"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Intr-o lume in care haosul este “noua ordine” de a trai Satan pare invingator peste aproape orice zi. Asta pe de o parte pentru ca reuseste sa rupa si sa dezbine familiile crestine si apoi deoarece familille crestine au uitat cum sa contraatace strategia draceasca.

Nu cred ca trebuie sa dovedim sau argumentam faptul ca Satan este dusmanul lui Dumenzeu prin faptul ca iubeste tot ceea ce Dumnezeu uraste. El incearca sa perverteasca tot ceea ce Dumenzeu a creat si a randuit sa existe pentru o buna lucrare. In momentul in care Dumenzeu a spus ca ceva este foarte bun (Geneza 1: 26-31) Satan a descoperit tinta sa favorita. Ceea ce Dumenzeu a spus foarte bun se refera la persona umana, barbat si femeie ce se leaga prin legamant sa intemeieze o familie. Si acest foarte bun lucru – o familie  implinita la nivel emotional, sexual, material – a devenit elementul central al societatii umane (Geneza 1:28) De aceea tot ceea ce Satan desfasoara astazi in intreaga lume este un atac constant asupra familei, asa cum Dumnezeu a creat-o de la inceput.
    
Elementul de rezistenta a familei crestine este orientarea si pastrarea a ceea ce a fost de la inceput – planul primar al lui Dumnezeu si de a rezista oricarei tendinte, ispite si perceptii ce pot modifica/altera gandul de la inceput al lui Dumnezeu.
    
Vedem in jurul nostru exemple concrete prin care Satan isi duce atacul la indeplinire: confuzie privitoare la  gen, desene animate pervertite (noul curent al trezirii), sodomie, pornografie, desfranare, barbati efeminati, soti pasivi, confuzie cu privire la pronume, feminism, transgenderism, avorturi, programe de educatie sexuala, etc.
    
Motivul pentru care enumar aceste lucruri si vreau sa le gandim in perspectiva razboiului spiritual nu este de a ne plange ca suntem victime ale societatii si culturii in care traim ci de a ne ridica asupra acestor lucruri ca invingatori.

Acest lucru este imposibil fara o relationare la preceptele crestine definite si traite de Isus Christos. Razboiul spiritual insa nu se termina aici. Noi nu ne imbracam in uniforma lui Christos si credem ca batalia s-a incheiat in mod magic. E nevoie de antrenament, educatie, confruntare, strangerea de noi soldati si eventualul triumf dupa o campanie lunga si grea.

In continuare este o alta enumerare neexhaustiva de activitati pe care le putem face, ca persoane angrenate in confruntarea spirituala, pentru a recuperara, de partea familie, terenul pierdut:
    
E nevoie de a citi Biblia si a ne supune adevarului ei, a ne ruga continuu, a fi implicati intr-o biserica locala  fiind ucenici ai Domnului Isus. Apoi, in timp ce asteptam ca Isus sa se intoarca, sa ne protejam ochii si inima de perversiunile satanice, sa ne casatorim cu o persoana evlaviosa si apoi a fi credincios partenerului la nivel fizic, mental si emotional. Daca nu putem avea copii, atunci putem sa adoptam copii, sa-i ajutam pe altii sa-si creasca copiii adica sa  fim genul de membru al bisericii care incurajeaza si sprijina familiile evlavioase. Daca avem copii, sa nu uitam a-i invata cum sa se intalneasca, cum sa se casatoreasca si cum sa creasca copii cu aceleasi convingeri.

Satan isi focalizeaza toata energia si efortul de a perverti baietii si fetele, de a otravi casatoriile si de a impiedica femeile sa aiba copii. Motivul pentru care Satan ataca femeile este legat de blestemul primordial mentionat in cartea Genezei intrucat femeia este cea care va purta urmatoarea generatie de biruitori ai sarpelui. Daca el poate face o societate sa fie confuza cu privire la ceea ce este o femeie, atunci batalia pare aproape de incheiere. Cel mai recent exemplu care imi vine in minte este noul judecator suprem al USA, in audierile Sentatului american, nu a putut sa defineasca ce este o femeie.
    
Pare trist dar exact acesta este punctul pe care trebuie sa ne ridicam si sa luptam sa devenim familii periculoase pentru Satan! Vom castiga - dar vom fi si raniti - daca doar intram in lupta nu daca stam pe margine intr-o senina confuzie! Vom castiga daca ne implicam in societate, promovand valorile a ceea ce a fost de la inceput atunci cand Dumenzeu a spus ca totul era foarte bine.
    
Societatea contemporana se grabeste a se arunca peste stancile nebuniei. Unul dintre principalele motive pentru care atacul lui Satan este eficient in acest moment, este pentru ca cei credinciosi nu au o viziune pentru a forma familii dedicate lui Dumnezeu, sunt devastati de minciunile lui Satan, confuzi in privinta uceniciei. Si nu este numai vina bisericii aici. Am adoptat tacit un stil de viata defetist, o mentalitate de invinsi in care ne agatam de reintalnirea cu Christos – insa ce vom face pana atunci?
    
Este o vinovatie personala, tributara mentalitatii ca trebuie altcineva sa vina si sa faca ceva, ori sa schimbe lucrurile. O prima deconectare de mesajul biblic apare atunci cand in timpul evanghelizarilor sau a ucenicizarii/studiul biblic incercam sa formam oameni care sa umble cu Dumnezeu dar nu ii pregatim real cum sa fie soti/ tati evlaviosi sau sotii/mame cucernice.
    
Doar imaginati-va daca bisericile crestine si credinciosii individuali au inteles viziunea pentru familii biruitoare! Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca barbatii si femeile ar fi ucenici si pregatiti sa traiasca vieti sfinte, rodnice - casatoriile ar fi sanatoase, s-ar ridica o grupuri de copii evlaviosi, iar pamantul s-ar popula cu oameni iubitori de Evanghelie! Cum ar fi daca ne-am pregati copiii sa nu cedeze minciunilor lui Satana, ci sa-i contraatace inselatoriile.  Am putea vedea generatii de oameni iubitori de Christos.
    
Stiu ca ne place sa credem ca angajamentul politic, miscarile sociale, marile biserici sensibile lucruri de genul acesta pot aduce biruinta. Insa nu cred ca doar asta este. Satan nu ataca familiile atat de tare fara motiv. El stie ca familiile pline de evlavie, in care cinstirea lui Christos este reala, simpla, roditoare  - aceste familii sunt periculoase pentru imparatia intunericului.
    
Daca vrem sa castigam aceasta batalie, atunci trebuie sa incepem sa ne ducem razboiul in consecinta la nivel de familie si sa nu ne ascundem prin biserica asteptand ca altii sa aduca biruinta.


Emanuel C. Pavel – Vancouver B.C. Canada