"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem la început de an, un capitol din viața noastră s-a încheiat și plini de entuziasm și ușor emoționați întoarcem o nouă filă spre un An Nou și totodată, un nou început.  De fiecare data trecerea dintre ani înseamnă un moment frumos pentru mine, dar totodată și dulce-amar...mă bucur să simt fiorul unui nou început dar simt parcă și un regret că “a mai trecut un an!”

                 Sper că ați avut cu toții un an bun, un an care v-a dat șansa să realizați în întregime sau măcar parțial din ce v-ați propus, un an care v-a provocat să îndrăzniți spre mai mult, mai sus și mai bine, un an în care ați dat dovadă de bunătate și altruism, un an în care ați crescut emoțional, spiritual și ați avut multe satisfacții! Și poate cu nu a fost chiar tot anul un lung lanț de reușite profesionale, materiale sau personale...dar faptul că ați fost prezenți, implicați, că ați avut energia să treceți peste greutăți, să acceptați chiar și eșecul ca o lecție de viață, va transformă în ochii mei în niște învingători! Nu cred că există persoane a căror viață să fie doar un singur drum ascendent...avem cu toții momente de slăbiciune, cunostem ce inseamnă să pierzi ceva sau pe cineva. Pentru noi cei plecați de-acasă, trecerea dintre ani este încă un motiv de tristețe.  Asemeni mie, sunt convinsă că și voi, cei ce citiți aceste rânduri va gândiți la cei dragi de-acasă, la Crăciunul din casa părintească, la colinzile la care participam cu atâta bucurie alături de cei dragi, la minunatele sărbători de Revelion care parcă niciunde nu sunt așa de festive și pline de strălucire ca la noi!  Nu vreau să va induc într-o stare prea melancolică tocmai acum, dar o parte din noi a rămas acolo, în țărișoara noastră mică și frumoasă precum o parte din ea este și va fi mereu cu noi oriunde am fi pe acest pământ.  

                2019 e un an care promite, inca din primele zile ale anului s-a simtit un val al schimbarii in situatia economica a Americii, suntem in plina criza guvernamentala, dar in viziunea expertilor, ca sa fie bine, trebuie sa fie prima data rau!! Imi doresc ca incertitudinea curenta sa fie inlocuita de un elan fara precedent si ca disensiunile politice sa dea nastere unui nou model politic care sa fie mai viguros si cu sanse de reusita mai mari.  Tara aceasta minunata, care ne-a adoptat, care ne-a primit și ne-a învățat să trăim alături de cei care nu sunt asemeni nouă, un amalgam de culturi, obiceiuri și oameni diferiti, merita un viitor frumos!

Inca cred in visul american, acel vis care a devenit visul multora dintre noi și am observat, atât in cazul meu, cat și a multor celor asemeni mie, realitatea poate fi uneori mai indrazneța și mai frumoasă decat cel mai temerar vis.

                Profit de această ocazie să va mulțumesc încă odată că v-ați numărat în rândul cititorilor mei de-a lungul anului ce tocmai s-a încheiat, și sper ca Noul An să ne găsească din nou împreună pe întreg parcursul sau!  Fie ca Noul An să va aducă multe, multe bucurii, sănătate și fericire în suflet, dăruindu-va în fiecare zi un motiv pentru a zâmbi. La mulți ani!!