"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Incearca cineva sa-ti fure identitatea sau poate chiar mai mult?

 

Daca ai sti ca cineva umbla dupa tine sa-ti fure identitatea, bani, sau sa te raneasca intr-un fel sau altul, sunt sigura ca tu nu vei ignora aceasta situatie. Chiar dimpotriva, eu cred ca ai anunta autoritatile, ți-ai proteja numărul de identitate personal, ti-ai monitoriza conturile la banca, sau poate chiar ai angaja un detectiv particular care sa te poata ajuta. Ma gindesc ca ai pune camere de supraveghere, ai instala un sistem de alarma la casa, si ai inchide usile cu lacate de calitate. Si dupa ce ai lua toate aceste masuri, având evidenta clara ca cineva vrea sa-ti faca rau, tot ai trai intr-o oarecare frica. Frica aceasta nu ar fi decât o reactie normala in fata unui pericol real.

 

Eu vreau sa-ti spun astazi ca ai un dușmal real. Acest dușman vrea sa te raneasca dincolo de ce pot vedea ochii, ba mai mult, vrea sa-ti raneasca chiar duhul sau spiritul. Cred ca foarte putini oameni ar argumenta faptul ca omul nu este compus doar din ce se vede, adica din materie, ci ca este compus din trup, suflet (emoti, dorinte, vointa) si duh. Când Dumnezeu a creat omul, El a suflat in el duh de viata. Biblia ne spune ca Dumnezeu este duh. Iar acest duh, suflat de Dumnezeu in noi, va trai vesnic.

 

In Matei 16:26, Biblia ne spune: "Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?" Cuvintul suflet vine de la cuvântul grecesc "ψυχῆς", care tradus mot-a-mot ar insemna "suflare" sau "a sufla". Atât in Biblie cat si in alte manuscrise grecesti, acest cuvat este tradus cu intelesul de: inima, suflare de viata, spirit, suflet, si alte cuvinte asemanatoare. Deci sufletul si duhul sunt traduse la fel, adica cu acelasi inteles. Pentru scopul acestui articol ma voi folosi doar de cuvantul duh.

 

Un text biblic pe care l-am auzit des citat la inmormântari este cel din Eclesiastrul 12:7: "Până nu se întoarce ţărâna în pământ, cum a fost, şi până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat."

 

Dușmanul acesta despre care-ti vorbesc eu aici este Satan, Diavolul, sau Cel Rau. Acest dușman al adevarului si bunatatii, uraște chiar si pe Creatorul Universului si toata creația Lui, adica inclusiv pe tine. Scopul lui este sa te urmareasca, sa te fure, sa te distruga si sa te omoare. Cu alte cuvinte, Cel Rau vrea sa te desparta pentru eternitate de Creatorul tau.

 

Ca tu sa biruiesti acest dușman, de unul singur, vreau sa-ti spun ca-ti este imposibil. Si stii de ce? Pentru ca te are la mana. Da, te are la mana prin faptul ca ai pacatuit. Si nu ii trebuie mult sa te aiba sub talpa lui. Doar o minciunica, un gând de invidie, un furtișag si ȋi este deajuns sa te aiba in stapânire. Sa stii ca acest dușman este foarte șiret.

 

Numai o persoana sfânta, fara pacat, a putut birui pe acest dușman iar aceasta persoana este Însusi Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu. Isus a platit prețul pe care noi trebuia sa il platim pentru greșelile noastre. Ca tu sa nu mai ai nici o frica de dușmanul tau, tu trebuie sa te muti sub autoritatea Domnului Isus. Adica sa fii de acord ca ai nevoie de un Mântuitor care sa-ti ierte toate greșelile si sa te elibereze de orice vicii sau pacate. Iar mai apoi, sa-I dai Domnului Isus controlul vietii tale, să vrei sa asculti de El. In momentul acela Isus coboara in tine si te face o fiinta noua. El iti ia orice amaraciune, rusine, orice rana pe care altii ti-au facut-o, pentru ca El a suferit in trupul lui pe cruce pentru tine. Tot răul pe care l-ai făcut, in momentul in care El devine Domnul tău, este iertat. Iar tot raul, care ți s-a făcut ție Isus l-a suferit, l-a luat asupra Lui iar tu esti eliberat de amăraciune si intristare. Atunci incepi o viata libera, fara frica, si cu un dușman invins care nu mai are nici o autoritate asupra ta si nici cel mai mic control in viata ta.

