"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

“O fată frumoasă e
cum ne-o arată soarele:
pe cale veche o minune nouă,
curcubeul ce sare din rouă.” C Catrenele fetei frumoase ~ Lucian Blaga

 

Puternice, frumoase, sensibile, cochete, timide, ambitioase, indraznete, blande, bune, directe, traim intr-o lume in care sintem inconjurati de femei, iar ziua de astazi a fost dedicata in intreaga lume femeii. Mama, sora, fiica, prietena, iubita, colega…sunt atatea categorii in care ne incadram, dar nu ne multumim cu generalitati si fiecare se crede creata dupa un tipar anume. Cert e ca indiferent, unde am fi si cine am fi, fie ca ridicam o casa sau cladim un camin, noi femeile suntem liantul care uneste armonios familia. Sarbatorim astazi mama, fiinta ce ne-a dat viata, ce ne-a invatat cu drag si din drag ce inseamna a fi, a trai, a iubi…sarbatorim femeia in toate ipostazele ei. Munca noastra nu este deloc usoara, caci trebuie sa fim mereu prezente in viata celor din jurul nostru…gasim mereu un suras atunci cand sufletul cateodata plange, ne bucura si cele mai simple lucruri, visam mereu spre mai mult, mai bine si mai frumos si intotdeauna ii punem pe ce cei dragi noua pe primul plan.


Vrem sa stim…suntem curioase si cateodata usor pisaloage, avem oroare de
manuale de folosinta si instructiuni, majoritatea fara prea mult simt “tehnic” dar compensam prin al “6-lea simt”, suntem intuitive si pline de ingeniozitate, gasim mereu solutii chiar si in cele mai complicate situatii si am ridicat “shopping-ul” la nivel de terapie…cateodata naive, dar si brutal de sincere. Avem mult curaj, curajul de a privi viata in fata, de a spune lucrurilor pe nume si de a o lua de la inceput. Suntem neinfricate cand ne gandim la viitorul copiilor nostri, dispuse oricarui sacrificiu de dragul lor si pentru ei si cele mai infocate suportere in activitatile lor fie si cele mai obisnuite.


Stim sa ne-ascundem nemultumirile si sacrificiile ce le facem de dragul celor dragi noua nici nu le mai consideram sacrificii…e mult? E putin? Niciodata nu ne intrebam si nici nu ne dramuim sentimentele, cand iubim o facem cu tot sufletul si intreaga fiinta, fara a astepta nimic in schimb, cand uram suntem la fel de neinduplecate caci cine nu s-a lovit vreodata de furtuna si viscolul din spatele vorbelor spuse la suparare de o femeie? Dar nu ne caracterizeaza ura, ci iubirea , caci iertam si uitam destul de repede raul pricinuit de altii…


Pentru tot ce suntem, si tot ce oferim cred ca am merita sa fim sarbatorite in fiecare zi! Dar…suntem pe langa toate calitatile descrise mai sus si modeste! Ne multumim doar sa fim sarbatorite “oficial” de 8 Martie, Ziua Internationala a Femeii… asadar, stimate cititoare, va doresc ca ziua de azi sa va fie senina si frumoasa, asemeni voua, sa fiti mereu fericite, sa gasiti bucuria fie si in cele mai simple lucruri iar in suflete sa va infloreasca un ghiocel!