"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Joi, 15 iunie a.c., a fost lansat în dezbaterea publică proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991.


În comunicatul de presă emis de Ministerul Justiţiei se arată faptul că:

Proiectul de lege supus dezbaterii reglementează de o manieră detaliată condițiile de fond și procedurale privind dobândirea cetățeniei de către minori. Astfel, proiectul aduce clarificări în ceea ce privește dobândirea cetățeniei române de către copilul născut din părinți cetățeni străini sau fără cetățenie, - inclusiv în cazul în care numai unul dintre părinții solicită acordarea cetăţeniei române. Astfel, minorul dobândește cetăţenia română la cererea părinților săi, odată cu aceștia; cererea va fi depusă odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române. Așadar, şi pentru minor devine obligatorie parcurgerea procedurii odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române întemeiată pe prevederile art. 8.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris, prin poştă, pe adresa Ministerului Justiţiei  (Str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti), pe fax la numărul +4 037 204 1195 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vedeţi întregul comunicat de presă aici: http://www.just.ro/legislatia-privind-cetatenia-in-dezbatere-la-ministerul-justitiei/

Proiectul de lege şi alte detalii aici: http://www.just.ro/11986-2/