Trăim cu toții vremuri cumplite când, printre altele, oamenii sunt iubitori de sine la un nivel exagerat, scoțând din minte, însăși, responsabilitatea ce trebuie acordată familiei și propriilor copii. S-a ajuns mai rău ca animalele. Nu mă mir prea mult de ce se întâmplă, atâta timp când familia a fost redefinită, ignorată, și marginalizată. Familia Americană, prin legiferări, în loc să fie protejată i s-au creat căi legale de destrămare. Referitor la atacurile diabolice din ultimele luni din SUA, planificate de oameni proveniți din familii destrămate, prezint mai jos un articol primit pe email, tradus cât am putut mai bine dar pentru claritate l-am postat și originalul.
În revista “Sunday Morning Futures” Duminică, 10 iulie 2016, Milwaukee County Sheriff a spus că toată lumea - inclusiv președintele Obama - ignoră “elefantul în cameră”, atunci când este vorba de împușcături ale poliției îndreptate bărbaților de culoare. (n.e.: Sheriff David A. Clarke Jr. (born August 21, 1956) is the 64th Sheriff of Milwaukee County, Wisconsin.)
“Ceea ce duce la atât de multe interacțiuni ale bărbaților tineri negri și poliție în centrele urbane? Este crimă (n.e. fără discuție)”, a declarat Sheriff Clarke. “Poate fi un adevăr urât, dar totuși e adevăr.”
El a spus că soluția nu este schimbarea tacticii de lucru și a comportamentului poliției, ci oprirea oamenilor de la a face alegeri greșite în viață, cum ar fi implicarea cu droguri și atacuri organizate.
“Aceste lucruri vor crește riscul unor confruntări mortale”, a declarat Sheriff Clarke. “Nimeni nu vrea să întrebe,” Unde sunt tăticii? Unde sunt tații? In schimb, vom merge după soluții banale. Prea mulți oameni doresc să atace poliția.”
El a adăugat că președintele Obama este “anti-polițist” și retorica sa de pe acest subiect nu a fost de nici un ajutor.
“El ar trebui să nu spună nimic”, a spus Sheriff Clarke. “De fiecare dată când deschide gura, el accenutuează flăcările acestui sentiment anti-poliție, care distruge țara în unele dintre aceste centre urbane.”
El a explicat că orașe precum Dallas, St Paul și Baton Rouge sunt “pe foc”, iar cel mai bun lucru pe care Obama poate face este nu mai vorbească.
“Prin ce a făcut în a pune toată această țară pe foc, cu politica sa rasistă, ar fi fost mai bines să o lase în pace.”
<
“What leads to so many interactions of young black males and police in urban centers? It’s crime,” Sheriff Clarke said. “That might be an ugly truth, but it’s still the truth.”
He said the solution is not changing police tactics and behavior, but stopping people from making bad life choices, such as getting involved with drugs and gangs.
“Those things are going to increase the risk of a deadly encounter,” Sheriff Clarke said. “No one wants to ask, ‘Where are the dads? Where are the fathers?’ Instead, we go after the low-hanging fruit. Too many people want to attack the police.”
He added that President Obama is “anti-cop” and his rhetoric on the subject has not been helpful.
“He should say nothing,” Sheriff Clarke said. “Every time he opens his mouth, he fans the flames of this anti-police sentiment that is sweeping the country in some of these urban centers.”
He explained that cities like Dallas, St. Paul and Baton Rouge are “on fire,” and the best thing Obama can do is stop talking.
“With what he’s done to set this whole country on fire with his race politics, he should just leave it alone.”>>
ALEGERI GREȘITE ÎN NAȚIUNE
Primul Președinte al Statelor Unite ale Americii, George Washington, unul din părinții fondatori ai Americii, în Proclamația de Thanksgiving, 3 Octombrie 1789 a declarat: ”Este de datoria tuturor națiunilor să recunoască Providența Mărețului Dumnezeu, să se supună voii Sale, să fie recunoscător binecuvântărilor Lui și să se umilească și să implore protecția și favoarea Lui” (”It is the duty of all nations to acknowledge the providence of Almighty God, to obey his will, to be grateful for his benefits, and humbly to implore his protection and favor”).
