"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Protestele din 10 august 2018 vor intra, si cu siguranta, vor ramane in istorie! Imaginile socante ce au inundat presa lumii, retelele de socializare si televiziunea vorbesc despre o alta Romanie, o Romanie care desi ingenuncheata a gasit resursele sa scuture jugul, sa spuna si sa faca ceva! Jandarmii care aveau menirea sa apere, s-au transformat din aparatori in atacanti, excel de zel, loialitate fata de cei ce asupresc, ma intreb oare acesti jandarmi nu sunt deloc afectati de ce se intampla in Romania?  Ei traiesc bine?

  Au rude care din pensiile si salariile mizere reusesc sa-si acopere minimum de nevoi pentru un trai decent?  Eu numesc ce se intampla acum in Romania fratricid, frati ce au atacat miseleste frati! Imaginile vorbesc mai puternic decat cuvintele, imi trezesc amintiri de la Revolutie, mineriada….istoria se repeta, si ma intreb, oare noi, inca, nu am invatat nimic???  Cei ce nu tin seama de greselile trecutului sunt condamnati sa le retraiasca!! 

Gaze lacrimogene, tun cu apa, spray cu piper, arsenalul unui om care se teme, adevarul ucide si cei ce se stiu vinovati nu gasesc de cuviinta sa plece de buna voie, se agata de scaunul puterii si incearca sa-si salveze pielea pe spatele altora!! Jandarmi, dati-va jos uniforma, in spatele scuturilor voastre, tot o inima de roman bate!!!  Pana si Ceausescu a inteles ca nu mai are nicio speranta si a cedat, fuga sa a fost ultima carte aruncata in graba de un jucator care a uitat legile jocului si s-a crezut invicibil…astazi, guvernul roman prefera sa priveasca protestul din spatele perdelelor si probabil asteapta ca diaspora sa plece acasa, jandarmii sa-si faca meseria si lucrurile “sa se calmeze”…imi doresc ca momentumul si imaginile de astazi sa faca inconjurul lumii si Romania sa-si regaseasca glasul, vitalitatea si sa gaseasca in sine destule resurse sa impiedice raul sa continue.

Presedintele Romaniei este alesul romanilor, are datoria sa puna interesele lor, ale romanilor deasupra intereselor guvernului!!  Faptul ca dansul condamna ce s-a intamplat este insuficient, nu putem admonesta verbal pe cei ce ne agreseaza, e nevoie de un raspuns dur pe masura duritatii cu care ne-au tratat guvernantii nostri!

Imaginile de astazi, haosul la care am fost partasi, ne obliga sa luam atitudine!! Romania, trezeste-te!!  E ceasul al 12-lea!!  Sunt cu sufletul si inima alaturi de toti cei care astazi au avut curajul sa priveasca jandarmii in loc si sa spuna ”PANA AICI!!  NU VA LASAM ROMANIA DOAR PENTRU CA LACOMIA VOASTRA NU ARE MARGINI!!”

Romania este acum un camp de lupta, cutitul a ajuns la os, trebuie sa se intample ceva, nu cred ca lucrurile pot continua ca in trecut…e absurd ca pentru o mana de oameni sa sufere milioane!!  Semnalul de alarma a fost tras, bolidul nu mai poate fi oprit!!  Romania, a sosit ceasul si fie ca ziua de astazi sa fie inceputul sfarsitului!

Cuibarita in marea de oameni, drapelele tricolore si armele jandarmilor, ramane SPERANTA…oare vom mai reusi sa avem parte de normalitate in tarisoara noastra?  Romania, trezeste-te, pana nu e prea tarziu!  Copiii nostri merita o alta Romanie, sa luptam pentru viitorul lor, pentru memoria celor ce au platit cu viata in speranta ca viata va fi altfel in Romania.