 

Scriu acest articol iar tu-l citesti, dar in lumea nevazuta ochilor nostri, se dau mari batalii pentru fiinta ta. In mintea ta tu, poate, zici ca nu e chiar asa cum am descris eu realitatea spirituala. Una dintre cele mai de succes arme a celui rau este sa ii faca pe oameni sa se compare cu altii. Comparându-se cu altii, ei poate ca se vad mai buni, si nu ma idoiesc ca ei chiar sunt. Ei cred că vor fi scutiti de pedeapsa veșnica, adica iadul, rezervat dușmanului si tuturor celor care vor fi amagiti de el, pe baza faptului ca ei sunt mai buni ca altii. Pur si simplu nu îsi dau seama ca sunt inșelati de Diavolul sa creada aceasta minciuna; si ce bine reușeste cel rau sa îi minta.

 

Am auzit pe unii spunând ca Dumnezeu nu ar fi drept daca i-ar arunca in iad pentru ca „ei nu au furat nevasta altuia, nu au dat in cap la nimeni".

Oare ce ai spune tu despre un judecator care l-ar lasa liber pe un om care ti-a facut rau. Sa presupunem ca aceasta persoana ti-a furat identitatea, ti-a golit conturile de la banca, si a luat bani imprumut in numele tau. Judecatorul se uita la situatie si zice: "Nu pedepsesc pe omul acesta ca ti-a facut atata rau ca doar nu ti-a furat nevasta si nici nu ti-a dat in cap". Lucrurile se schimba nu-i asa?

 

Ce alegi sa faci? Il alegi pe Dumnezeu sa vina in fiinta ta sau vrei sa ramâi in amagirea ta? Nu te intreb daca mergi la biserica? Poti sa frecventezi biserica regulat si sa nu ii fi dat controlul vietii tale lui Dumnezeu.

 

Nu te intreb si nici nu-ti voi spune sa mergi la o anumita confesiune religioasa. Asta este decizia ta personala. Dupa ce intri in aceasta relatie cu Dumnezeu vei avea sete sa te intilnesti cu altii care au facut la fel si vizitând diferite biserici iti vei gasi singur biserica potrivita. Religia nu salveaza pe nimeni. Isus este singurul care salveaza. Isus este calea, adevarul si viata.

 

Daca vrei acum sa Îl primesti pe Domnui Isus in viata ta, cere-I sa vina in viata ta chiar acum. Dumnezeu îţi cunoaşte inima şi nu este preocupat atât de cuvintele tale, cât de atitudinea inimii tale. Iată un model de rugăciune:

„Doamne Isuse, am nevoie de Tine. Îţi mulţumesc că ai murit pe cruce pentru păcatele mele. Îţi deschid inima mea şi Te primesc ca Mântuitor şi Domn. Îţi mulţumesc că mi-ai iertat păcatele şi ca mi-ai dat viaţa veşnică. Ia în stăpânire viaţa mea şi fă-mă aşa cum mă vrei Tu.”

 

Daca rugaciunea aceasta exprima dorinta inimii tale, roaga-te aceasta rugaciune chiar acum si vei gasi eliberare de orice pacat si un Domn si Mantuitor care te iubeste.

In urmatoarele articole vreau sa iti spun ce s-a intâmplat in viata ta atunci când ai rostit cu sinceritate aceasta rugaciune.

Va urma