Trăim cu toții vremuri cumplite când oamenii sunt iubitori de sine, la nivelul exagerat, eliminând concepția de a fi de folos celui de-aproape. Oamenii s-au izolat foarte mult și chiar dacă sunt parte unui grup sau națiune nu-i prea interesează valorile grupului sau națiunii respective. S-a ajuns ca în America încrederea în justiție să fie diminuată. Astfel recentele sondaje de opinie dezvăluie o situație fără precedent în istoria SUA referitor la sistemul de justiție civil și penal. Astfel 3/4 din populația Statelor Unite nu cred că sistemele de justiție americană aplică litera legii, și deciziile sunt la discreția judecătorilor sau echipei de jurați. Bazat pe evenimentele recente dau dreptate acestui sondaj.
Partidele politice de azi, din toată lumea, nu sunt capabile de a forma lideri din interior pentru a-i lansa, în mod democratic, în folosul națiunii. Câteva exemple concrete.
În România, de astăzi, nici unul din cele două partide mai mari nu sunt în stare să vină cu o propunere de premier din interiorul partidului, un bărbat integru, necorupt, demn de poziția de premier. În Statele Unite ale Americii cele două partide mai mari nu au fost în stare să pregătească timp de patru ani nu candidat din interiorul partidului, o persoană integră, necoruptă. demnă de poziția de președinte.
Dezamăgirea mea exprimată în scris este și dezamăgirea poporului.
Anul acesta, 2016, la alegerile locale din București s-au prezentat la urne, la votul pentru Primarul General 33,22 la sută din populația cu drept de vot. Din cei 33,22 la sută Primarul General al capitalei a fost ales cu 43 la sută. Cu durere trebuie să afirm că primarul actual al capitalei României ”stă pe tron” cu sprijinul a sub 14 la sută din populația cu drept a Bucureștiului. Ce grav!
Marea Britanie, în cel puțin următorii 2 ani, va ieşi din Uniunea Europeană, după ce 51,9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar. Rata de participare la vot a fost de 72,2 la sută. Asta înseamnă că, de fapt 37 la sută din populația cu drept de vot a Marii Britanii au decis ieșirea din UE.
În America vom avea alegerea noului Președinte. Conform legii, Președintele va fi ales de membrii celor două mari partide (Republican și Democrat). La ora când scriu este în toi Convenția Națională a Partidului Republican de nominalizare a candidatului pentru Președinte și încă sunt multe lucruri neclare în interiorul partidului. Ce să mai vorbesc de Convenția de săptămâna viitoare a Partidului Democrat. Posibil și în America să fie o participare sub așteptări și vom avea un președinte cu sub 50 la sută din numărul americanilor cu drept de vot.
Anul acesta, noi românii vom avea alegeri parlamentare pentru Parlamentul României. Așa cum citiți pe pagina a 2-a a prezentei ediții, până la data de 11 iulie la Autoritatea Electorală Permanentă a României din Statele Unite ale Americii s-au înscris 29 cetățeni români pentru votul prin corespondență și 11 pentru votul la o secție de votare locală; iar din Canada 59 cetățeni români s-au înscris pentru votul prin corespondență și 15 pentru votul la o secție de votare locală. Ca și element de comparație, la turul 2 pentru alegerea președintelui României s-au prezentat la vot 17738 români în SUA (din care 12445 au votat înafara Consulatelor).
Citind acest material te întreb: tu ce alegi? Alegi să te implici mai mult în familia ta, pentru ca prin dragoste și sfătuire, disciplină, direcționare și exemplul practic, să transmiți valorile care vor genera forma vieții private a copiilor și a vieții lor publice, cetățenești? Alegi tu să te implici mai mult în viața societății? Un lucuru mic, dar care va putea fi de mare folos. Din luna martie prin publicația Romanian Times facem apel la cetățenii români să se înscrie în registrul de votare, pentru ca fie la parlamentare, fie la referedumuri sau prezidentațiale să poată să-și spună exprime votul personal. Rezultatul: L-ați aflat, mai sus. Redacția Romanian Times caută cel puțin o persoană din fiecare organizație, biserică căreia să-i poată oferi mai multe informații, copii de pe cereri de înscriere, ca, astfel să poată ajuta cât mai mulți români să se înscrie în Registrul Electoral. Vă mulțumim pentru participare. Domnul Dumnezeu să vă binecuvinteze!