"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel


In fiecare zi, ne trezim cu gandul: ce voi face astazi?  Daca esti ca mine, ai un “jurnal” in care iti notezi, punct cu punct, fiecare obiectiv al zilei…si intre programari, servici, lucruri mari sau mici, evenimente placute, asteptate cu emotie, mici neplaceri sau mari tragedii, viata, acest dar fara pret se scurge incet si parca timpul ce ne ramane e mai putin decat timpul ce-a trecut…nu vreau sa fiu nici pesimista, nici excesiv de optimista dar, vreau sa va indemn cu fervoare sa priviti in jurul vostru, la cei dragi, la lucrurile cu adevarat importante si sa va bucurati de tot ce aveti acum, azi, in momentul acesta in viata voastra!

In urma castigarii Premiului Nobel pentru Pace, Maica Tereza, in discursul sau de acceptare a acestui trofeu prodigios a rostit cele mai frumoase, simple si adevarate cuvinte, „Daca vrei sa schimbi lumea, du-te acasa si iubeste-ti familia.”  

Va indemn pe toti sa acordati mare atentie acestor cuvinte si sa le puneti in aplicatie in fiecare zi!  Ce-am fi fara suportul si dragostea familiei?  De mici, invatam sa privim lumea prin ochii mamei, dragostea si tenacitatea tatalui ne da aripi, si iubirea fratilor ne pregateste sa pornim pe un drum in care stim ca oricand vom avea nevoie de sprijin, stim cu certitudine unde sa apelam…o extensie a familiei noastre, comunitatea in care traim, prietenii, vecinii nostri, toti cei cu care interactionam mai frecvent devin cercul nostru de influenta, oameni pe care ii admiram, iubim, si stim ca orice s-ar intampla ne pot veni in ajutor cu fapta sau cel putin cu vorba.  

Micuta noastra comunitate romanesca din Atlanta a fost zguduita zilele acestea de tragica disparitie a unuia dintre cei mai tineri si destoinici barbati.  Constantin Barburas, la doar 35 de ani ne-a parasit brusc lasand in urma o sotie neconsolata, Virgia, si trei copilasi, Damian, Cristian si Constantin, cel mare doar de zece ani…drama lor am simtit-o cu totii, a rezonat adanc in sufletele noastre cat de fragila e viata, si cat de usor poate fi curmat firul ei!

In vacanta, inconjurat de prieteni, familie, sotie si copii, inima mare a lui Constantin a cedat brusc, interventia rapida a prietenilor, medicilor specialisti, nimeni si nimic nu au putut schimba finalul acestui vieti atat de tinere.

Plecarea lui Constantin, ne-a indurerat si uluit pe toti, cum, de ce? Intrebari la care nu vom avea niciodata raspuns, caci toate se intampla asa cum ne sunt scrise, si firul vietii noastre nu-l putem prelungi nici macar cu o zi! Am vrut sa scriu despre acest eveniment, sa va aduc aminte tuturor cat este de fragila si, totusi, de frumoasa viata!  Chiar daca Constantin nu mai este printre noi, copilasii sai ii vor duce numele mai departe, imaginea tatalui este zugravita aidoma pe chipurile lor nevinovate, caci toti trei ii seamana asa de bine!  Daca doriti sa contribuiti la fondul memorial creat in sprijinul sotiei si copilasilor orfani, linkul este mai jos
https://gofund.me/2aa037aa

Vremurile in care traim, faptul ca suntem obligati sa stam departe de cei dragi din dorinta de a-i proteja, si pe ei si pe noi, stirile triste de la televizor, virusul acesta care ne sperie si ingrijoreaza in egala masura, avem atatea motive sa privim in interior, sa ne facem o introspectie, si sa cautam ceea ce este cu adevarat bun si frumos, atat in noi cat si in cei din jur. Ca sa reusim, trebuie sa gasim acel fir salvator care sa ne aduca la liman, care sa ne scoata din intuneric la lumina!

Aveti grija de voi, aveti grija de cei dragi, puneti-va nadejdea in Dumnezeu, si sa speram ca totul va fi bine! Cu atatea griji si evenimente nefericite din ultima vreme, primavara totusi a sosit!  Pasarile canta, florile infloresc, iarba rasare si ziua de maine parca nu mai pare asa de intunecata!  Speranta zilei de maine, a viitorului ce promite si zile mai bune sa ne insoteasca in fiecare zi!  Einstein, genial in cat de frumos si simplu privea viata, spunea asa “Sunt doua feluri de a-ti privi viata…Unul - de a crede ca nu exista miracole.  Altul – de a crede ca totul este un miracol.”  Viata noastra insasi este un miracol! Sa ne bucuram deci ca si cand am constientiza aceasta in fiecare zi!  Daca randurile mele au reusit sa imprastie macar pentru un singur cititor ceva din durerea si nelinistea ce va apasa, atunci ma bucur de mica mea victorie!!  Pe curand, si fie ca gandul meu cel bun sa va insoteasca in fiecare zi! Timpul vietii e scurt, hai sa-l facem frumos!