definitoriu în multe direcții, fiind un an electoral. Români – Americani e timpul a ne pregăti pentru alegerea președintelui Americii.

Români din diasporă e timpul a ne pregăti pentru alegerile parlamentare. Prezint în continuare parte dintr-un Interviu acordat ziarului ”Adevărul” de președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), doamna Ana Maria Pătru (22 ianuarie 2016)

<
... Alegătorii din străinătate au la îndemână trei opţiuni de vot. Opţiunea tradiţională: să meargă, la fel ca până acum, la ambasada sau consulatul României din ţara unde locuiesc şi să voteze acolo. În acest caz, însă, nimeni nu poate garanta că alegătorii din străinătate nu vor sta la aceleaşi cozi ca în noiembrie 2014.


Atunci ce le sugeraţi?
O altă opţiune a alegătorului din străinătate, care presupune un efort anterior minim, este să voteze la o secţie de votare din localitatea unde locuieşte sau dintr-o localitate apropiată. În acest caz, alegătorul poate fi sigur că nu va sta la coadă. Pentru a putea beneficia de această facilitate, începând cu data de 1 aprilie până la începutul lunii septembrie 2016, alegătorul din străinătate trebuie să transmită prin poştă ori să depună la misiunea diplomatică sau oficiul consular o cerere pentru înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedeşte reşedinţa. Deci are la dispoziţie cinci luni pentru a se înscrie în Registrul electoral.


Nu e mai uşor ca Guvernul să deschidă mai multe secţii de vot în străinătate?

Am reglementat şi acest lucru. La viitoarele alegeri parlamentare, AEP va fi cea care va comunica MAE localităţile din străinătate în care trebuie să fie înfiinţate secţii de votare şi numărul acestora. Apoi va stabili, prin hotărâre, sediile secţiilor de votare, cu avizul MAE. Legea prevede că, alături de secţiile de votare organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile şi secţiile consulare, institutele culturale din străinătate, se vor organiza secţii de votare pentru localităţile sau grupurile de localităţi unde îşi au domiciliul sau reşedinţa, potrivit Registrului electoral, cel puţin 100 de alegători. Pentru aceste cazuri, numărul alegătorilor care vor fi arondaţi unei secţii nu va putea depăşi 2.000.


Deci dacă se înscriu cel puţin 100 de români cu drept de vot în Registrul Electoral într-o localitate din Spania, Italia sau alte ţări, veţi cere Guvernului să deschidă acolo o secţie de vot?
Da.


Mai rămâne a treia opţiune. Probabil, votul prin corespondenţă.

Da, a treia opţiune a alegătorului din străinătate este aceea de a vota prin corespondenţă. Şi în acest caz, începând cu data de 1 aprilie până la începutul lunii septembrie 2016, alegătorul din străinătate trebuie să transmită prin poştă ori să depună la misiunea diplomatică sau oficiul consular o cerere pentru înscrierea în Registrul electoral cu opţiunea vot prin corespondenţă, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedeşte reşedinţa. În toate cazurile, actul de identitate trebuie să fie valabil, nefiind acceptate actele de identitate expirate.


Deci este esenţial ca alegătorii din diaspora să se înscrie în Registrul electoral.

Este foarte important. Alegătorii care fac cereri de înscriere cu adresa de domiciliu sau reşedinţă din străinătate în Registrul electoral vor avea secţii de votare mai aproape de locuinţă, costuri mai mici pentru deplasarea la sediul secţiei de votare şi nu vor mai sta la cozi. Aceştia vor fi înscrişi în lista electorală permanentă din străinătate şi vor fi radiaţi din lista electorală permanentă din ţară, ceea ce înseamnă că nu vor mai trebui să îşi facă griji că va vota cineva în locul lor. Mai mult, aceşti alegători vor beneficia de estimări corecte ale buletinelor de vot, cabinelor de vot şi urnelor de vot necesare în procesul de votare. Informaţiile privind secţiile de votare la care vor fi arondaţi alegătorii înscrişi cu adresa de domiciliu sau reşedinţă din străinătate în Registrul electoral vor fi disponibile pe site-ul www.registrulelectoral.ro. >>>

VA URMA